Ege Postası
Geri

TBB: Baskı ve şiddetin sorumluları hakkında da gereğini yapacağız

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, “Avukatlara yönelik baskı ve şiddetin sorumluları hakkında da gereğini yapacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.” dedi.Metin Feyzioğlu, dün İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’nde...
TBB: Baskı ve şiddetin sorumluları hakkında da gereğini yapacağız
Haberler / Güncel
12 Haziran 2013 Çarşamba 13:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, “Avukatlara yönelik baskı ve şiddetin sorumluları hakkında da gereğini yapacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.” dedi.

Metin Feyzioğlu, dün İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’nde 50’ye yakın avukatın Çevik Kuvvet ve özel güvenlik görevlileri tarafından otobüslere doldurulup emniyete götürülmeleri sırasında yaşananlara ilişkin yazı bir açıklama yaptı.

Meslektaşlarının, Gezi Parkı olaylarında polisin uyguladığı şiddeti protesto ettikleri ve bu şiddetin sorumluları hakkında savcıları göreve çağırdıkları sırada, kendilerinin de şiddet mağduru olduğunu savunan Feyzioğlu, "Yargının kurucu unsuru olan avukatlar yerde sürüklenirken müdahale etmeye çalışan pek çok meslektaşımız da şiddetten nasibini almış ve onlar hakkında da yakalama işlemi uygulanmıştır. Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre yakalama işlemi, ancak tutuklamanın şartları var ise uygulanabilir. Somut olayda, kaçma veya delilleri karartma ihtimali bulunmayan, kimlikleri rahatlıkla tespit edilebilecek, üstelik hukuk devletini ve insan haklarını korumaktan başka gayesi olmayan meslektaşlarımızın yakalanmasına dair emrin hukuka aykırı olduğu kuşkusuzdur. Esasen, Çağlayan Adliyesi’nde yerlerde sürüklenen avukatlar değil, adalettir ve avukatların temsil ettiği yurttaşlardır.” ifadelerini kullandı.

“SAVUNMAYI SAVUNMAK”

Türkiye Barolar Birliği olarak, Gezi Parkı gösterilerinde polis tarafından uygulanan şiddetin sorumluları hakkında, bu şiddeti teşvik edenler, azmettirenler ve göz yumanlar da dahil olmak üzere, hak ettikleri gerekli adli ve idari soruşturmaların açılmasının takipçisi olacaklarını kamuoyuna duyurduklarını hatırlatan Feyzioğlu, “Bugün geldiğimiz noktada bir kez daha savunmayı savunmak zorunda bırakılmış bulunuyoruz.
Avukatlara yönelik baskı ve şiddetin sorumluları hakkında da gereğini yapacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası