Ege Postası
Geri

Çocuk Hakları Haftası’nda mesajlar verildi

Konak Belediyesi Çocuk Senatosu kuruluşunun 2. yıl dönümünde üyeleriyle birlikte Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde Çocuk Hakları Haftası’nda kutladı.
Çocuk Hakları Haftası’nda mesajlar verildi
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Kasım 2012 Cumartesi 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın da katıldığı kutlamada senato üyesi Beril Özmen Çocuk Senatosu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi’ni okurken, senato başkanı Nail Yılmaz da günün önemini belirten bir konuşma yaptı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, çocukların haklarına sahip çıkmaları gerektiği konusunda uyararak, “Konak Belediyesi Çocuk Senatosu olarak sadece özel günlerde değil, her zaman eğitim, sağlık, özgürlük, yaşam, vatandaşlık hakkı, korunma gibi haklarınıza sahip çıkmalısınız. Etrafınıza bu hakları yaymalı ve büyüklerinizi bu konuda uyarmalısınız. Çocuk Senatosu’nun en önemli işlevi bu. Eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliği, sosyal güvenceye sahip olmak çok önemli. Çocuk haklarına sahip çıkmak Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmaktır. Ben de yerel yönetici olarak her zaman bu haklarınızı koruyacağım” diye konuştu.
Çocuk Senatosu’nun Çocuk Hakları Günü kapsamında yaptığı kutlamaya Karagöz ve Hacivat oyunu da renk kattı. Karagöz ve Hacivat, gösteride “Çocuklar iyi eğitilmeli ki gelecek kuşaklar mutlu olsun” mesajı verdi.

Çocuktan al haberi

Konak Belediyesi Çocuk Senatosu üyeleri çocukların, özellikle eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliği, özgürlük, çağdaş yaşam gibi hakları olması gerektiğini belirterek, duygularını şöyle dile getirdiler:

Ece Yıldızlılar: Çocuk haklarımızı bilmeliyiz, haklarımıza sahip çıkmalıyız.
Maria Eleni Hacudi: Çocuk hakları önemlidir ve sahip çıkmalıyız. Türkiye’deki bütün çocukların eğitim alması gerektiğini düşünüyorum. Eğitim en önemli şeydir. Cahillik kötüdür. Bütün çocukların eğitim alması şart. Çocuk hakları yaşasın.
Beril Özmen: Çocuk hakları bizim için en önemli şeydir. Barış ve kardeşliği, eğitimi, bizim için gerekli olan her şeyi bildirir. Ona sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Çocuk hakları olamasa biz bir hiçiz.
Elif Yıldızlılar: Hakan Tartan’a Çocuk Senatosu’nu kurduğu ve bizleri üye yaptığı için teşekkür ederim. Türkiye’de en şanslı çocuklarız. Özgürlük, eğitim, hayatta en önemli şeydir. Eğitim olmazsa hiçbir şey bilemeyiz.
Öykü Çakar: Sağlık, özgürlük, eğitim şarttır. İzmirli çocuklar olarak çok şanslıyız ama Türkiye genelindeki bazı çocuklar çok şanssız. Büyüklerimizden yardım istiyoruz lütfen onlara da yardım edin. Dr. Hakan Tartan’a da biz bu imkanları sunduğu için teşekkür ediyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası