Ege Postası
Geri

Soyer’de adaylık mesajı: 5 yılda mutfağı toparladık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, adaylığına ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Soyer açıklamasında, “Net olarak aday adayıyım. Çünkü geçen 5 yılda mutfağı toparladık. Şimdi salonda yemek vermek istiyoruz” dedi.
Soyer’de adaylık mesajı: 5 yılda mutfağı toparladık
Haberler / Yerel Politika
20 Kasım 2023 Pazartesi 09:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, FOX TV’de önemli açıklamalarda bulundu.

31 Mart 2024 yerel seçimleri için aday olduğunu bir kere daha vurgulayan Başkan Soyer, “Net olarak aday adayıyım. Çünkü geçen 5 yılda mutfağı toparladık. Şimdi salonda yemek vermek istiyoruz. Emin olan İzmirlileri sadece hizmet performansına oy vermezler, aynı zamanda demokrasiye, laikliğe, bağımsızlığa, özgürlüğe oy verirler. O nedenle biz kendi kendimizle yarışırız. O nedenle dünyayla entregre olmaya çalışırız. O nedenle İzmir’in dünyadaki yerini büyütmeye, İzmir’in dünyadaki farkındalığını arttırmaya çalışırız. Avrupa ile 10 yılı aşkın süredir kurduğumuz bütün bu ilişkiler aslında bu amaca matuftur. Avrupa Ödülü de Avrupa Bölgeler Meclis Başkanlığı da. Önümüzdeki haftada da Avrupa Gençlik Başkenti ilan edileceğiz. Biz İzmir’i yine Türkiye’nin lokomotifi olarak, yine Anadolu’daki yeniliklerin, aydınlığın müjdecisi olarak ileriye taşıyacağız ” ifadelerine yer verdi.

"FABRİKALAR KURDUK, ÜRETİMİ ARTTIRDIK" 

Başkan Soyer ekonomik krizin üretimle aşılacağını vurgulayarak, "Sosyal yardım paketleri götürmek bir pansuman. Biz bunları bıraktık. Biz artık bu yardımları bir kart ile yapıyoruz. İhtiyacı neyse onu gidererek harcama yapıyor. Bunu da küçük esnafla anlaşarak yapıyoruz. Asıl mesele ekonomide. Bizim istihdam alanlarını büyütmemiz gerekiyor. Bizim üretimi arttırmak gerekiyor. Biz fabrikalar kurduk. Bir süt fabrikası, su fabrikası, geri dönüşüm, et entegre tesisi kurduk. Hem istihdam yaratıyoruz hem de piyasayı düzenliyoruz. Biz 100 ton süt işliyoruz ve çobanların sütlerini işleyerek peynir yapıyoruz. İzmirli markasıyla New York Havalanı'nda peynir satışı yapıyoruz. Tüccar bizim verdiğimiz fiyatın altında satın alamıyor. Üretici doğduğu yerde doymaya başladı. Gençler artık köylerini terk edip, ucuz  iş gücü haline gelmiyor. Bir yanıyla fiyatı belirliyorsunuz, diğer yanıyla kentliye daha güvenilir ürünler ulaştırıyorsunuz. Biz asıl meselenin sosyal yardım gibi. pansuman değil tedavinin üretimden geçtiğini düşünüyoruz. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden yürümek zorundayız. Memleketi demir ağlarla öreceğiz...  Şu an da 3 ayrı noktada raylı sistem çalışması devam ediyor. İzmir'i demir ağlarla örüyoruz. Köylümüzü milletin efensidi yapmaya çalışıyoruz. Süt fabrikasından elde ettiğimiz geliri Köy Enstitüsü açarak çocuklarımızı orada okutacağız" diye konuştu. 

SOYER'İN KARNESİ

İzmir'de yer altına yaptığı yatırımları anlatan Başkan Soyer, "Göreve geldiğimiz zaman 165 proje sunduk. 144'ü bugün itibariyle gerçekleştirdik. İzmir'de 3 raylı sistem çalışması devam ediyor. Narlıdere Metrosu'nun sonuna geldik. 287 milyon Avroluk bir maliyeti var, 7 Şubat'ta açılışı yapacağız. Buca Metrosu İzmir tarihinin en büyük yatırım. Araçları olmaksızın, 765 milyon avroluk yatırım. 4 yıl ödemesiz ve 12 yıl vaadli bir finansmanla sağladık. Günde 400 bin kişiyi taşıyacağız. Geri ödeme süresinde kimsenin cebinden para çıkmayacak. Çiğli tramvayı ise 183 milyon avru tutarında bvir yatırım. 14 Şubat'ta açacağız. Bizim yatırımlarımız 60 milyar liranın üzerinde. Sadece 11 milyar lira körfezin temizliği için harcanıyor. Körfezde koku bitti. Şehrin altyapısını tamamen değiştiriyoruz. Kemeraltı'nın altında yer altı nehirleri yapıyoruz. Bütün bunlar yerin altında. Biz yer altında bambaşKa bir şey inşa ediyoruz. Yaşanabilir ve dirençli bir şehir yaratmak istiyoruz. İzmir'deki binaların deprem karnesini asıyoruz. Bir yandan yeraltının fotoğrafını çekiyoruz. İzmir'in deprem dayanıklılığını arttırmak için mücadele ediyoruz. Diğer yandan kentsel dönüşüm için çalışıyoruz. Biz geldiğimiz günden beri yer altına inanılmaz yatırımlar yapıyoruz. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası