Ege Postası
Geri

Sonsuz Nur’u okuyup otomobil ve umre kazandılar

Mersin Eğitim Gönüllüleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (MEDER) Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Herkes O’nu Okuyor” yarışmasında 80 sorunun tümünü bilerek birinci gelen Fatih Yeşiltaş'a otomobil ile...
Sonsuz Nur’u okuyup otomobil ve umre kazandılar
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 01:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin Eğitim Gönüllüleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (MEDER) Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Herkes O’nu Okuyor” yarışmasında 80 sorunun tümünü bilerek birinci gelen Fatih Yeşiltaş'a otomobil ile umre kazanan 3 kişiye ödülleri teslim edildi.

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlenen törende vatandaşlar tribünleri doldurdu. Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma yarışması birincisi Mehmet Bilir’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan programda sunucu Murat Yeni albümünde yer verdiği ‘Ey Nebi’ şiirini seslendirdi. Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Ertuğrul Erkişi bir birinden güzel ilahileri seslendirdi. Erkişi’ye zaman zaman tribünleri dolduran kalabalık da eşlik etti. Erkişi’nin Ufuk Okuma Salonu ve Yıldırımhan Eğitim Kurumları öğrencileri ile birlikte seslendirdiği ilahiler büyük ilgi gördü. Özel Yıldırımhan Lisesi’nde eğitim gören Güney Afrikalı Hassan Süleyman ile Abdülaziz Ömer’in Ertuğrul Erkişi ile birlikte okuduğu sözleri Fethullah Gülen Hocaefendiye ait ‘Aç açabildiğin kadar sineni herkese’ parçası duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Ertuğrul Erkişi’nin konserinin ardından yetişkinler kategorisinde Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Sonsuz Nur isimli kitabından sınava girerek dereceye giren Ümit Can, Hüseyin Eyilcim ve Süleyman Aktepe’ye umre ödülleri Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Kodaz tarafından verildi.

Programın sonunda ise sahneye 80 sorunun tümünü doğru cevaplayan ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olduğu öğrenilen Fatih Yeşiltaş davet edildi. Yeşiltaş havai fişek gösterileri altında sahanın ortasındaki otomobilin yanına geldi. Otomobilin anahtarını Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan’dan alan Yeşiltaş sunucu Murat Yeni ile birlikte otomobil ile sahada tur attı.

'EN BÜYÜK ÖDÜL EFENDİMİZİ (SAV) TANIYABİLMEK'

Yeşiltaş, otomobilinin başında yaptığı açıklamada sınavda Allah’ın birinci olmayı kendisine nasip ettiğini söyledi. Bunun kendi çalışması ile değil Rabbinin inayeti ile olduğuna inandığını ifade eden Yeşiltaş, “Bu yarışma ile çoğu insanın Peygamber Efendimizi (sav) daha yakından tanıma imkanı bulduklarına inanıyorum. Çünkü insanlar Efendimizi çok iyi tanımıyorlar, bazı kitaplarda ve Efendimizi anlatan çoğu kitaplarda tarihsel bilgiler verilerek geçiliyor. Ama Sonsuz Nur’da Efendimizi tüm boyutları ile sosyal hayatın içerisine girebilecek tarzda bize örnek olacak şekilde anlatılıyor. Bence en büyük ödül Efendimizi tanıyabilmek. O kitabı okuyabilmek” diye konuştu.

Dünyalık olan bu hediyeden ziyade Allah’ın rızasını kazanmak, Efendimizin sünnetine tabi olmanın kendisi için en büyük ödül olduğunu vurgulayan Yeşiltaş şunları söyledi: "Arabadan ziyade O’nun hoşnutluğunu kazanmak benim için daha büyük bir ödül olurdu, keşke değiştirebilsem. Burada olması gereken kişinin ben olmadığımı düşünüyorum. Nice hak eden insanlar var. Acaba kazanarak bazılarının haklarına engel mi oldum diye düşünüyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası