Ege Postası
Geri

Soyer, Kubilay'ı anma töreninde konuştu: Tarih, korkakları yazmaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen'de devrim şehitleri Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey'in anma programında konuştu. Soyer, "Biz, hepimiz Kubilay’ız. Hasan’ız, Şevki’yiz. Devrimlerin bekçisiyiz. Laiklik düşmanı bir avuç korkak karşısında, bizler Cumhuriyet’in aşılmaz kalesiyiz. Gözümüzü asla kırpmadan, ilelebet buradayız. Tarih, korkakları yazmaz. Kendi çıkarlarından başka hiçbir şey düşünmeyenleri, saltanat ve hilafet sevdalılarını, mandacıları yazmaz! Bağımsızlık için, hürriyetimiz için bir an olsun gözünü kırpmayanları... Canlarıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni payidar kılanları yazar. Tarih, kahramanları yazar. Halk düşmanlarını yazmaz! Tarih dün vefat eden kahraman şehitlerimizi de yazacak" dedi. 
Soyer, Kubilay'ı anma töreninde konuştu: Tarih, korkakları yazmaz!
Haberler / Politika
23 Aralık 2023 Cumartesi 13:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Menemen’de 1930 yılında Cumhuriyet karşıtları tarafından katledilen devrim şehitleri Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey bugün Menemen'de yoğun bir katılımla anıldı. 

Resmi törenin ardından CHP İzmir İl Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) önce 'Demokrasi ve Laiklik' yürüyüşü gerçekleştirdi ardından da altenatif tören düzenledi. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir il ve ilçe örgütleri, CHP belediye başkan aday adayları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

"TARİH KORKAKLARI YAZMAZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmasında, "İnandılar, dövüştüler ve fakat ölmediler. Ölümsüzleştiler! Bugün bu törende… Biz, hepimiz Kubilay’ız. Hasan’ız, Şevki’yiz. Devrimlerin bekçisiyiz. Laiklik düşmanı bir avuç korkak karşısında, bizler Cumhuriyet’in aşılmaz kalesiyiz. Gözümüzü asla kırpmadan, ilelebet buradayız. Tarih, korkakları yazmaz. Kendi çıkarlarından başka hiçbir şey düşünmeyenleri, saltanat ve hilafet sevdalılarını, mandacıları yazmaz! Bağımsızlık için, hürriyetimiz için bir an olsun gözünü kırpmayanları... Canlarıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni payidar kılanları yazar. Tarih, kahramanları yazar. Halk düşmanlarını yazmaz! Tarih dün vefat eden kahraman şehitlerimizi de yazacak" dedi. 

"YOK ÖYLE YAĞMA"

Milli Eğitim Bakanı'nın cemaat ve tarikatlerle imzaladığı protokllere tepki gösteren Soyer ,"Yazık ki halkın ve hakkın düşmanları, bugün de Cumhuriyetimizi kemirmeye çalışıyor. Aradan tam yüz yıl geçti. Kadınlarının hür ve eşit olmasını bir türlü hazmedemediler. Devlette ve eğitimde laikliği halen daha kabul edemediler. Fikri hür, vicdanı hür bir Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yeni Menemen olayları hayal etmeye devam ediyorlar. Yok öyle yağma! Cumhuriyetin çocukları buna asla geçit vermez. Vermedi, vermeyecek. Milyonlarca Kubilay, milyonlarca Hasan, milyonlarca Şevki Cumhuriyet devrimlerinin başında ilk günkü gibi canla başka nöbet tutuyor. Bizler, sen başla bitiren bulunur diyen Hasan Tahsin'in evlatlarıyız. Siyasi islamcılıkla toplum mühendisliği yapılmasına, dini referanslar ile eğitim sisteminin şekillendirilmesine, bu ülkenin aydınlık yüzü, ilerici ve devrimci şehri İzmir asla geçit vermez. Bizi bu yoldan kimse döndüremez! Cumhuriyetin devrimlerine kimse göz dikemez! 100 yıldır Cumhuriyet nesilleri yetiştiren eğitim yuvalarına, okullarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız" ifadelerine yer verdi. 

"MUSTAFA KEMAL'İN İZMİR'İYİZ"

Soyer açıklamasının devamında, "Ulu Önderimizin ‘en büyük eserim’ dediği cumhuriyetimize sahip çıkmak istiyorsak şu üç şeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Cesarete, bir arada olmaya ve umuda. Biliyorum ki bizler bu üç erdeme de sahibiz. Bugün burada cumhuriyetin devrimlerini hazmedemeyen halk düşmanlarına karşı, cumhuriyetimizin 100'üncü yılında o devrimleri ölümsüzleştireceğimize bir kere daha ant içiyoruz.93 yıl önce bugün, cumhuriyet şehitlerimiz, bir avuç korkak karşısında nasıl dimdik durduysa... Biz de bu karanlığın karşısında öyle dimdik duruyoruz! Özgürlüğümüze, demokrasiye, barışa ve adalete zarar vermeye çalışanlara asla geçit yok. Okullarımızı tarikatlara açmaya çalışan karanlık zihniyete asla izin vermeyeceğiz. Biz Mustafa Kemal’in İzmir’iyiz! Cumhuriyet devrimlerinin ebedi bekçileriyiz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası