Ege Postası
Geri

Kadınlar özgürce konuştu

Türkiye’nin tüm illerinden kadınlar ‘Kadının Doğurganlık Hakları’nı kadın penceresinden anlatmak için 2.Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sempozyumunda buluştu. Konak Belediyesi ve Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun düzenlediği sempozyuma akademisyenler, kadın dernekleri temsilcileri ve Konak Belediyesi semt merkezleri kursiyerleri katıldı. Açılış konuşmalarını ise Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Avrupa Soroptimist Kulüpleri eski Başkanı Ayla Selçuk, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı İlke Erol gerçekleştirdi.
Kadınlar özgürce konuştu
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Kasım 2012 Cumartesi 11:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde mini konser ve resim sergisiyle başlayan sempozyumda, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan kadınların bir araya gelerek seslerini duyurmalarının önemini vurguladı. Kadın Hakları Koruma Derneği’nin ilk erkek üyesi olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Başkan Tartan şöyle konuştu:
“Ulu Önder Atatürk bundan seksen yıl önce ‘Bizim toplumumuzun başarı gösterememesinin sebebi kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlik ve kusurdan doğmaktadır’ dedi. Cumhuriyetimizin 100.yılına yaklaşırken hala kadının yerini, özgürlüğünü, haklarını tartışıyoruz. Bu büyük bir sancı ve bu sancı yüzünden çağdaş ülke hayalini gerçekleştiremiyoruz. Unutan, unutturan, yaşadıklarını perde arkasına atan bir toplumla karşı karşıya kalıyoruz. Kadını güçlendirmediğimiz, geliştirmediğimiz, üretkenlik, sevgi ve saygı ekseninde dayanışma rüzgarına katmadığımız sürece sıkıntı yaşarız. Bu yüzden kadının sesini böyle toplantılarda duyurması çok önemli.”

Avrupa Soroptimist Kulüpleri eski Başkanı Ayla Selçuk, kadın haklarının Türkiye’ Cumhuriyet’inde tüm dünyadan önce kazanılmış olduğunu hatırlattı ve “Hala başlık parası, çocuk gelin, şiddet, anne çocuk ölümlerinden bahsediyor olmak çok acı. Önce üst düzeyde halka hitap edenlerin eylem ve söylemlerini değiştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı İlke Erol da “Türkiye’nin neresine gidersek gidelim Hakan Tartan’ın desteğini yanımızda hissediyoruz. İzmir olarak fark yaratmamızı sağladı ve sempozyumda da yanımızda oldu” diyerek teşekkürlerini iletti.


Dayanışma ve eşitlikten gelen umut
Kadınların seslerini duyurabildiği bir ortam yaratan 2.Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sempozyumu’nda yarışmalı resim sergisinin de ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Demet Gürüz’ün yönettiği ilk oturumda ODTÜ Öğretim Üyesi Yıldız Ecevit ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç konuşmalarını gerçekleştirdi. Gülseren Onanç, son on yıllık sürece değindiği konuşmasında, tüm olumsuzluklara rağmen umutlu olduğunu söyledi ve “Son on yılda kadının iş gücüne katılımı, sosyal hayatta yer alması anlamında bir arpa boyu yol alamadık. Ancak aile yapısı ve onun içindeki kadın mutlaka korunmalı. Toplumda da aile yapısını korumaya yönelik bir talep var. Yapılan araştırmalar toplumun daha fazla eşitlik, özgürlük ve dayanışma istediğini gösteriyor. Bu talep toplumu her kesiminde var ve bu özgürlük, eşitlik, dayanışma isteği toplum adına bir umut yaratıyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası