Ege Postası
Geri

TTSO seçimlerinde usülsüzlük iddiası

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) dün yapılan seçimlerinde Suat Hacısalihoğlu’nun listesinin usüle uygun olmadığı iddiasıyla, seçimlerin iptali için itiraz edildi. Suat Hacısalihoğlu ve Ahmet Sarı başkanlığında oluşturulan...
TTSO seçimlerinde usülsüzlük iddiası
Haberler / Güncel
12 Mayıs 2013 Pazar 15:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) dün yapılan seçimlerinde Suat Hacısalihoğlu’nun listesinin usüle uygun olmadığı iddiasıyla, seçimlerin iptali için itiraz edildi. Suat Hacısalihoğlu ve Ahmet Sarı başkanlığında oluşturulan 2 listenin yarıştığı yönetim kurulu seçimleri, Hacısalihoğlu 2 oy farkla kazanmıştı. 69 üyenin oy kullandığı seçimlerde yönetim kurulu başkanlığı için yarışan Hacısalihoğlu 35, Sarı ise 33 o almış, bir oy ise geçersiz sayılmıştı.

TTSO yönetim kuru başkan ile asıl ve yedek üye seçimi oy pusulalarının 10 asıl, 10 yedek üyeden oluştuğu seçimlerde, Hacısalihoğlu’nun yönetim kurulu yedek listesinde 11 isme yer verdiği gerekçesiyle seçimlerin iptali istendi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Hasan Taşkara tarafından Trabzon Seçim Kurulu Başkanlığı’na yapılan itiraz başvurusunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Organ Seçimleri Hakkındaki Yönetmeliğin 11. maddesinde oy pusulasının şeklinin ve seçimle ilgili sair hususların İlçe Seçim Kurulu Başkanı tarafından belirleneceği hükme bağlandığına dikkat çekildi.

Seçimde kendileri için belirlenen oy pusulasının 10 asıl, 10 yedek üyeden oluştuğuna dikkat çeken Taşkara, dilekçesinde, “Oysa seçimler de yarıştığımız beyaz renkli oy pusulasına sahip TTSO Yönetim Kurulu Başkanı İle Yönetim Kurulu Asıl ve Yedek Üyeleri adayları 10 asıl, 11 yedek üyeye yer verilmek suretiyle, İlçe Seçim Kurulu Başkanınca belirlenen oy pusulası şekline aykırılık meydana getirmiştir. Bu usule aykırılığın yanında, listeye fazladan yedek üye olarak yazılmış bulunan bir kişinin iradesi etkilenerek kendi adının yazılı bulunduğu listeye oy vermesi, bu 11. yedek üyenin beyaz listede olduğunu gören diğer sempatizan seçmenleri de etkileyerek sadece 2 farkla sonuçlanan seçim neticesini mutlak suretle etkilemiş olduğu açık olmakla birlikte seçmen iradesi sakatlanmıştır. Seçmen özellikle yanıltılmış ve iyi niyetten uzak bilerek ve kasıtlı şekilde seçim sonucu etkilenmiştir. Seçimlerin tabi aritmetiği dikkate alındığında 2 oy gibi fark görünen durumun aslında 1 kişi olduğu aşikardır. Bu bir kişinin de beyaz renkli listeye haksızca ve usulsüzce eklenen 11. yedek üyenin olduğu genel kanımızdır. Bu usule uygun olmayan yaklaşım ve durumun seçimin esasını etkilediğini hep birlikte tecrübe etmiş bulunmaktayız.” ifadelerine yer verdi.

Taşkara, ayrıca oy pusulalarının sayım ve dökümü sırasında bazı isimlerin çizilerek başka isimlerinin ilave edilmiş olması, bu isimlerin çizilerek farklı isimlerin yazımı esnasında muhtemel bir işaretlenmenin yapıldığı ve bu şekilde işaretli oyların verilmiş olabileceği iddialarıyla da oyların yeniden sayım ve tasnifini talep etti. Taşkara, tüm bu gerekçelerden dolayı TTSO Yönetim Kurulu Başkanı ile Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyeleri seçimlerinin iptalini talep etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası