Ege Postası
Geri

Somali Başbakanı, şehit özel harekatçı için Ankara'da

Somali'de bir saldırı sonucu şehit düşen özel harekatçı için Türkiye’ye başsağlığına gelen Somali Başbakanı Abdi Farah Shirdon, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüştü....
Somali Başbakanı, şehit özel harekatçı için Ankara'da
Haberler / Güncel
26 Eylül 2013 Perşembe 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Somali'de bir saldırı sonucu şehit düşen özel harekatçı için Türkiye’ye başsağlığına gelen Somali Başbakanı Abdi Farah Shirdon, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüştü.

    "‘Bugün Türkiye’de olmaktan büyük gurur duyuyoruz’’ diyerek başladığı konuşmasında konuk Başbakan ‘‘Dünyada bize en zor zamanımızda yardımcı olan tek ülke Türkiye. 22 yıl aradan sonra ülkemizi ziyaret eden ilk dünya lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu sevile ile Türkiye’ye teşekkür etmek için buradayım. Ayrıca geçtiğimiz Ramazan ayında başkent Mogadişu’da görevi sırasında şehit edilen özel harekatçı polis memuru için başsağlığı dilemek için Türkiye’deyiz.’’ diyerek Somali ile Türkiye arasında yeni bir sayfa açmak için geldiklerini anlattı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da son 2 yılda Somali’de yaşanan büyük dönüşüme şahit ettiklerini kaydederek yakın zamanda tekrar Somali’ye bir ziyaret gerçekleştireceğini ve Somali hükümetinin bu ülkede açılmak istenen bir Türk vakıf üniversitesine gerekli yardımların vereceğini belirtti.

    "TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İŞBİRLİĞİ YAPILDIĞI İDDİASI BİR İFTİRADIR"

    İkili görüşmeye geçilmeden önce basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bekir Bozdağ, demokratikleşme paketi sürecinde hükümetin terör örgütü PKK ile birlikte hareket edildiği iddialarının sorulması üzerine demokratikleşme paketinin Türkiye’nin ihtiyaçlarından doğduğunu ifade etti. Bozdağ, "Türkiye’de bazı şeylere toptan karşı olanlar var. Ben şunu anlamıyorum. Demokratikleşme paketi henüz Türkiye kamuoyu ile paylaşılmadı ama karşıtlıklarını ifade eden kişiler var. Bu paketin bir terör örgütü ile görüşülerek yapıldığını söylemek Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne yapılmış en büyük iftiralardan bir tanesidir. Bunun böyle olmadığını bu iftirayı yapanlar da gayet iyi bilmektedir.’" şeklinde konuştu.

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali Başbakanı Abdi Farah Shirdon’a ziyaretin anısına gümüş vazo takdim etti. Somali Başbakanı Shirdon, akşam saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası