Ege Postası
Geri

Srebrenitsa’ya mektuplar yola çıktı

Srebrenitsa katliamının 17’inci yılında, Türkiye’den Bosnalı annelere gönderilen 5 bin mektubu taşıyan otobüs Konak Belediyesi önünden hareket etti
Srebrenitsa’ya mektuplar yola çıktı
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Eylül 2012 Perşembe 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR - Konak Belediyesi ve İzmirli Boşnaklar Derneği’nin bir ay önce başlattığı “Srebrenitsa’ya bir mektup da sizden” kampanyası ile toplanan 5 bin mektup yola çıktı. 11 Temmuz’da Srebrenitsa’da yapılacak anma etkinliklerine giden 50 Boşnak, Konak Belediyesi’nde bir araya geldi. Yanlarında sevgi mektuplarıyla otobüse binen barış elçilerini Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan uğurladı.

Barış, huzur ve mutluluk bekleyen dünyamıza en büyük katkı

Toplumsal konulara en duyarlı belediye başkanı olarak, şiddetin, vahşetin, insana yaşatılan her türlü haksızlığın karşısında duran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Srebrenitsa katliamının unutulmaması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda Boşnak kökenli de olan Başkan Tartan sözlerini şöyle sürdürdü:

 “17 yıl önce insanlık tarihinin en büyük vahşetlerinden biri tüm dünyanın gözü önünde yaşandı. Srebrenitsa’da binlerce insan katledilirken ne yazık ki insanlık buna seyirci kaldı. Bu dramı unutturmamak ve Srebrenitsa’da acı hatıralarla yaşayan annelere bir umut penceresi aralamak adına sevgi, barış ve dostluk satırları yola çıktı. Bu aynı zamanda büyük bir manevi dayanışma olarak oradaki insanlara da direnme gücü verecek. Özellikle de hoşgörü ve sevginin ayı olan Ramazan öncesi bu buluşma kutsal bir amaca da hizmet ediyor. Barış, huzur ve mutluluk bekleyen dünyamıza en büyük katkı budur.”

YALNIZ DEĞİLLER

İnsanlık ve İzmir adına yola çıktıklarını belirten İzmirli Boşnaklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Yavuz,  kampanya boyunca en büyük desteği Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’dan gördüklerini vurguladı. Srebrenitsa’da 17 yıldır acıyla yaşayan insanların yalnız olmadıklarını söyleyen Yavuz, “11 Temmuz’da Srebrenitsa’da yapılacak anma töreninde yanımızdaki mektupları, özellikle annelere ileteceğiz. Onlara yalnız olmadıklarını söyleyeceğiz” diye konuştu.

SREBRENİTSALI ANNELERDEN BEYAZ ÇİÇEK

Yolculuk öncesi yaşanan duygu seli içinde İzmirli Boşnaklar, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkürlerini günün anlamını vurgulayan bir plaket ile gösterdiler. Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu ise Srebrenitsalı annelerin elleriyle ördüğü beyaz çiçeği Başkan Tartan’ın yakasına takarak, bu duyarlılığın tüm dünyaya örnek olmasını diledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası