Ege Postası
Geri

Suruç'a kınama için İzmirlilere çağrı

Geçtiğimiz gün Suruç'ta yaşanan ve 32 gencin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından İzmirli emek ve demokrasi güçlerinden kitlesel eylem çağrısı geldi. Yarın akşam saatlerinde Konak'ta toplanma çağrısı yapan 40'ı aşkın kurumun temsilcisi, İzmirlileri barış çağrısı yapacakları eylemde tek yürek olmaya davet etti.
Suruç'a kınama için İzmirlilere çağrı
Haberler / Güncel
24 Temmuz 2015 Cuma 14:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR-Suruç'ta yaşanan terör saldırısının ardından tartışmalar giderek artarken, yaşanan olaya bir tepki de İzmir'den geldi. Yurt çapında düzenlenen çeşitli eylemler ile saldırıyı kınayan sivil toplum güçleri yarın akşam saat 18:00'da İzmir'de alanlara inerek geniş çaplı eylem düzenleme kararı aldı.
 
 
BARIŞ İÇİN ORTAK ÇAĞRI
Yarın düzenlenecek kitlesel yürüyüş ve basın açıklaması için emek ve demokrasi güçleri adına İzmir halkına seslenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "20 Temmuz 2015 Pazartesi günü Suruç'ta patlayan canlı bomba ile, 32 SGDF'li sosyalist gencimiz katledilmiş ve yüzlerce insanımız yaralanmıştır. Bu saldırı SGDF'li yoldaşlarımızın şahsında, başta Rojava Devrimi'ne olmak üzere Ortadoğu ve Türkiye halklarına yapılmıştır. Bu saldırı ile, AKP İktidarı ve IŞID işbirliği bir kez daha kanıtlanmıştır. Bu katliam, ülkemizde yıllardır süregelen, gerici ve faşist güçler tarafından yapılan katliamların devamıdır. Bizler bu nedenle, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak savaş politikalarına karşı hep "BARIŞ"ı savunmaya devam edeceğiz.  Tüm İzmir Halkı'nı 25 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00'de Konak YKM önünden Eski Sümerbank Önü'ne yapılacak olan kitlesel yürüyüşümüze davet ediyoruz" şeklinde açıklama yaptı.
 
 
KİMLER KATILACAK'
Kırka yakın sivil toplum örgütü, sendika ve derneğin destek verdiği eyleme DİSK, KESK, TMMOB, TÜM-TİS, ESP, HDP, EMEP, EHP, DİP, HTKP, DHF, DEVRİMCİ 78'LİLER FEDERASYONU, İHD, İZMİR DERSİMLİLER DERNEĞİ, MARDİNLİLER DERİK SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ, ALEVİ BEKTAŞİ DERNEKLERİ İZMİR BİLEŞENLERİ, MÜCADELE BİRLİĞİ, KALDIRAÇ, HALKEVLERİ, HDK, MİNE BADEMCİ KÜLTÜR MERKEZİ ve BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ gibi kurumlar katılım gösterecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası