Ege Postası
Geri

Taşıma kapıyla alkol ruhsatı: Yok böyle uyanıklık

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta eğlence mekanlarının kalbi konumundaki Alsancak semti akıllara durgunluk verecek bir olaya sahne oldu. İşyerlerinde alkol satışı yapabilmek için uzun süredir uğraş veren ancak yönetmelik engeline takılan işletmeler “taşıma kapıyla” ruhsat aldı. Taşıma kapıyla alkol ruhsatı
Taşıma kapıyla alkol ruhsatı: Yok böyle uyanıklık
Haberler / İzmir
30 Eylül 2015 Çarşamba 09:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-İşletmelere alkol ruhsatı alabilmek için, okul, eğitim alanı, dini  mekanlar ve benzeri noktalara asgari 100 metre sınırı koyan yönetmelik kapsamında zorluk yaşayan Alsancak esnafı yaşadıkları soruna “Türk işi” çözümle çare buldu. Çok sayıda eğlence mekanı ve kafeteryanın yer aldığı Can Yücel Sokak’a (1452 Sokak) komşu Nevvar Salih İşgören İlköğretim Okulu’nun kapısının tadilat kapsamında taşınmasını fırsat bilen işletmeler, krizi fırsata çevirdi.
 
“TAŞIMA KAPIYLA” ALKOL RUHSATI ALDILAR!
Yaz aylarında Can Yücel Sokak Sokak’ın bitişiğinde yer alan Nevvar Salih İşgören İlköğretim Okulu’nun tadilatını fırsat bilen esnaf, belediyeden alkol ruhsatı alabilmek için kuyruğa girdi. Okula komşu sokakta iş yapan restoran ve kafeterya gibi işletmeler, yaklaşık 500 öğrencinin eğitim gördüğü okulda mevcut giriş-çıkış kapısının tadilat kapsamında taşınmasıyla adeta bayram etti.
 
BÖYLE FIRSAT İSTESEN DE GELMEZ
Okuldaki tadilat ve kapının bir yan sokak olan 1451 Sokak’a taşınma işlemi sonrasında belediyenin ruhsat başvurusunda istediği “Okul kapısına olan 100 metrelik mesafe” şartı da böylece aşılmış oldu. Son değişiklik ile birlikte 170 metreye çıkan mesafeyi fırsat bilen işletmeler tadilatın ertesi gününde Konak Belediyesi’ne resmi başvuruda bulundu. İşyerlerinin bu başvurusunu değerlendirmeye alan belediye ekipleri alanda tespit ve ölçüm çalışmaları yürüttü.
 

ŞİKAYETLER SONRASINDA ESKİYE DÖNÜLDÜ AMA…
Ancak, daha sonra çevredeki esnaf ve vatandaşların şikayeti üzerine yeni bir inceleme yapan Konak Belediyesi, çıkış kapısını trafiğe kapalı 1451 Sokak’a taşıyan okulun işlemini mercek altına aldı. Okula yazılı uyarı yapan belediye, imar planına aykırı gördüğü düzenlemeden vazgeçilmesi ve kapının yeniden eski yerine taşınmasını istedi. Şikayetler sonrasında, öğrencilerin servis araçlarına daha rahat erişimini gerekçe gösteren okulun yaptığı tadilat işlemi iptal edilip kapı eski yerine taşındı ancak, işletmeler ise yaşanan boşluktan istifade ederek alkol ruhsatlarıyla ilgili gerekli işlemlerini tamamladı.  

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası