Ege Postası
Geri

Tartışmalar meclise taşındı: Konak'ta pazar kavgası!

Bir süredir kent gündemini meşgul eden başlıca konular arasında yer alan pazar krizi Konak Belediyesi'nin meclis toplantısına taşındı. Şubat ayını ilk oturumunda masaya yatırılan semt pazarlarıyla ilgili AK Parti'den sert eleştiriler gelirken, Başkan Sema Pekdaş, Eşrefpaşa Semt Pazarı için sürdürdükleri alternatif yer arayışlarını büyük ölçüde çözdüklerini duyurdu. Tartışmalar meclise taşındı
Tartışmalar meclise taşındı: Konak'ta pazar kavgası!
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Şubat 2016 Pazartesi 21:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen Şubat ayının ilk meclis toplantısına ilçedeki pazar yerleri ile ilgili yaşanan çıkmaz ve stat tartışmaları damga vurdu.   
 
 

ŞANLI'DAN PAZAR ÇIKIŞI: BELEDİYE NEDEN SESSİZ KALIYOR'
Meclis oturumunda ilçede semt pazarlarıyla ilgili yaşanan sıkıntıyı gündeme taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, "Üçkuyular, Yenişehir, Eşrefpaşa, Kahramanlar pazaryerleri kapanıyor, belediyenin kılı bile kıpırdamıyor. Üçkuyular'da AVM yapılacak alanda iki kere arsa sattık, pazarcılar ortada kaldı. Hem esnaf, hem de vatandaş kan ağlıyor, belediyemiz sesini çıkartmıyor. Bir önceki dönem 3,5 milyon lira harcanarak inşa edilen Yenişehir Kapalı Pazaryeri'ni yıkıp yerine belediye binası yapıyoruz, esnaf yine ortada kalıyor. Kahramanlar'daki pazarcı esnafını yıllardır sokak aralarından kurtaramadık, orası da kapanacak. Şimdi de Eşrefpaşa Semt Pazarı kapanıyor. Üstelik göreve gelmeden önce söz vermenize karşın halen bir çözüm üretemediniz" dedi.
 
"VATANDAŞI BÜYÜK MARKETLERE Mİ MAHKUM EDECEĞİZ'"
İlçedeki pazar tesislerinin eksikliğine vurgu yapan AK Parti'li Şanlı, "Konak Belediyesi halka ait semt pazarlarını kapatan belediye olarak mı anılaca? Vatandaşa ve esnafa karşı izlenen bu tutum sosyal belediyecilik anlayışı ile bağdaşır m? Semt pazarları Anadolu kültürünün bir parçasıdır, bir gelenektir. Bu pazarlardan onlarca mahalle faydalanıyor, buralar binlerce insanın ekmek teknesi, on binlerce vatandaşımız semt pazarları sayesinde poşetlerini uygun fiyatlı, sağlıklı, doğal gıda ile doldurma imkanı buluyor. Vatandaşlarımızı ortada mı bırakacağız, marketlere mahkum mu edeceğiz'" şeklinde konuştu.
 
"KONAK SINIFTA KALDI!"
Önümüzdeki yıl sonundan itibaren yürürlüğe girecek yeni genelge ile birlikte üstü açık pazaryerlerinin de kanunen kapatılacağına dikkat çeken Şanlı sözlerini şöyle tamamladı: "Peki biz belediye olarak bu durum karşısında ne yaptı? Göreve geldiğinizden bu yana kaç tane pazar yerini bitirip hizmete açtını? İzmir'in kanayan yarası haline gelen bu sıkıntının giderilmesi için ne gibi projeleriniz va? Hatay Pazar Yeri'ni saymıyorum, çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatını tamamladığı bu tesisin üstünü bile 2,5 yılda ancak örtebildik. Konak halkımız bizden bu konuda ciddi anlamda hizmet beklemektedir. Birçok ilçe kentimize yakışır modern pazaryerlerini inşa ederken, Konak ne yazık ki bu anlamda sınıfta kalmıştır."


 
EŞREFPAŞA PAZARI YAĞHANELER'E TAŞINIYOR
Şanlı'nın eleştirilerine "Söylediklerinize katılıyorum" yanıtı veren Başkan Sema Pekdaş, tarihi İpek Yolu'nda kurulan ve kaldırılması için resmi süreç başlatılan Eşrefpaşa Semt Pazarı ile ilgili sürdürülen işlemler hakkında bilgi verdi. Pazaryerinin Yağhaneler bölgesindeki eski Jandarma Komutanlığı arazisine taşınacağını müjdeleyen Pekdaş şunları kaydetti: "Eşrefpaşa pazarının kurulduğu yer tarihi Roma İpek Yolu’nun olduğu yer. Bu alan benim meclis üyeliği dönemimden beri birinci derece arkeolojik sit alanı. O zamanlardan bu yana gündemde olan bir konuydu. Konunun çok hassas olduğunu bildiğimiz için ve o bölgedeki Hatay Pazar Yeri sorunumuz da olduğundan yer arayışları içine girdik. Daha sonra Vali Bey ile bir yemekte karşılaştığımızda ben Yağhaneler’deki yerin durumunu sordum. Vali Bey de Jandarma’yı Buca’ya taşıdıklarını söyledi. Yağhaneler'deki askeri alanı sorduğumda ise bize orasını boş olabileceğini ifade etti. Bizim de boş alana ihtiyacımız olduğu için hemen araştırdık ve bu yerin tekrar TOKİ’ye devredildiğini öğrendik. Bunun üzerine TOKİ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde TOKİ’nin bu yeri bize satması yönünde mutabakata vardık. Şimdi ise bakanlığın önünde onay bekliyor. Pazarcı esnafı, hemşeri dernekleri ve tarihsel değer açısından önemli bir proje. Burada yapılacak olan işlemlerin hızlı olabilmesi için AK Parti'li üyeler olarak sizlerden katkı bekliyorum."


 
PEKDAŞ'TAN STAT TEPKİSİ: HATANIN SORUMLUSU BAKANLIK
Meclis oturumunda ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonrasında geçtiğimiz ay iptal edilen stat ihaleleri de masaya yatırıldı. İptal kararına tepki gösteren ve Göztepe'nin tesis yokluğu nedeniyle çile çektiğini aktaran AK Parti'li Meclis Üyesi Sait Başdaş'a yanıt veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Göztepe'ye bir stat lazım. İzmir'in hedefi 15 binlik küçük statlar değil. İzmir'in olimpiyatlara uygun statları olması lazım. Gelin 70-80 binlik statları da yapalım, o stadı da yapalım. Göztepe bizim Göztepe'miz. Göztepe’nin sorunun çözümü için de hep birlikte taşın altına elimizi koyarız. Göztepe’nin büyük statlara ihtiyacı vardır. Göztepe 15 binlik statla kandırılabilecek bir kulüp değildir. O stadın yapılabilmesi için hukuka uygun bir ihale yapılmalıydı. O ihale hukuka uygun yapılmamıştır. Göztepe’ye haksızlık edilmiştir. Bu haksızlığın da önüne geçeceğiz. İhaleyi yapan Büyükşehir değildir. Özel mülkiyetler varken ihaleye çıkan Bakanlık sorumludur" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası