Ege Postası
Geri

Tarihi hatadan dönüldü

İzmir’in tarihi semti Agora’daki Cici Park karşısında yer alan tescilli Kılcı Mescid, yıllar sonra hak ettiği değere kavuştu. Mülkiyeti İngilizzade Hacı İbrahim Vakfı’na ait olan ve 2007 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi yapı, imar planlarında yaşanan teknik hatanın yıllar sonra giderilmesi neticesinde “Dini tesis” statüsüne kavuştu.
Tarihi hatadan dönüldü
Haberler / İzmir
5 Haziran 2014 Perşembe 14:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in her karışı tarih fışkıran Agora’nın sayısız tarihi değerlerinden bir  tanesi olan Kılcı Mescidi, kağıt üstünde gerçek yerini buldu. İmar planlarında meydana gelen hata sonrası kağıt üstünde “Yok” sayılan tesis yıllar sonra hatanın fark edilmesi üzerine aslına uygun olarak kayıtlara geçti.

SENELER SONRA FARK EDİLDİ
Yapım tarihi ve kim tarafından yaptırıldığı kesin olarak bilinmeyen, ancak 19’uncu yüzyıldan kaldığı tahmin edilen tarihi Kılcı Mescid, yıllar sonra gelen değişiklik ile birlikte mescit oldu. 2007 yılında restorasyon işlemi gören ve mülkiyeti İngilizzade Hacı İbrahim Vakfı’na ait tescilli yapı, yapılan imar planı değişikliği ile gerçek değerine kavuştu.

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI
Eşrefpaşa Caddesi 214 numarada yer alan vakfa ait taşınmaz, 2005 yılında hazırlanan ve 2009 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nin katkıları ile revize edilen, Kemeraltı 1’inci Etap Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı’nda kayıtlara belediye hizmet alanı olarak geçti. Anıtlar Kurulu kararınca koruma altında olan tarihi mescitle ilgili yaşanan bu ufak hata senelerce fark edilmeyince dini tesis, belediye tesisi gibi işlem görmeye devam etti. Konuyla ilgili çalışma başlatan Konak Belediyesi, İkiçeşmelik Yokuşu’ndaki tarihi tesisin imar planlarına dini tesis alanı olarak kaydedilmesi için gerekli meclis kararını onaylayarak işleme resmiyet kazandırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası