Ege Postası
Geri

Taşlı soygundan serbest kalınca, silahla kuyumcu soydular

Adana'da daha önce taşla camını kırdıkları kuyumcuyu soyduktan sonra adli mercilerden serbest kalan 2'si çocuk 3 kişinin de aralarında olduğu 6 kişi silahlı soyguna karıştı. Polis, kiralık araçla soygunu gerçekleştirdikten sonra kaçan...
Taşlı soygundan serbest kalınca, silahla kuyumcu soydular
Haberler / Güncel
3 Mayıs 2013 Cuma 09:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana'da daha önce taşla camını kırdıkları kuyumcuyu soyduktan sonra adli mercilerden serbest kalan 2'si çocuk 3 kişinin de aralarında olduğu 6 kişi silahlı soyguna karıştı. Polis, kiralık araçla soygunu gerçekleştirdikten sonra kaçan saldırganları yakaladı, çalınan altın ise henüz ortaya çıkmadı. 46 saniye süren soygun anı güvenlik kameralarına da yansıdı.

Olay, 30 Nisan Salı günü, merkez Seyhan ilçesi Karasu kavşağı yakınındaki Mehmet Ekinci'ye (39) ait Miran kuyumculukta yaşandı. Sabah saatlerinde 01 BTA 32 plakalı araçla gelen soyguncular, kuyumcuya girip tehdit etti. 1 kilograma yakın bilezik ve yüzük alan gaspçılar, kuyumcunun direnmesi üzerine ateş açıp kolundan yaraladı. Saldırganlar otomobille kaçtı. Haber verilmesi üzerine polis, mobese kameralarından tespit ettiği otomobilin plakasını belirledi. Küçükoba mezarlığı yolunu kullanarak kaçan soyguncular, araçlarını Ova Mahallesi 44100 Sokakta boş bir araziye bırakıp yaya olarak kaçtı, bir adet bileziği ise araca düşürdü. Araçta ayrıca bir tabanca ile pompalı tüfek ve bir bilezik bulundu.

Emniyet Asayiş Şubesi Gasp Bürosu ekipleri, olayı gerçekleştirdikleri iddiasıyla 2'si çocuk 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan F.O. (15) ile S.O. (14) ve Menderes K.'nın (23) daha önce farklı tarihlerde gerçekleştirilen taşlı kuyumcu soygununa karışıp sevk edildikleri adli mercilerce serbest kaldığı ortaya çıktı.

İddialara göre, İbrahim C. (19), Mehmet O. (19), Ali B. (19), F.O. (15) ile kardeşi S.O. (14) ve Menderes K. (23) kuyumcu soygunu için kiralayacakları otomobilden kaçarken güzergahı, kullanacakları silahtan iz bırakmamak için yapacakları işlere kadar her şeyi planladı. Soygunun ardından kaçan 3 kişinin daha sonra yanlarına bir kişiyi daha alıp, aracı ona teslim ettikleri kendilerinin ise başka bir otomobille kaçtıkları öne sürülüyor.

Emniyet Olay Yeri İnceleme ekiplerinin araç, eldivenler, silahta yaptığı parmak izi ile Gasp Bürosu ekiplerinin güvenlik kamerası görüntülerinden tespit ettiği ve hepsinin hırsızlıktan poliste kaydı olan şüphelilerden 2'si Çocuk Şubesi'nden 4'ü ise Emniyet Müdürlüğü'nden "adam öldürme tam teşebbüs ve yağma" suçlamasıyla adli mercilere sevk edildi. Şüphelilerden 14 yaşındaki S.O. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken 1'i çocuk 5 kişi tutuklandı.

DEHŞET ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada, olay anı güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı. Olay anında soyguncuların oldukça soğukkanlı davranmaları dikkat çekiyor. 3 soyguncunun pompalı tüfek ve tabancalarla gerçekleştirdiği soygun 46 saniye sürüyor.

Otomobilden inip kuyumcuya koşan yüzü maskeli soygunculardan biri işyerine girerken elindeki tabancayı kuyumcuya doğrultuyor. Şapkalı ikinci soyguncu elinde poşetle işyerine giriyor ve tezgahtar kızı iterek vitrindeki bilezik ve yüzükleri dolduruyor. Olayı görüp işyerine girmeye çalışan bir kişiye araçtaki 3. kişi elindeki pompalı tüfeği doğrultup kaçırıyor. Kuyumcuyu gasp eden 3 kişi, 46 saniye süren soygun sonunda 1 kilograma yakın altını alarak tabancayla ateş ettikten sonra geldikleri araca binip kaçıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası