Ege Postası
Geri

Tartışmalı ihale Doğuş'un

Konak Belediyesi’nde bir süredir tartışmalara neden olan ve belediye firması MERBEL A.Ş.’ye ait olan Üçkuyular’daki benzin istasyonun satışı gerçekleşti. 5 firmanın yarıştığı ihaleyi, Doğuş Holding’e bağlı kuruluşlardan Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi Turizm A.Ş. KDV dahil 56 milyon 640 bin TL bedelle kazanırken, daha önceden yine aynı bölgede Karabağlar Belediyesi, Konak Belediyesi ve Balçova Belediyesi’nin hissedarı olduğu alanda İstinye Park Projesi’nin gerçekleştireceği alana ilave olarak 3559 metrekarelik yeri de aynı kuruluş almış oldu.
Tartışmalı ihale Doğuş'un
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Eylül 2013 Pazartesi 16:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK HABER SERVİSİ- Fuar Kültürpark Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen ihalede toplam 5 firma teklif verdi. OPET Petrolcülük A.Ş., Seç Akaryakıt Gayrimenkul Gıda Ticaret A.Ş., TUTKA Eğitim Turizm ve Tüketim Malları Ticaret A.Ş., İstiridye Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret Limitet Şirketi ve Doğuş Holding’e bağlı Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi ve Turizm A.Ş. firmalarının yarıştığı ihale iki etapta gerçekleşti. İhalenin ilk kısmında düşük teklif veren Tutka ve istiridye Petrol firmaları yarıştan çekilmek durumunda kalırken, 8 turda gerçekleşen ikinci etapta ise sırasıyla Seç Akaryakıt ve OPET Petrolcülük de ihaleden çekildi. Açık arttırma usulü ile gerçekleşen ikinci etapta ise, en yüksek teklifi veren Doğuş Holding’e bağlı kuruluşlardan Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi Turizm A.Ş., 56 milyon 640 bin TL bedelle ihaleyi kazandı. Üçkuyular Benzin İstasyonu arazisi, 48 milyon TL teklifi ile KDV dahil 56 milyon 640 bin TL’ye Orta Gayrimenkul Yatırım A.Ş’nin oldu.

SATIŞ ZORUNLULUK DEĞİL

İhalenin başlaması ile birlikte tartışmalar da beraberinde geldi. MERBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Konak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak ile ihaleye katılımcı firmalara yönelik bir konuşma gerçekleştiren Başkan Tartan, “Mevcut benzinliğin işletmesi değil, arazisi bize ait. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak işçiden ve emekten yana tutum sergiliyoruz. Satışa itirazı olanlar var, ama biz burayı çağın gereklerine uygun şekilde değerlendirmek istiyoruz. Buranın satışı bir zorunluluk değildir. Buranın 2886 sayılı yasa gereğince açık ihale usulü ile satılmasını ben istedim. Belediye İsmine ve varlığına yakışır yatırım ile burayı değerlendirmek istiyoruz” dedi.



TARTAN SALONU TERK ETTİ

Başkan Tartan konuşmasına devam ettiği esnada, ihaleyi izleyenler arasında bulunan AK Partili Meclis Üyesi Sevim Tozan, ihalenin kanunen sakıncalığı olduğunu belirterek itirazlarını dile getirmek istedi. İhalenin durdurulmasını isteyen Tozan, kanunen yasa dışı bir satış işlemi yapıldığını belirterek, elindeki yazılı itirazı ihale komisyonuna sunmak istedi. AK Partili Tozan konuştuğu sırada Başkan Hakan Tartan araya girerek, “Şova gerek yok. Bu tavır size hiç yakışmıyor. Emniyet görevlilerini uyaralım, güvenliği çağıralım” şeklinde karşılık verdi. Tozan, “Zaten bu ihalenin kendisi bir şov. Asıl şovu siz yapıyorsunuz” diyerek tepkisine devam ederken, Başkan Hakan Tartan, sinirlenerek salonu terk etti. Diğer yandan Tozan’ın sözleri ihale komisyonu tarafından propaganda olarak nitelendirilirken, ihale kanununa aykırı hareket ettiği gerekçesi ile konuşmasına son vermesi istendi. AK Partili Tozan, daha sonra elinde belgeler ile çıktığı kürsüden sözlerini yarım bırakarak indi.



56 MİLYON 640 BİN TL’YE SATILDI


En düşük teklif bedeli 23 milyon TL olarak belirlenen ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın “En az 40 milyon lira gelir bekliyorum” dediği benzinlik ihalesinde, Tartan’ın yanında sadece Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Akınbingöl olduğu ve diğer meclis üyelerinin de kendisini yalnız bıraktığı dikkat çekti. İhale, kapalı zarf usulü ile teslim edilen tekliflerin açıldığı ilk turdan sonra, ikinci turda açık arttırma usulü devam etti. Seç Akaryakıt ve OPET Petrolcülük firmalarından daha yüksek teklif veren Doğuş Holding kuruluşu Orta Gayrimenkul, 56 milyon 640 bin TL vererek benzin istasyonunu satın aldı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası