Ege Postası
Geri

TEOG öncesi Başkan morali

İlçedeki eğitim kalitesinin artmasına büyük önem veren Torbalı Belediyesi öğrencilerin motivasyonu için düzenlediği konferanslar serisine devam ediyor. Bu amaçla ilçeye gelen  ünlü  Psikolog İlknur Peder, TEOG  sınavına gireceklere tavsiyelerde bulundu.
TEOG öncesi Başkan morali
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Nisan 2016 Perşembe 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Söyleşi öncesi söz alan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  eğitime çok büyük önem verdiklerini, eğitimin kalitesini yükseltmek, sınıf sayısını arttırmak, sosyal olanakları çoğaltmak amacıyla ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 40 bin metrekarenin üzerinde arsa bağışladıklarını belirterek şunları söyledi,  “sınavlar eğitim hayatının bir gerçeği ancak hayatın da kendisi başlı başına bir sınav. Çok çalışan ve azmeden insanların aşamayacağı sınav, zorluk yoktur. Ülkemizin kalkınması eğitimli insan potansiyeline bağlı. O yüzden eğitim hayatınıza ciddiyetle eğilin ve her biriniz üniversiteyi bitirmeye gayret edin. Büyükleriniz olarak bizler her zaman sizin yanınızda olacağız. Sizden tek beklentimiz vatanına, milletine hayırlı birer birey olarak yetişmenizdir. Torbalı’nın büyük başarı hikayeleri var. Örnek bir ilçemiz şimdi sizden Torbalı’yı eğitimde de zirveye taşımanızı istiyoruz” şeklinde konuştu.

AİLE, OKUL, ARKADAŞ ÜÇLÜSÜNE DİKKAT.

Psikolog İlknur Peder sınava girecek olan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere sınav ve gelecek ile alakalı sorular yöneten İlknur Peder olumsuz düşünmenin sakıncalarına değinerek, “Gelecekle alakalı hayal kurmanız gerekiyor. Etrafınızda sizi hayallerinizden alıkoymaya çalışan birçok kişiyle karşılaşacaksınız.Pozitif düşünmenize engel olan kişilere kulaklarınızı tıkayıp hedefe odaklanmalısınız. Ancak başarılı olmak için sadece hayal kurmak yeterli değildir. Önemli olan ,bu hayalleriniz doğrultusunda var gücünüzle çalışmaktır. Sadece hayal kurarak kimse başarılı olamaz. Sınavlara odaklanırken programlı, disiplinli olun. Arkadaşlarınız olmalı lakin bunda  da seçici olun. Eğitiminize, sosyal hayatınıza değer katan,  sizi çalışma masasından uzaklaştıran değil, birlikte çalışmaya , testler çözmeye yönlendiren arkadaşlar edinin, böylelikle birlikte çoğalın. Ailenizle, öğretenlerinizle sıkıntılarınızı, olası sorunlarınızı paylaşın”” dedi.

1 SAATTEN FAZLA İNTERNET ZARARLI

Öğrencilere zamanlarını ekonomik kullanmaları gerektiğini söyleyen İlknur Peder ,internette günde 1 saatten fazla zaman harcamanın zararlı olduğunu ifade etti. İnternette geçirilen boş zaman yerine kitap okunması tavsiyesinde bulunan Peder,” Ne kadar çok kitap okursanız hayal gücünüz o ölçüde gelişir ve ufkunuz açılır. Okumak size sınavlarda da büyük avantaj sağlar. Sosyal medya sizin geleceğiniz için çok büyük tuzağa dönüşebilir. Enerjinizi zamanınızı, bilgi birikiminizi farkında olmadan bu sosyal ağlarda tüketirsiniz.   Sanal dünya bir kuşağın bütün geleceğini olumsuz biçimde etkileyecek kadar, tehlikeli mecralarla doludur ” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası