Ege Postası
Geri

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri: SMDK devrimi temsil etmiyor

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu'nun (SMDK) İstanbul'da gerçekleştirdiği genel kurul toplantılarında uzlaşma sağlanamaması Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (SYKK) tarafından tepkiyle karşılandı. SYKK, SMDK'nın devrimi...
Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri: SMDK devrimi temsil etmiyor
Haberler / Dünya
29 Mayıs 2013 Çarşamba 12:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu'nun (SMDK) İstanbul'da gerçekleştirdiği genel kurul toplantılarında uzlaşma sağlanamaması Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (SYKK) tarafından tepkiyle karşılandı. SYKK, SMDK'nın devrimi temsil etme konusunda başarız kaldığını öne sürdü.

İstanbul'da bir haftaya yakın süredir devam eden SMDK genel kurul toplantılarında sonuç çıkmaması Suriye'deki yerel koordinasyon komitelerinin tepkisini çekti. Koalisyonun genişlemesi, Cenevre 2 toplantısına katılım ve genel başkan seçimi gibi bi çok konunun ele alındığı toplantılarda şu ana kadar karar alınamaması ülke içindeki huzursuzluğu artırıyor. Yerel koordinasyon komitelerinin açıklamasında; SMDK'nın somut adımlar atması için aylarca bekledikleri ve liderlerine bunun için birçok fırsat sunulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, "Ancak SMDK liderlerinin büyük Suriye halkının devrimini organize, siyasi ve insani seviyelerde temsil etme sorumluluğunu yerine getirmekte başarısız olduğuna şüphe yok." denildi.

İstanbul’daki toplantılar sırasındaki başarısızlığa dikkat çekilen açıklamada, "SMDK'nın şu anki haliyle temsil edilen farklı gruplar arasındaki süregelen anlaşmazlıklar nedeniyle sorumluluklarını yerine getiremediği yönündeki yargımızı güçlendiriyor. Bu olumsuzluk uluslararası ve bölgesel aktörlerin ulusal iradeye saygı göstermeden açık açık müdahalesine neden oldu." değerlendirmesi yapıldı.

SMDK'nın genişleme girişimi, 'devrim üzerinde gerçek bir etkisi olmayan kişi ve grupları katmak anlamına gelen beyhude bir girişim' olarak değerlendirilerek bu girişimin reddedildiği kaydedildi. Seçilecek yeni üyelerin ise devrimcileri temsil etmeleri ve karar alma sürecine katılarak bunu güçlendirmeleri istendi.

Yerel koordinasyon komiteleri ayrıca, siyasi temsilcilerinin SMDK'da ve liderlik bürolarında koltukların en az yüzde 50’sine oturması istedi. Açıklamanın son bölümünde şu görüşlere yer verildi: "Bu açıklamayı imzalayan devrimci güçler, devrimi yıkmaya çalışan ya da Suriye halkının fedakarlıklarını göz önünde bulunduramayan ya da onları yeterince temsil edemeyen herhangi bir siyasi kurumun meşruiyetini tanımayacaktır. Bu açıklamayı SMDK'ya son uyarı olarak görüyoruz, Suriye halkı sözünü söylemiştir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası