Ege Postası
Geri

Soyer Ödemiş'te tarım projelerini açıkladı: Zeybekci’nin projeleriyle aramızda uçurum var

Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Ödemiş’te gerçekleşen mini miting ile tarım projelerini açıkladı. Zeybek gösterisinin ardından yayınlanan İzmir'İn Kavakları türküsü çalarken sahneye çıkan ve seslendiren Tunç Soyer, 28 başlık altında topladığı tarım projelerini açıkladı. İzmir’in kırsal kalkınmanın başkenti olacağı sözünü veren Soyer, Cumhur İttifakı Adayı Zeybekci’nin tarım projeleri ile kendi projeleri arasında uçurum olduğunu söyledi. Soyer, konuşmasının ardından kepenek giydi. ‘Zeybekci’nin projeleriyle aramızda uçurum var’
Soyer Ödemiş'te tarım projelerini açıkladı: Zeybekci’nin projeleriyle aramızda uçurum var
Haberler / Yerel Politika
9 Mart 2019 Cumartesi 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, proje lansmanının ikincisini Ödemiş’te gerçekleştirdi.

‘Tarım-Kırsal Kalkınma Projeleri’ başlıklı Ödemiş’teki ikinci cemre buluşmasında konuşan Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer,  28 başlık altında topladığı tarım projelerinin neler olduğunu tek tek anlattı.

SİZE SÖZ VERİYORUM, BU TOPRAKLARDA ÜRETMEKTEN VE YAŞAMAKTAN GURUR DUYACAKSINIZ

İzmir’in tüm ilçelerinde ve köylerinde üretim kooperatifleri kurmak yoluyla refahı artıracaklarını belirten Tunç Soyer, “Size söz veriyorum. Bu topraklarda yaşarken refahınız büyüyecek, yaşam kaliteniz artacak. Üretmekten ve yaşamaktan gurur duyacaksınız. Biz de sizinle gurur duyacağız. İzmir’i kırsal kalkınmanın merkezi yapacağız. Köylü milletin efendisidir diyeceğiz. Tüm Türkiye de İzmir’den bunu hatırlayacak” dedi.

ZEYBEKCİ’İNN PROJELERİ İLE ARAMIZDA ÖNEMLİ BİR FARK VE UÇURUM VAR

Millet İttifakı Adayı Tunç Soyer, Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin tarım projeleriyle kendi projeleri arasında uçurum olduğunu belirtti.

ONLAR ŞİRKET-HOLDİNG KURACAĞIZ DİYOR; BİZ KOOPERATİFLER KURARAK SİZİ ZENGİNLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Soyer, Zeybekci’nin şirket kurmak isterken kendilerinin üreticiyi kalkındıracak olan kooperatifler kuracağına dikkat çekerek, “AK parti adayı da birkaç gün önce İzmir ile ilgili tarım projelerini açıkladı. Ortak ve benzer projeler var. Ama aramızda önemli bir fark ve uçurum var. Tarımla ilgili İzmir’deki bütün tarım sektörünü bir üst şirket ve ondan sonra da bir holding bünyesine taşıyacakmış. Bu, tamamen farklı olduğumuz nokta. Tamamen farklı bakıyoruz. Şirketler sadece kar ve bilanço üzerinden yürür. Ve sonunda tarım işçisi tarım işçisidir. Şirketlerin yöneticileri gider gelir bir gün böyle yapar bir gün başka türlü yapar. Ama kooperatifçilik öyle değil. Kooperatifçilik toprağın bereketini paylaşmaktır. Refahı arttırmaktır. O sizi tarım işçisi yapmak istiyor. Biz sizi bu toprağın refahına ortak yapmak istiyoruz. Şirketten holdingden anlarlar, eyvallah. Biz kooperatiften anlarız, biz üreticimizi zenginleştirip refahını arttıracağız” diye konuştu.

İŞTE 28 PROJE

Soyer, tarım ve kırsal kalkınmayla ilgili projelerini; “İzmir’i kooperatifler şehri haline getirmek”, “gübre kooperatiflerinin kurulmasını desteklemek”, “tarım desteklemelerini artırmak”, “alım garantili üretim desteği”, “yerel tohum merkezleri kurmak”, “kadim tarım ürünlerine değer katmak”,  “üretici köy pazarları kurmak”, “tarım ürünleri işleme tesisleri açmak”, “coğrafi işaretleme, marka ve patent desteği”, “humus ve kompost üretim tesisleri kurmak”, “iyi tarım uygulamalarını geliştirip yaygınlaştırmak”, “sulama maliyetini düşürmek ve sulama tesisleri kurmak”,  “soğuk hava ve paketleme tesisleri açmak”, “İzmir’e özgü çiçek soğanı yetiştiriciliğine üretim ve pazarlama desteği vermek”, “tarım araştırma merkezleri kurmak”, “su ürünleri halini geliştirmek”, “mezbahalar ve kesimhaneler kurmak”, “Halk Süt, Halk Et, Halk Ekmek ile üreticiyle tüketiciyi buluşturmak”, “Süt Kuzusu projesi ile her çocuğa süt dağıtmak”, “köylerde üretici satış noktaları kurmak”, “kırsal turizm rotalarıyla köylerin ekonomisini kalkındırmak”, “tarım okulları kurarak hibe almanın yolunu açmak”, “ilçe ve mahallelerdeki halk festivalleri ve bayramlara olan Büyükşehir Belediyesi desteğini artırarak sürdürmek”,  “İzmir merkez ve ilçelerde Türkü Festivali düzenlemek”, “köylerdeki çocuk ve gençler için müzik, zeybek ve diğer halk danslarının kurslarını açmak”,  “köylerde yaşayan gençlere burs desteği vermek”, “ihtiyaç olan köylere kapalı ve açık düğün salonları ve futbol sahaları açmak”, “arazi yollarını iyileştirmek” başlıkları altında açıkladı.

TUNÇ SOYER’İN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

AZİZ BAŞKANIN BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM EDECEĞİZ

Bu bir kader değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi 81 ilde olmayan muazzam bir şey yaptı. Tarıma el verdi, destek verdi ve üreticinin yanında durdu. Olağanüstü güzel işler yaptı. Şimdi biz büyükşehir belediye başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu’nun bıraktığı yerden devam edeceğiz. Hiç kuşkunuz olmasın kaldığı yerden devam edeceğiz. İzmir köklü bir kent. Bir ağaç gibi. Köklerinde meralar, otlaklar, bağlar, bahçeler var. Bu kökler Menderes’ten Bakırçay’tan ve Gediz havzalarından besleniyor. Çok güçlü bir ağaç İzmir. Biz o kökleri tekrar gün ışığına çıkarıp yeni dallar, filizler yeşerteceğiz. Akdeniz’in öncü kenti yapacağız İzmir’i ancak tarım olmadan olmaz.

TARIMA DAİR 28 PROJE AÇIKLAYACAĞIM

Tarımın sorunları çözülmeden Türkiye’nin sorunları çözülemez. 28 anlatacağım projenin tamamı girdi maliyetlerinizi düşürmek, ürünlerin pazarlama kabiliyetlerini geliştirmek ve tüm İzmirlileri sağlıklı gıdayla buluşturmak için. Bu nedenle buradayız. Bu nedenle biz buna yerelden kalkınma diyoruz.

İZMİR’İ KOOPERATİFLER ŞEHRİ YAPACAĞIZ

İzmir’i kooperatifler şehri yapacağız. Büyükşehirin verdiği desteği aynen sürdüreceğiz. Şu anda 39 kooperatif ve iki birliğe verilen desteği tüm kente yayacağız. Yüzde 13 iken İzmir’de yüzde 28. Bunu dünyaya tanıtmak için yepyeni işler yapacağız.

GÜBRE KOOPERATİFLERİ, BÜYÜK BAŞ HAYVAN, ARICLIIK VE MAKİNE DESTEĞİ VERECEĞİZ

Gübre kooperatifleri kuracağız. Üreticinin en önemli girdi maliyetlerinden biri olan gübreyi büyüüşehir belediyesi ile çok daha ucuza ve kolay temin edeceksiniz. Tarıma destekleri arttıracağız. 700 bin fidandan bir milyona çıkacağız. Hayvancılığa verilen desteği arttıracağız. 9 bin küsur hayvanı daha da arttıracağız. Büyük baş hayvan yetiştiriciliği için yem desteği vereceğiz. Arıcılık desteğini aynen sürdüreceğiz. Kooperatif ve ziraat odalarına makine desteği vereceğiz. Üç beş dönümlük küçük arazisi olan da traktöre kavuşacak.

EV KADINLARIMIZA BÜYÜK DESTEK VERECEĞİZ

Ev kadınlarımıza büyük destek vereceğiz. Seferihisar’da 7 kadınla başladık. 7 kadınımız tezgah kurup ürettiklerini satmaya başladılar. Güzel para kazanınca önce tezgahları büyüttüler. Sonra bize lokanta açsın belediye dediler. Sefer tası diye bir restoran açtık. Para kazanmaya başladılar. Ardından kalkınma ajansından hibeyle pekmez imalathanesi açtık. Bir mezbaha et entegre tesisi açıyorlar şimdi. 7 kadının başlattığı hikaye büyüdü, Seferihisar’daki kadınlar artık aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

KADINLAR KÖY TAVUKÇULUĞUYLA İZMİRLİ DE KÖY TAVUĞU İLE BULUŞACAK

Şimdi buna yeni bir şey yapacağız. Her ilçede kadın kooperatifleri kuracağız. Kadınlarımız ürettikleriyle istihdam ve yoksulluk meselesini aşacaklar. Köy tavukçuluğunu kadınlarımız için ayırdık. Onlar köy tavukçuluğuyla buluşacak, İzmirli tüketici de köy tavuğu ile buluşacak. İstiridye mantarı yetiştiriciliğini geliştireceğiz. Alım garantili üretim desteğini büyüteceğiz. Şimdiye kadar alınan ürünlerin hem miktarını hem çeşidini arttıracağız. Fidan, çiçek, zeytin, yoğurt, süt, kumpir alacağımız ürünler arasında olacak. Karakılçık buğdayı ve zeytine öncelik vereceğiz.

5 YIL İÇİNDE ÜRÜN ALIMINI BİR MİLYARA ÇIKARACAĞIZ

470 milyon liralık ürün alımı gerçekleşti. Bu rakamı önümüzdeki 5 yıl içinde bir milyara çıkaracağız. Yerel tohum merkezleri kuracağız. Verimli ve yerel tohumlar için merkezler kurup bunu köylülerimizle buluşturacağız. Ücretsiz fidan dağıtımını sürdüreceğiz. Alım garantili tohum üretimini başlatacağız. İzmir’in 30 ilçesinde de yerli tohum takas şenliklerini büyüteceğiz.

KADİM TARIM ÜRÜNLERİNE DE DESTEK VERECEĞİZ

Kadim tarım ürünlerine destek vereceğiz. Eğimli arazilerde, dağ köylerinde doğanın katkısıyla kendi kendine yetişen ürünler var. Gödence köyünde onlarca çeşit armut, kekik, malkız yetişir. Bunların verimliliği düşüktür ama Pazar gücü büyüktür. Biz bu kadim toprağın ürünlerini katma değerini arttırarak pazarlayacağız.

TARIM ÜRÜNLERİ İŞLEME TESİSLERİ KURACAĞIZ

Tarım ürünleri işleme tesisleri kuracağız. Tarıma katma değer sağlamak zorundayız. Mandalinanın kolonyası, lokumu, esası, likörü, şarabı herşeyini yaptık Seferihisar’da. Jeotermal bölgemizde de bir fırın yaptık. Bu fırında jeotermal suyun buharıyla mandalinayı kurutalım dedik. Bir sene uğraştık. Gördük. Ve katma değerini muazzam yükselttik. 20 yıldır satış fiyatı 50 kuruş iken şimdi kuruttuğumuz mandalinanın ihracatını yapıyoruz. Kilosunu 6,5 liradan satıyoruz. Tüm tarım ürünleri için bu çalışmayı yapmak zorundayız. Ürünümüzü mutlaka sanayi ürününe dönüştürmek zorundayız. Bergama, Bayındır, Çiğli, Dikili, Seferihisar’da jeotermal kurutma tesisleri kuracağız. Hem raf ömrünü uzatmış hem katma değerini arttırmış oluyorsunuz.

COĞRAFİ İŞARETLEME, MARKA VE PATENT DESTEĞİ VEREREK

Coğrafi işaretleme, marka ve patent desteği vereceğiz. 4 stratejik ürün tespit ettik. Hem coğrafi işaret hem patent çalışması yapacağız. Biz zeytini sıkarız, zeytinyağını gelir tüccar alır, satar İspanya, İtalya’ya, sonra zarif ve şık ambalajlarda gelir. Tüm dünyaya o kendi markasıyla bizim zeytinyağını satar. Arkadaşlar biz artık ürettiğimiz ürüne çırak çıkmayacağız. Mutlaka patentini alacağız, paketleme tesisi kuracağız. Onlarınkinden çok daha güçlü şekilde zeytinyağını, süt ürünlerini tüm dünyaya biz satacağız. Satmanızın önündeki engelleri biz kaldıracağız. Bölgelerde ihracat için destek ofisleri kuracağız. İhracatı mutlaka bu ürünlerde buluşturacağız. Bir cazibe üssü haline getireceğiz. İzmir’in yaptığı uluslararası büyük fuarlara süs bitkileri ve peyzaj fuarını ekleyeceğiz.

İYİ TARIM UYGULAMALARINI SÜRDÜRECEĞİZ

Bu toprakları daha büyük ve güçlü yatırımların yapıldığı cazip hale getireceğiz. Kemalpaşa, Seferihisar ve Dikili’de sürdürdüğümüz iyi tarım uygulamasını çoğaltacağız. Üniversitelerle işbirliği içinde hastalık ve zararlılarla ilgili çalışma yapacağız. Kozak bölgesinde çam fıstığında yaşanan sorunu çözeceğiz. Selçuk ve Menderes’te. 380 bin kestane ağacına musallat eden kanseri ortadan kaldıracağız.

YENİ SULAMA GÖLETLERİ, GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN POMPA YARDIMI

Sulama maliyeti bir diğer başlığımız. Sulama maliyetini düşüreceğiz. Yeni sulama göletleri inşa edeceğiz. Güneş enerjisiyle çalışan pompa yardımı yapacağız. Pompalarınızı güneş enerjisiyle çalıştıracaksınız. Kuyudan su çekmek için elektrik parası ödemeyeceğiz. Toplamda on adet hayvan içme suyu göleti yapacağız. 34 adet gölette revizyon çalışmalarını 2019 içinde tamamlayacağız. Bergama’da ve Ödemiş’te sulama suyu göletini başlatacağız.

ÜRETİCİ KÖY PAZARLARINI TÜM İLÇELERDE KURACAĞIZ

Üretici köy pazarları kuracağız. Seferihisar’da 8-10 tezgahla başladık. Vatandaş talep oldukça üretimini arttırdı. Kar topu gibi büyüdü. Şimdi Sığacık’ta sokaklar almıyor. 400 üzerinde tezgah ürettiğinin parasını cebine koyuyor. Tüm ilçelerimizde bunu yapacağız. Tüm ilçelerde üretici pazarlarını kuracağız. Tüketicimizi iyi tarım ve organik ürünlerle buluşturacağız.

KÜLTÜRPARK’TA HAFTADA BİR GÜN ÜRETİCİ KOOPERATİFİ PAZARI KURACAĞIZ VE..

Kültürpark’ta haftada bir gün üretici kooperatiflerinin pazarı olacak. İzmirli fuara sizin ürünlerini satın almak için akacak. Üretici emektar kadınlarımızın alın terinin önünde saygıyla eğiliyorum. Siz ürettikçe biz sizin ekmeğinizi büyütmek için ne gerekiyorsa yapacağız.

SOĞUK HAVA VE PAKETLEME TESİSLERİ KURACAĞIZ

Soğuk hava ve paketleme tesisleri kuracağız. Güneş enerjisiyle çalışan yeni tesisler kuracağız. Dikili Seferihisar Menderes Bayındır’daki yatırımlara ilave soğuk hava paketleme tesisi açacağız. Çiçek soğanı yetiştirmesini destekleyeceğiz. Soğanlı bitkilerin üretimini ve pazarlamasını sonuna kadar destekleyeceğiz.

TARIM ARAŞTIRMA MERKEZLERİ KURACAĞIZ

Tarım araştırma merkezleri kuracağız. Ücretsiz toprak analizi yapacağız. Yaprak, su ve ürün analizlerini de yapacağız. Tarımsal tahmin ve erken uyarı sistemlerini kuracağız. Fizibilite çalışmaları için özel merkezler yapacağız.

PLANLI ÜRETİME GEÇECEĞİZ

Dünyada planlı üretim vardır. Ama bizde yok. Vatandaş ben bu sene enginar, biraz patates ekleyeyim diyor. Buna son veriyoruz. Üniversitelerle, ziraat odaları, kooperatiflerle, üretici birlikleriyle planlı üretime geçeceğiz. Kim nerede ne üretecek, nereye ve ne kadar satacağız. Bütün bunları üreticimiz ve biz biliyor olacağız ve ona göre önümüze bakacağız. Hükümetin yapmadığı tarım ve planlama politikasını uygulayacağız.

MEZBAHALAR VE KESİMHANELER KURACAĞIZ

Mezbahalar ve kesimhaneler kuracağız. Kınık ve Tire ile Ödemiş’te verimli çalışmayan var ya onu mutlaka verimli çalışır hale getireceğiz. Hayvan üreticimiz, iki baş hayvanı var, kesecek para kazanacak. Kazanacağı paranın tamamını yola veriyor. Buna son vereceğiz. İlçelerimizde mutlaka mezbahalar olacak.

İZMİRLİYİ HALK GIDA, SÜT, EKMEK, BALIKLA BULUŞTURACAĞIZ

İzmirliyi Halk süt, halk gıda, ekmek, balıkla buluşturacağız. İzmirliyi bütün bunlarla buluşturacağız. Bu üreticimiz üretecek, tüketicimiz sağlıklı ve temiz gıdaya kavuşacak demek. Bunu el birliğiyle yapacağız. Arka sıradakiler sağlıklı, temiz ve ucuz gıdaya sizin ürünlerinizle kavuşacak. Biz büyükşehir olarak bunu mutlaka organize edeceğiz. Lokantalara, otellere de aracısız gıda ulaştıracağız. Üstelik bütün bunları alım garantili buğday, zeytin, süt ürünleri ile yapacağız. Süt kuzusu projesini büyükşehir belediye başkanımız sevgili Aziz Kocaoğlu’nun projesi, bunu 250 bin aileye çıkaracağız. Tire süt kooperatifinin yanı sıra Ödemiş’teki, Tire’deki süt üretici kooperatifinden de alacağız.

KÖYLERİMİZDE KIRSAL TURİZM VE ÜRETİCİ SATIŞ NOKTALARI KURACAĞIZ

Üretici satış noktaları kuracağız köylerimizde. Kırsal turizm rotaları ile köylerin ekonomisini de kalkındıracağız. Batıda aslında tüm dünyada tarım aynı zamanda bir turizm aracıdır. Yani insanlar dünyanın her yerinden gidip tarım arazilerinde ürünün nasıl yetiştirildiğini, dalından nasıl koparıldığını görmek ister. Mümkün ise o köyde konaklamak ister hatta. Biz niye yapmıyoruz bun? Olağanüstü güzel köylerimiz var. Biz turisti buraya neden getiremiyoru? Başka bir tarım, başka bir turizm mümkün. Ben bu nedenle siyaset yapıyorum. Ürünlerini satmak için uğraşmayacaksınız, onlar almak için ayağınıza gelecek.

TARIM OKULLARI VE TARIM ÜNİVERSİTESİ KURACAĞIZ

Tarım okulları kuracağız. Her seviyede olacak. Daha mühimi tarım üniversitesi kuracağız. Eskiden doktorluk, mühendislik revaçtaydı. Artık dünyanın her yerinde ziraatçılık, tarım öne çıkmaya başladı. Çünkü dünya giderek yaşadığı küresel krizler nedeniyle sağlıklı gıdaya erişmekte zorluk yaşıyor. Susuz tarım uyguluyorlar, dikey bahçeler kuruyorlar. Hollanda Afrika’da arazi satın alıyor, ürün üretmek için. Yeni bir ziraat fakültesi demiyorum, bir tarım üniversitesi diyorum. Bütün Türkiye’ye şan olsun nam olsun diye kuracağız.

BÜTÜN İLÇELERİMİZDE ÜRÜN VE TÜRKÜ FESTİVALLERİ DÜZENLEYECEĞİZ

İlçe ve mahallelerimizdeki festival ve bayramları büyükşehir belediyemizle birlikte büyütüp destekleyeceğiz. Çok daha çeşitli festivallerle yapacağız. Bir ürünün bilinirliği o festivallerden de geçiyor. İzmir’in bütün ilçelerinde mesela türkü festivalleri düzenleyeceğiz. Bu çağ öyle bir çağ ki geçmişteki kadim kültürümüzü bilmiyoruz. O yokmuş gibi hayatımızı sürdürüyoruz. Oysa o bize fener, bize ışık. Biz eğer aydınlık gelecek istiyorsak önce kültürümüze sahip çıkacağız. Çocuklarımıza öğreteceğiz. İzmir’in kavaklarının aslında Ödemiş’in kavakları olduğunu bütün İzmir bilecek. Kimlik esastır. Kimliğimiz üzerinden inşa edebiliriz geleceğimizi.

KÖYLERDEKİ ÇOCUK VE GENÇLERİMİZE BÜYÜKŞEHİR OLARAK BURS DESTEĞİ VERECEĞİZ

Köylerdeki çocuklarımız için müzik, zeybek ve halk dansları kursları açacağız. Köylerde yaşayan gençlere burs desteği vereceğiz. Anası babası alın teri dökerken harç parası bulup okuluna gidemeyen gençleri biz büyükşehir olarak sahipleneceğiz ki anası-babası üretmeye devam etsin ve evladının okul derdi olmasın. O çocuklara burs desteği vereceğiz.

KÖYLERİMİZDE MUTLAKA AÇIK VE KAPALI DÜĞÜN SALONLARI YAPACAĞIZ

Köylerimizde mutlaka açık ve kapalı düğün salonları yapacağız. Spor sahaları yapacağız. Gençlerimiz, çocuklarımız edebiyatla, müzikle, sanatla buluşacaklar, kötü alışkanlıklardan uzaklaşacaklar. Bütün köylerimizde bunu yapacağız.

Arazi yollarını iyileştirmeye devam edeceğiz. 2019 rekor asfaltlama yılı olacak. Üretim yollarını mutlaka iyileştirmeye devam edeceğiz.

ZEYBEKCİ’NİN TARIM PROJELERİ İLE BİZİM ARAMIZDA UÇURUM VAR 

AK parti adayı da birkaç gün önce İzmir ile ilgili tarım projelerini açıkladı. Ortak ve benzer projeler var. Ama aramızda önemli bir fark ve uçurum var. Tarımla ilgili İzmir’deki bütün tarım sektörünü bir üst şirket ve ondan sonra da bir holding bünyesine taşıyacakmış. Bu, tamamen farklı olduğumuz nokta. Tamamen farklı bakıyoruz. Şirketler sadece kar ve bilanço üzerinden yürür. Ve sonunda tarım işçisi tarım işçisidir. Şirketlerin yöneticileri gider gelir bir gün böyle yapar bir gün başka türlü yapar. Ama kooperatifçilik öyle değil. Kooperatifçilik toprağın bereketini paylaşmaktır. Refahı arttırmaktır. O sizi tarım işçisi yapmak istiyor. Biz sizi bu toprağın refahına ortak yapmak istiyoruz. Şirketten holdingden anlarlar, eyvallah. Biz kooperatiften anlarız, biz üreticimizi zenginleştirip refahını arttıracağız.

SİZE SÖZ VERİYORUM

Size söz veriyorum. Bu topraklarda yaşarken refahınız büyüyecek, yaşam kaliteniz artacak. Üretmekten ve yaşamaktan gurur duyacaksınız. Biz de sizinle gurur duyacağız. İzmir’i kırsal kalkınmanın merkezi yapacağız. Köylü milletin efendisidir diyeceğiz. Tüm Türkiye de İzmir’den bunu hatırlayacak.

 Proje lansmanına çok sayıda parti yöneticisinin ve Ödemişlilerin yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray , CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Bedri Serter, Kani Beko, Devlet eski Bakanı Yaşar Okuyan da katıldı. Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eriş’in konuşmasının ardından halkoyunları ekibi zeybek gösterisi yaptı.

MEHMET ERİŞ: HİÇBİR HEMŞEHRİMİZİ AYIRT ETMEDEN SİZLERE BİRLİKTE HİZMET VERECEĞİZ

Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eriş, “Ödemiş’te var olan hangi siyasi partiye yakın olursa olsun millet ittifakı olarak birbirimize söz verdik, bugün de huzurunuzda söz verdik, hiçbir hemşehrimizi ayırt etmeden birlikte hizmet vereceğiz sizlere. Bölgemizin her sorununun çözümünde Tunç Soyer başkanımızın projelerine güvenerek, onun kırsala verdiği değer ve önemi bilerek söz veriyoruz. Ödemiş’in dağlarında çiçekler açtı İzmir’de de tüm Türkiye’de de açacak. Ödemiş’e yakışanı yapacağız. Herkesi kucaklayacağız” dedi. 

Soyer, konuşmasının ardından kepenek giydi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası