Ege Postası
Geri

Sözleşmeli öğretmenler Almanya'da da mutlu değil

Almanya'nın başkenti Berlin’de sözleşmeli öğretmenler Mayıs ayında bir hafta boyunca greve gidecek. 13-17 Mayıs tarihlerinde Abitur öğrencileri sözlü sınava girerken, ilkokul öğrencileri ise karşılaştırma sınavı verecek. Bu hafta...
Sözleşmeli öğretmenler Almanya'da da mutlu değil
Haberler / Güncel
26 Nisan 2013 Cuma 14:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın başkenti Berlin’de sözleşmeli öğretmenler Mayıs ayında bir hafta boyunca greve gidecek. 13-17 Mayıs tarihlerinde Abitur öğrencileri sözlü sınava girerken, ilkokul öğrencileri ise karşılaştırma sınavı verecek.

Bu hafta içinde Eğitim ve Bilim sendikası GEW üyesi binlerce sözleşmeli öğretmen Abitur ve MSA sınavları esnasında uyarı grevi yapmıştı. GEW Berlin Başkanı Doreen Siebernik, greve isteyen öğretmenlerin katılabileceğini belirterek, grevin Berlin eyalet hükümetine yönelik olduğunu, okullar ve öğrencilerle herhangi bir ilgisi olmadığına dikkat çekti.

Salı günü Berlin’de 2 bin 500’den fazla sözleşmeli öğretmen Abitur (Lise sınavı) ve MSA (Orta öğrenimi bitirme sınavı) sınavları olmasına rağmen uyarı grevi gerçekleştirdi. Sendikaya bağlı sözleşmeli öğretmenler, yaptıkları grevle memur meslektaşlarıyla eşit haklar talep etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası