Ege Postası
Geri

Tamaylıgil: Ömür boyu eğitim

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Konak Belediyesi’nin Halk Üniversitesi bünyesinde açtığı kurslarda verilen eğitim çalışmalarını yerinde izledi, Başkan Tartan’ı kutladı.
Tamaylıgil: Ömür boyu eğitim
Haberler / Politika
25 Kasım 2012 Pazar 10:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Konak Belediyesi Eşrefpaşa Semt Merkezinde kurslara katılan kadınlarla bir araya geldi. Kursları gezen ve kadınlarla sohbet eden Genel Sekreter Tamaylıgil, umut dolu sözleriyle kadınları yüreklendirdi. İzmir’in aydınlık bir şehir olduğunu vurgulayan Bihlun Tamaylıgil, “Aydınlık bir şehirde, aydınlık bir sosyal demokrat belediyenin, özellikle kadın dostu belediye olarak ortaya koyduğu projeler çok önemli” diyerek on beş semt merkeziyle kadınları sosyal hayatın içine katan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı yarattığı Halk Üniversitesi uygulaması nedeniyle kutladı.

Hayatından örnekler paylaşarak, kadınlara cesaret veren Bihlun Tamaylıgil, semt merkezlerinde kadınların hem soysal hayatın içinde olduğunu hem de ömür boyu eğitim ilkesini uyguladıklarını söyledi. “Kadınların ve genç kızların eğitimi Türkiye açısından çok önemli” diyen CHP Genel Sekreteri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyemiz, hem kadınların bireysel gelişimi ve aileleri açısından, hem de Türkiye açısından önemli bir görev yerine getiriyor. Fırsatsızlık yüzünden eğitim alamayan kadınlarımız semt merkezlerine gelip burada eğitmenleriyle beraber sosyal yaşama katılabilir, el becerilerini ve kendilerini geliştirebilir, aile ekonomilerine katkı koyabilirler. Ekonomik olarak kalkınmada kadınların çok büyük desteği olacaktır. Çünkü eğer bu ülkede bağımsız ve özgür yaşıyorsak, özgürlük ve bağımsızlık kadının mücadelesi ve başarısıyla taçlandı. Bu yüzden inanıyorum ki ekonomik bağımsızlık ve özgürlüğün taçlanışı da kadınların bu katılımlarıyla olacaktır.”

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası