Ege Postası
Geri

Spil'den sonra piknikçilerin yeni gözdesi

Manisa Kent Ormanı, kent merkezinde olması nedeniyle Spil'den sonra en çok tercih edilen mesire alanlardan buru olarak öne çıktı.
Spil'den sonra piknikçilerin yeni gözdesi
Haberler / Ege
27 Şubat 2016 Cumartesi 14:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yunusemre'nin Uncubozköy Mahallesi yakınlarındaki Manisa Kent Ormanı, 2007'de açıldığı ilk günden bugüne Manisalılarda adeta tiryakilik yarattı. Özellikle 2013'te yapılan tekrar çevre düzenlemesiyle kent sakinlerinin hizmetine sunulan kent ormanı, Spil Dağı'ndan sonra ençok tercih edilen yerlerden biri.



İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, ormana ve doğaya sevdalı Manisalılara layık bir şehir ormanı tesis ettiklerini söyledi. Vatandaşlardan alınan tepkilerin çok olumlu olduğunu kaydeden Aybal, bölgenin her hafta binlerce kişi tarafından ziyaret edildiğini söyledi. Ormanların sosyal fonksiyonun bir ifadesi olduğunu belirttiği kent ormanlarından İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde beş adet bulunduğunu söyleyen Aybal, bunların dördünün Manisa'de yer aldığını belirtti.



İÇİNDE ADETA HERŞEY VAR
Manisa Kent Ormanı'nda neredeyse herşey var. Alanda 1.5 kilometre bisiklet yolu, 5 kilometre yürüyüş yolu, 3 birbirinin devamı şeklinde suni gölet, 1 yağmur barınağı, 1650 metrekare alanda ulaşım ve gezinti yollarında doğal taş kaplama, 240 metrekare alana sahip üstü kapanabilir vaziyette gölet manzaralı ve iki kademeli oturma dinlenme yeri, 3 dekoratif çeşme, 1 su değirmeni, Manisa'nın simgelerinden 1 Ağlayan Kaya Minyatürü, 20 piknik masası, 3 seyir terası ve 1 kamelya yer alıyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası