Ege Postası
Geri

Sümerbank'ta 5. raunt

Uzun süredir İzmir İl Genel Meclisi’nde tartışılan Sümerbank arazisi, 5. kez İzmir Büyükşehir Belediyesine tahsisi için valiliğe geri gönderildi.
Sümerbank'ta 5. raunt
Haberler / İzmir
10 Ocak 2014 Cuma 10:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir Valisi tarafından 5 kez veto edilerek geri gönderilen Sümerbank arazisi tahsisi konusu, İl Genel Meclisi’nde CHP’li üyelerin oyları ile İzmir Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesi istemi ile valiliğe geri gönderildi.

Aylardır İzmir gündemini meşgul eden Sümerbank arazisinin Büyükşehir Belediyesine 20 yıllığına tahsis edilmesi kararı İl Genel Meclisi’nde CHP’li üyelerin oyları ile 5. kez İzmir Valiliğine gönderildi.

Alınan karar doğrudur

Sümerbank arazisi tahsisi konusunda konuşan Meclis Başkanı Değirmenci, “Valiliğin, daha önce geri gönderme gerekçelerinin büyük bir kısmından vazgeçtiğini görüyoruz. Sayın Vali artık önce İçişleri Bakanlığı onayını istemiyor Valiliğin ve Özel İdare Kanununun bana yüklediği görevler var, vali olarak yetkili benim demiyor. Kültür Bakanlığına tahsis edin demiyor. Eğitim alanı olarak ayrılabilir diyor. Demek ki daha önce geri gönderdiği gerekçeler doğru değilmiş. Bu da İzmir İl Genel Meclisi’nin doğru karar aldığını gösteriyor” dedi.

Tapuda şerh yok

AKP grubunun, arazi ‘Eğitim’e tahsis öncelikli olduğu gerekçesiyle muhalefet şerhi koyduğunu söyleyen Başkan Değirmenci, Sümerbank arazisi tapu kayıtlarında eğitim öncelikli bir şerh olmadığına dikkat çekerek, “Arazi üzerinde zaten eğitime ayrılmış ve eğitime devam edilen bir kısım var. Zaten araziyi eğitim için kullanıyoruz” diye konuştu.

Yapılan oylamada AKP’li üyelerin ret oyuna karşılık karar CHP’li Meclis üyelerinin oyları ile oy çokluğuyla kabul edilerek İzmir Valiliğine gönderildi.
Malvarlıkları için Temenni kararı alındı

Öte yandan İzmir İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantılarının son oturumunda bir de temenni kararı alındı. CHP’li Üyelerin verdiği önergede; “İzmir İl Özel İdaresi 30 Mart 2014 tarihinde kapatılacağı için, Özel İdarenin yaptığı görevler ve personeli İzmir Büyükşehir Belediyesine ve ilgili belediyelere devredileceğine göre, Özel İdarenin tüm malvarlıkları (okullar, Sağlık ocakları, Hükümet konakları hariç) İzmir Büyükşehir Belediyesine ve ilgili belediyelere devredilmesi yerinde olacaktır” denildi. Mecliste yapılan oylamada AKP’li üyelerin ret oyuna karşılık önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası