Ege Postası
Geri

Taşlıca köyünün 150 yıllık su çilesi bitti

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Taşlıca köyündeki sondaj çalışması sonuç verdi. Eşekle su taşıma çilesinin biteceğini ümit eden köylülerin sevinci görülmeye değerdi. Taşlıca'nın kurulduğu günden bu yana, 150 yıldır çektiği...
Taşlıca köyünün 150 yıllık su çilesi bitti
Haberler / Güncel
7 Eylül 2013 Cumartesi 16:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Taşlıca köyündeki sondaj çalışması sonuç verdi. Eşekle su taşıma çilesinin biteceğini ümit eden köylülerin sevinci görülmeye değerdi. Taşlıca'nın kurulduğu günden bu yana, 150 yıldır çektiği su hasreti, 136 metrede bulunan suyla betti. Suyun aktığını görenler, elbiseleriyle altına girmekten çekinmedi.

Eşsiz doğal güzellikleri barındıran Marmaris merkeze 70 kilometre mesafedeki Taşlıca, kurulduğu 1960’lı yıllardan bu yana su sıkıntısı çekiyor. Çok az miktarda su çıkan "40 Kuyular" adındaki kuyulardan eşeklerle taşıdıkları suyla hayatlarını devam ettiren köylüler, 2008 yılında yapılan göletin su tutmaması sonucu çaresiz kalmıştı. Geçimini hayvancılıkla sağlayan köyde hayvanların içeceği suyun da iyice azalmış olması, vatandaşları su aramak için farklı yollara sevk etmişti. Kendi imkanları ve yöntemleriyle köyün her yerinde su aramaya başlayanlar, iki uçlu çatal şeklindeki dut dallarını kullanarak tespit ettikleri yerde, bir firmanın yardımıyla sondaj çalışması başlattı. Burada 100 metre derinlikte suya ulaşamayan köylü sondajdan vazgeçmesine rağmen Urfalı firmanın çalışanları, “Buraya kadar geldik, su çıkarmadan gitmeyiz. Ücret de almayacağız.” diyerek devam etti. Sonunda 136 metrede su bulununca köylünün şaşkınlığı ve sevinci birbirine karıştı.

Devletin yaptığı gölette su tutmayınca farklı arayışlar içine girdiklerini belirten Taşlıca Köyü Muhtarı Sadi Altınışık, yaptığı açıklamada, "En sonunda burada su olduğuna kanaat getirdik ve bütün köylünün yardımıyla sondajı vurduk. Şimdiye kadar eşeklerle, atlarla su çektik. Kullanma suyumuz yoktu. Onun için burada da sondajı vurduk ve suyu çıkardık. Temizlemesini yaptık. Bundan sonra da en kısa zamanda tekrar bir pompa atıp bu suyu yüzeye çıkaracağız." dedi. Muhtar Altınışık, mutluluğunu ise, “Tabii çok mutlu olduk. Ben ve tüm arkadaşlarımız, köylü vatandaşlarımız hepsi çok mutlu oldular. Çok sevindik. Bundan daha sevinçli ne olabilir ki bizim için'” şeklinde anlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası