Ege Postası
Geri

Tatı'dan salvo ve mesaj

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'in katılımı ile gerçekleşen Buca ilçe toplantısının basına açık olan bölümünde Buca Belediye Başkanı Tatı, eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy'a yüklendi. Tatı, "Elinizi vicdanınıza koyun.15 yıl belediye başkanlığı yapmış birinin yaptıklarına bakın bir de bizim yaptıklarımıza bakın" dedi. Tatı ilçe örgütüne ise "Yapmanız gereken bunları anlatmak" mesajı verdi.Basına kapalı olarak gerçekleşen bölümde sesler yükselirken Tatı'ya muhalif meclis üyelerinin söz almamaları dikkat çekti. Buca'daki ziyaretin son durağı ise partiye yeni katılan 700 kişi için düzenlenen tören oldu.
Tatı'dan salvo ve mesaj
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Kasım 2012 Pazar 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil yoğun İzmir programlarının üçüncü ve son günündeki ilk durağı Buca oldu. Belediye Başkanı Ercan Tatı, İlçe Başkanı Bektaş Gül ve belediye meclis üyeleri üçgeninde yaşanan tartışmalarla sürekli gündemde olan Buca’da, ilçe toplantısı öncesi Belediye Başkanı Tatı, Buca Gölet’te kahvaltı düzenledi. Kahvaltının ardından ilçe binasına geçildi. daha sonra ise Belediye Başkanı Tatı'nın önem verdiği projeler arasında yer alan Betontaş Pazaryeri, Yörük Ali Efe Parkı, Olimpik Havuz ve Uçan Yol projesinin temelinin atıldığı alan Keskin ve Tamaylıgil’e gezdirildi.

Keskin ve Tamaylıgil’in İlçe örgütü ile buluşması belediye meclis salonunda gerçekleşti. Basına açık bölümde Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve İlçe Başkanı Bektaş Gül slayt gösterisi eşliğinde yaptıkları hizmet ve çalışmaları anlattılar.

CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, göreve başladığında CHP’nin ilçede 12 bin 764 üyesi olduğunu şimdi ise bu sayının 20 bine yaklaştığını söyledi.Merkez Sağ da yer alan vatandaşlar ile birebir iletişim kurduklarını bu doğrultuda partiye katılımların arttığını söyleyen Gül, “ ilçedeki her cenaze ve her düğünde örgütümüzden isimler muhakkak yer alıyor. Üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Partililerden oluşan dev bir eğitim ordusu kuruyoruz. Bugüne kadar belediye ile uyum içinde çalıştık” dedi.




TATI ŞEBOY’A YÜKLENDİ

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise konuşması ile damga vurdu.Yaptığı ve yapacağı projeler anlatan Tatı’nın hedefinde kendisinden önce belediye başkanlığı yapan Cemil Şeboy vardı.AK Parti’li Şeboy’un 2004 yılındaki seçim broşürü ile kendisinin 2009 yılındaki seçim broşürünü yan yana getiren Tatı,Şeboy'u eleştirirken partililere de adeta sitem etti. Tatı, “ Biz hayal değil iş ürettik. Vaatlerimizi gerçekleştirdik. Vaat ettiğim 18 projemin büyük çoğunluğunu gerçekleştirdim. Geriye kalanlarda proje aşamasında.Elinizi vicdanınıza koyun. 15 yıl belediye başkanlığı yapmış birinin yaptıklarına bakın bir de bizim yaptıklarımıza bakın. Seçim broşüründe kültür sarayı yaptık diyor…Daha teslimi yapılmadı. Adliyede…Yedi Göller…Bunu Büyükşehir yaptı arkadaşlar hepiniz biliyorsunuz. Safari Park…Bilen var mı durumunu. 2.5 trilyon harcandı böyle bir park yok ortada. İzinsiz başlanmış yapımına durumuna gidin bakın…32 basket sahası yaptım demiş ben göremedim bu sahaları…’Cezaevinin yerine AVM yapacağız’ demiş…Cezaevi hala burada…Biz başta olduğumuz süre şehir merkezine AVM yapmayacağız.Menderes’e alternatif bulvar demiş…Hala arıyorum bulamadım.İlçedeki pazaryerlerinin üstünü biz kapattık ama kendisi Kapalı Pazaryerleri demiş...” dedi.

İLÇE BAŞKANI ÖRGÜTÜ DONATMALI
Konuşması ekseninde ilçe örgütüne seslenen Tatı, “İlçe başkanım olmadan beni kahve gezilerinde gören var m? İlçe başkanı bu gerçekler ile örgütü donatmalı. Yapmanız gereken bunları anlatmak. CHP iktidarını baki kılmak. Ben geldiğimde borç ne kadardı biliyor musunu? 38.5 trilyon…Yaptığımız projeler ile birlikte şuan da borç ne kadar biliyor musunu? Ben söyleyeyim 14 trilyon…" dedi.

MUHALİF MECLİS ÜYELERİ KONUŞMADI
Örgütlerden Sorumlu genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in Buca’daki toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü.
Basına kapalı olan bölümde sesler yükseldi. Toplantıda Belediye Başkanı Tatı’nın hizmetlerinin yetersiz olduğu, ilçe kongresinde verilen vaatlerin yerine getirilmediği, halktan kopuk bir şekilde hem belediyenin hem de ilçe örgütünün çalışmalar yaptığı yönünde şikayetlerin dile getirildiği öğrenildi.
Toplantının en önemli ayrıntısı Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya muhalefetleri ile bilinen meclis üyeleri Levent Köstem, Osman Ergündoğan, Erkut Tamay’nın herhangi bir şekilde söz almaması oldu. Dört meclis üyesinin de toplantı öncesi konuşmama kararı aldıkları öğrenildi.



EN SERT ELEŞTİRİ GÖKDEMİR’DEN
Toplantıda en sert eleştiriyi ismi son zamanlar da Buca Belediye başkanlığına aday olarak geçen kongre delegesi ve Kent Arşiv Müzesi Müdürü Oktay Gökdemir yaptı.. Gökdemir’in geride kalan üç buçuk yılda hem örgütsel hem de yerel yönetim anlamında başarısız olunduğunu dile getirdiği ve, “Buca ilçe örgütü ve belediyede yaşanan sıkıntılar 2009 ve 2011’de sandığa yansıdı. Buca’da başarısız bir yerel yönetim var. Projeler gerçekçi değil” dediği öğrenildi. Gökdemir’in Buca Belediyesi WEB sitesini de eleştirdiği ifade edildi. Kongre üyesi olan Ali Asker Düzgün de ilçe kongresinde vaatlerin verildiğini ancak hiçbirinin yerine getirilmediğini dile getirdiği öğrenildi.

“İZMİR’i ÇANTADA KEKLİK GÖRMEYELİM”
Parti üyesi Ümit Buldan’ın belediye başkanının sokakta partililer tarafından eleştirilmesinin doğru olmadığını dile getirdiği ve, “ Yapılanlar yanlış. Belediyenin projeleri partililer tarafından basit bir şekilde anlatılıyor. Belediye başkanı sanki hiçbir şey yapmamış gibi lanse ediliyor. Buca’da sevgisizlik var. Buraya sevgi aşılayalım” dediği ifade edildi. Buca Belediyesi CHP" Grup Başkanvekili Hasan Sağlam’ın ise belediyeye muhalefet isimlere gönderme yaparak, “ belediye başkanı göreve gelir gelmez hemen eleştirmeye başladınız. Bir önceki belediye başkanının yapamadıklarını anlatmadınız. Başkan Tatı iyi şeyler yaptı. Bırakın yermeyi. İyi şeyleri anlatın” dediği öğrenildi. Buca Belediye Meclis Üyesi Emre Aykut’un ise, birlik ve beraberliğe dikkat çektiği ve “ İzmir’i çantada keklik görmeyelim” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

TATI: BELEDİYE BAŞKANINI ELEŞTİREREK BAŞKAN OLUNMAZ
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise toplantının sonunda söz alarak yerel seçim sürecinde belediye başkan adayı olacaklara seslendiği ve, "CHP’li belediye başkanlarına yönelik zaten itibarsızlaştırma çabaları var. Bir de aday olmak isteyenler vurmasın bizi itibarsızlaştırmaya kalkmasın. Belediye başkanını sokakta eleştirerek belediye başkanı olunmaz” dediği öğrenildi.

Keskin ve Tamaylıgil’in de toplantı sonunda Buca’da birlik ve beraberliğin arttırılması hususuna dikkat çektikleri belirtildi.

700 YENİ PARTİLİ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bühlun Tamaylıgil’in Buca’daki ilçe toplantısı sonrası durağı Şirinyer Düğün Salonu oldu. Merkez Sağ kökenli 700 kişinin CHP’ye geçmesi nedeni ile düzenlenen rozet takma törenine Keskin ve Tamaylıgil dışında, CHPGenel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu ve Musa Çam, İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yöneticileri, Buca Belediye Başkanı Ercan tatı, İlçe Başkanı Bektaş Gül ve çok sayıda partili katıldı.


TEKİN: FARK 9 PUAN
CHP’ye geçen yeni partililere ‘hoş geldiniz’ diyen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “ Türkiye’nin bütün yükü CHP’nin sırtında. Biraz daha çaba sarf etmemiz lazım. STK’lar görevlerini ne yazık ki yapamaz durumda.Bunun üstesinden geleceğiz. AKP ile CHP" arasındaki oy farkı sadece 9 puan… Biraz daha çaba sarf edersek bu farkın da üstesinden geleceğiz” dedi.

TAMAYLIGİL: HAYALDİ HAYAL KALACAK

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise, “ Partimize gönülde katılmak isteyenler ile Türkiye’de iktidara yürüyeceğiz. CHP, Atatürk’e sahip çıkacak Cumhuriyetin kazanımlarını koruyacaktır.Korkuyu ve baskıyı CHP" CHP’li kadınlar gösterecekleri kırmız kartla sandıkta demokrasi yoluyla AKP’nin iktidarına son verecek. İktidarın temsilcileri zaman zaman İzmir’e gelip hayal kuruyorlar. Hani var ya onların sloganı ‘hayaldi gerçek oldu’ Biz de diyoruz ki ‘hayaldi hayal kalacak’ İzmir CHP'ye kalacak. Türkiye’de 2014’de her coğrafya bir İzmir olacak. Aydınlık olacak” dedi.





KESKİN: AYDINLIK TÜRKİYE İÇİN MİMARLIK GÖREVİ YAPACAKLAR
CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ise, ülkenin ekonomiden tarıma, sanayiden iç ve dış politikasına kadar olumsuz bir tablo çizdiğini belirtip sivil bir başkaldırıya ihtiyaç olduğunu söyledi. CHP’nin bu doğrultuda en doğru ve tek adres olduğunu belirten Keskin, “ Partimize katılan yeni arkadaşlarımız ile birlikte ülkedeki köklü değişim daha kısa zamanda gerçekleşecek. Merkez Sağ’dan CHP’ye geçen yeni partililerimiz hiçbir yabancılık çekmeyecek. Aydınlık Türkiye’nin oluşması için mimarlık görevi yapacaklar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından CHP'ye geçen yeni üyelere parti rozeti takıldı.İzmir Milletvekili Hülya Güven'in AK Parti'den CHP'ye geçen kara çarşaflı bir kadına rozet takması günün karesi olurken CHP ‘çarşaf açılımı’ yaptı söylemine neden oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası