Ege Postası
Geri

Suriyeli milli sporcunun tek hayali Türkiye adına yarışabilmek

Suriye Pinpon Milli Takımında başarıdan başarıya koşarken ülkesinde baş gösteren iç savaş nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan 13 yaşındaki Suriyeli Tasnim Nabhan, Hatay'ın Altınözü ilçesinde bulunan çadır kentte yaşam mücadelesi...
Suriyeli milli sporcunun tek hayali Türkiye adına yarışabilmek
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 12:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye Pinpon Milli Takımında başarıdan başarıya koşarken ülkesinde baş gösteren iç savaş nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan 13 yaşındaki Suriyeli Tasnim Nabhan, Hatay'ın Altınözü ilçesinde bulunan çadır kentte yaşam mücadelesi veriyor.

Suriyeli milli pinponcu, futbol antrenörü olan babası Zekeriya Nabhan ve 2 kız kardeşi ile birlikte ülkelerini terk ettikleri günden bu yana spordan kopmamak için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından kendilerine tahsis edilen pinpon masasında antrenmanlarını sürdürüyor.

Altınözü kent merkezinde bir evin bodrum katına yerleştirilen masada antrenmanlarını yapan Tasnim'in tek hayali Türk Milli Takımı oyuncusu olmak. Küçük yaşlarda başladığı ve kızlar kategorisinde birçok ülkede düzenlenen turnuvalardan altın madalya kazanan Tasnim, spordan kopmamak için günde 15 saatten fazla antrenman yapıyor. Ailesi ile kaldığı çadırkentten sabah kahvaltının ardından ayrılan Tasnim, sadece öğlen yemeği ve akşam yatmak için dönüyor.

Suriye'nin Hama kentinde yaşadıklarını, ancak savaşın şiddetini arttırması nedeni ile ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Tasnim, evlerinden ayrılırken yanına sadece belirli madalyalarını, kupalarını ve kendisine verilen teşekkür belgeleri ile çeşitli ülkelerin gazetelerinde çıkan haberlerini alabilmiş. "Daha birçok ödülüm evimizde kaldı. Çatışmalardan kaçmak için alelacele evimizi terk ettik." diyerek savaşın acı yüzünü gösteren Tasnim madalyalarına yenilerini ekleyebilmek için Spor Bakanlığı’ndan destek istedi.

DİĞER KIZLARI DA SPORCU
Çocuklarını savaştan kaçırarak Türkiye'ye getiren Futbol Antrenörü Baba Zekeriya Nabhan ise tek isteğinin kızı Tasnim'in yeniden turnuvalara çıkabilmesi. Ülkelerini terk edip Türkiye'ye geldikleri günden beri kızının geri kalmaması için elinden gelen çabayı sarf ettiğini anlatan Baba Nabhan, Türk yetkililerine kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Günlerinin büyük çoğunluğunu pinpon masasının bulunduğu bodrum katta ve Altınözü'nde bulunan futbol sahasında geçirdiklerini söyleyen Baba Nabhan, bir çok madalya sahibi kızı Tasnim'in yanı sıra 10 yaşındaki Fatoş ve 8 yaşındaki Nahid'i de yetiştirmeye çalışıyor. Doğuştan konuşma sorunu yaşayan 10 yaşındaki Fatoş Nabhan'ın Türkiye'de tedavi edilmesini de arzuladığını belirten Baba Nabhan, "Konuşamamasına karşın oldukça başarılı bir kız. Ablasını örnek alıyor. Suriye'de kendi yaş dalında da dereceleri var. İmkan verildiği takdirde diğer kızım Nahid de Fatoş da Türkiye Cumhuriyeti için yarışırsa başarılı olacaklardır." dedi.

KIZLARININ TÜRKİYE ADINA TURNUVALARA KATILMASINI İSTİYOR
Antreman yaptıkları bodrum katın zorluklarını yaşadıklarını da aktaran Baba Zekeriya Nabhan, "Türk yetkililer bizim için ellerinden geleni yapıyorlar. Kızlarımın antrenman yapabilmeleri için gerekli olan sportif aletler bizlere verildi. Bu nedenle Türk Yetkililere teşekkür ediyoruz. Ancak yer sorunu nedeniyle zorluklar yaşıyoruz. Antrenman sırasında oksijen sorunu yaşıyoruz. Burası nemli ve karanlık bir yer, ayrıca çok küçük. Hareket olanağı kısıtlı. Ancak tüm bunlara rağmen kızlarım çok azimli. Günlerinin büyük bir bölümünü antrenman yaparak geçiriyorlar. Oldukça da başarılılar. Türk yetkililer bize fırsat versin ve kızlarım özellikle Tasnim Türkiye adına turnuvalara katılsın. Bunun önü açılsın." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası