Ege Postası
Geri

Sosyal medyadan Kocaoğlu'na 'vazgeç' çağrısı

İzmir'de 17 yıldır kullanımda olan toplu ulaşım kartlarında zorunlu değişime gidilmesi ve kart değişim bedeli olarak da 6 lira ücret istenmesi vatandaşları çileden çıkardı. Değişikliğe isyan eden İzmirliler yaklaşık 15 bin imza topladı ve Büyükşehir Belediyesi'ne karardan geri dönülmesi çağrısı yapt Sosyal medyadan Kocaoğlu'na 'vazgeç' çağrısı
Sosyal medyadan Kocaoğlu'na 'vazgeç' çağrısı
Haberler / İzmir
12 Ağustos 2016 Cuma 12:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 30 Kasım tarihinde kullanıma kapatılacak olan eski tip ulaşım kartlarının 6 liralık bedelle zoraki olarak değişime tabi tutulmasına tepkiler giderek artıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konan "Şehir Kartı Projesi" getirdiği birçok yenilik ve kolaylığa karşın, değişim bedelleri nedeniyle büyük tepki toplamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen ve sancılı geçiş sürecinin yanı sıra 15 günlük sistem kriziyle gündeme gelen elektronik ücret toplama sistemi ihalesinin ardından yaşanan firma değişikliği İzmirlileri olumsuz etkiledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eski kartların yeni sistemle uyumsuzluk yarattığı ve düzgün çalışmadığını açıklamasının ardından artan tepkiler bu sefer sosyal medyaya taşındı. Sayısı 15 bini bulan vatandaş, 30 Kasım'da kapatılacak olan eski kartların 6 liralık bedelle değiştirilecek olmasına karşı çıkarken, söz konusu işlemin belediye tarafından ücretsiz yerine getirilmesini istedi. İzmirlilerin isyanı bununla da sınırlı kalmazken, kart değişimine "Soygun" benzetmesi yapmaları ise dikkat çekti.

Change.org adlı sitede “İzmir Kentkart değişim soygununa dur deyin!” başlığıyla duyurulan ve birkaç günde 15 bine yakın imza toplanan kampanyada yapılan duyuruda ise, “Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan toplu taşıma sistemindeki firma değişikliğinden dolayı, Ağustos ayı sonuna kadar üzerinde ‘Kentkart’ ibaresi olan kartların değiştirilmesi isteniyor. Ben daha önce ücretini ödeyerek temin ettiğim karta, belediyenin kendi isteği doğrultusunda yapmış olduğu ihale sonucunda firmanın ihaleyi kaybetmesi yüzünden neden ekstra ücret ödeyeyi? Bu halkın, senin veya benim suçum değil” şeklindeki açıklamalarla İzmir Büyükşehir Belediyesi eleştirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası