Ege Postası
Geri

TİKA'dan Beninli pamuk yetiştiricilerine destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı, Benin Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Pamuk Araştırma Enstitüsü'ne, ‘Benin’de Pamuk Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında teknik malzeme desteği verdi.Benin Cumhuriyeti’nde...
TİKA'dan Beninli pamuk yetiştiricilerine destek
Haberler / Dünya
26 Haziran 2013 Çarşamba 14:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı, Benin Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Pamuk Araştırma Enstitüsü'ne, ‘Benin’de Pamuk Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında teknik malzeme desteği verdi.

Benin Cumhuriyeti’nde tarımsal üretim faaliyetleri içinde pamuk üretimi ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip. Bu kapsamda Benin Cumhurbaşkanı Dr. Boni Yayi’nin Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşme sırasında pamuk yetiştiriciliği konularında teknik işbirliği talepleri ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatı doğrultusunda ‘Benin’de pamuk yetiştiriciliği’ projesi başlatıldı.

Pamuk üretiminde verim yönünden ilk sıralarda yer alan Türkiye, teknik deneyimlerinin Beninli pamuk üreticileri ile paylaşılması yönünde, toprak hazırlama, doğru girdi temini, yetiştirme tekniği, hasat ve tarımsal mekanizasyon konularında eğitimlere devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından ülkenin kuzey bölgesinde yer alan Bohıcon ve Parakuo Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne, pamuk üreticilerine dağıtılmak üzere 500’er adet sırt pülverizatörü, el çapası, maske, eldiven ve gözlük hibe edildi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası