Ege Postası
Geri

Vehbi Orakçı, memleketi Erzurum'da okul yaptırdı

İstanbul eski Beylikdüzü Belediyle Başkanı, Aras Marmara Eğitim Vakfı (AREV) Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, memleketi Erzurum Horasan ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde okul yaptırdı.     AREV tarafından kendi...
Vehbi Orakçı, memleketi Erzurum'da okul yaptırdı
Haberler / Güncel
26 Eylül 2013 Perşembe 13:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul eski Beylikdüzü Belediyle Başkanı, Aras Marmara Eğitim Vakfı (AREV) Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, memleketi Erzurum Horasan ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde okul yaptırdı.

    AREV tarafından kendi ismini taşıyan ilköğretim okulunu yaptıran ve Milli Eğitim Bakanlığı'na devreden Vehbi Orakçı, (cumartesi günü) İçişleri Bakanı Muammer Güler'in katılımıyla okulun açılış törenini gerçekleştirecek. AREV tarafından yaptırılan 'Vehbi Orakçı İlk ve Orta Öğretim Okulu'nun anahtar teslimiyle Milli Eğitim Bakanlığı’na düzenlenecek törenle devredilecek.

    Vehbi Orakçı, belediye başkanlığı döneminde Beylikdüzü’ne kazandırdığı okul sayısının 13 olduğunu söyledi. Orakçı, eğitim ve öğretime büyük önem verdiğini ifade etti. Memleketinde okulsuzluğun çilesini çektiği ve yeni neslin aynı sıkıntıları çekmemesi adına doğduğu köye tam donanımlı okul yaptırdığına işaret eden Orakçı, "Eğitimin önemini bilen ve yaşayan birisiyim. Bu nedenle köyüme okul yaptırdım ki yeni nesil çektiğim sıkıntıları yaşamasın." dedi.

    Dönemin Horasan Kaymakamı olan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in köylerinde okul olmadığı için YİBO’ya yerleştirerek okumasını sağladığını dile getiren Vehbi Orakçı, şöyle konuştu: "Eğitim, gelişime, özgürlüğe, adalete ve demokrasiye açılan kapıdır. Bu kapı ancak gönüller kazanmakla ve yeri geldiğinde zamanımızı, bilgimizi ve ekonomik gücümüzü vakf etmekle açılabilir. Hatta gerektiğinde kurumsal olarak vakıf kurmanın da ötesinde maharet 'vakıf insan' olabilmekte. Biz Beylikdüzü’ne eğitim, kültür, sanat, spor, sağlık, çevre, alt yapı ve sosyal yaşam alanında 136 eseri hizmete sunarken ve eğitim vakfımızı kurarken insan sevgisi, hizmet aşkı ve Beylikdüzü halkının desteğini yanımıza alarak yola çıktık. Biliyoruz ki, insanlık tarihinde kendini halka ve Hakka hizmet yolunda vakıf edebilenlerin fedakarlıklarıyla altın sayfalar yazılmıştır. Zor şartlarda eğitimini tamamlamış ve bunun ızdırabını yüreğinde hisseden birisi olarak bu okulu yapmakla yetinmeyeceğiz inşallah. Yeni eğitim kurumları ve gençliğin ufkunu açacak yeni projelerle eğitim camiasına ve ülkemize hizmetimizi devam ettireceğiz."

    2012 yılında vakıf olarak bir öğrenci yurdunu hizmete açtıklarını ve 100’e yakın gencin bu yurtta barındığını da ifade eden Orakçı, kendisinin de ortaokul, lise ve üniversite hayatının tümünü yatılı okullarda ve yurtlarda kalarak tamamladığını ve bu konuda gönülden bir duyarlılık içerisinde olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası