Ege Postası
Geri

Soyer'den iptal davası: 'Yanan orman alanlarını imara açtırmayacağız'

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'deki yangın felaketinde hasar gören 375 hektarlık alanın imara açılmasına karşı dava açıldığını duyurdu.
Soyer'den iptal davası: 'Yanan orman alanlarını imara açtırmayacağız'
Haberler / İzmir
20 Eylül 2024 Cuma 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - İzmir'de 15 Ağustos'ta başlayan, kontrol altına alınması 62 saat süren yangın felaketinde yüzlerce hektarlık alan zarar görmüştü. Felaketin ardından 30 Ağustos günü, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla İzmir'de yer alan bazı alanlar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla orman sınırı dışına çıkartılmıştı.

Bunun üzerine eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyası üzerinden karar tutanağını da yayımlayarak ''Asla izin vermeyeceğiz, iptali için uğraşacağız'' açıklamasını yapmıştı.

Tunç Soyer, resmi 'X' hesabı üzerinden bugün yaptığı açıklamada ise, kararın iptali için dava açıldığını duyurdu.

Soyer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

''15 Ağustos’ta İzmir’deki büyük yangından etkilenen alanların da dahil olduğu 375 hektarlık alanın orman sınırından çıkarılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararının iptali için davayı açtık. 20 yıl önce afetleri önlemek için orman vasfına sahip çıkılan bu alan İzmir’i çevreleyen Yeşil Kuşak’ın bir parçası olarak tüm İzmirlilerin yaşam hakkını korumaktadır. Bugün söz konusu alanın önemi unutulmuştur. Önce 2020 yılında İzmir’de yaşanan depremzedelere konut yapılacağı vaadiyle şimdi ise yanan alanların yanması fırsat bilinerek orman alanı yapılaşmaya açılmak istenmektedir. Anayasa Madde 169’un “Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz.” hükmüne rağmen Cumhurbaşkanı Kararının yanan orman alanını orman sınırları dışına çıkarması mümkün değildir. Takipçisi olacağız. Orman alanlarını korumak, imara ve ranta açılmasını engellemek için ne gerekiyorsa yapacağız. Davayı birlikte açtığımız kurumlar; Doğa Derneği, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Egeçep ve diğer dava arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.'' 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası