Ege Postası
Geri

Başkan Karabağ'dan gençlere siyaset dersi

İl Gençlik Kolları ve Bayraklı İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlemiş olduğu yemeğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ damgasını vurdu. Karabağ, 1973 yılındaki ilk CHP Gençlik kolları maratonu ile başlayan süreci ve sonrasını gençlere anlattı, öğütler verdi. Ayrıca parti içinde oluşan muhalefet sıkıntılarına da değinen Karabağ, “Belediye Başkanlığı ya da Belediye meclis üyeliği için birbirlerini kırıp döken insanların hallerine gülüyorum” diye konuştu.
Başkan Karabağ'dan gençlere siyaset dersi
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Kasım 2012 Cuma 01:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BURAK ÖZER/ HABER SERVİSİ-  CHP İl Gençlik Kolları ve CHP Bayraklı İlçe Gençlik Kolları, Bayraklı Dünya Barış Anıtı’nda düzenledikleri bir yemekte bir araya geldi. Geceye Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer,  İl ve Bayraklı İlçe Gençlik kolları Başkanları’nın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. 


GENÇLİĞİN HEYECANINI BAYRAKLI’DA GÖRDÜM

1973 yılında CHP ile ilk tanışması ile başlayan siyasi maratonunu gençler ile paylaşan Başkan Hasan Karabağ, gençliğin heyecanını ve dinamizmini Bayraklı’da yeniden gördüğünü belirtti. Belediye Başkanlığını yaptığı Bayraklı bölgesi için ise zor bir bölge diyen Hasan Karabağ, “Ülkenin ne kadar yoğun tehlike yaşadığı bir dönemde padişahlığı özenen bir yapıya karşı bizlerin akıllı bir şekilde direnişimizi arttırmamız gerekiyor. Partimizin genel merkezi ve genel başkanı da önemli çabalar gösteriyor. Ama Bayraklı çok önemli bir yer. Bizim için çok zor bir yer. İzmir’de çok zor bir bölge. 59 camii, 49 okul 59 cemaat evinin olduğu bir ilçedeyiz biz. Dolayısıyla dindar gençlik olayına en uygun yer burası. Bu bakımdan da bizim işimiz zor” diye konuştu.


BELEDİYELER AMAÇ DEĞİL, ARAÇ OLMALI
İktidara giden yolda Belediyelerin önemine de değinen Hasan Karabağ, belediyelerin amaç olarak değil, araç olarak kullanılması gerektiğini söyledi. Karabağ, “Şeriat özentiliği içerisinde yürüyen bir iktidar var. Bayraklı Belediyesi ve diğer belediyeler bizim için araç olmalı. İktidara giden yolda sadece amacımız olmamalı. Biz belediyeleri demokratik birer mevzi olarak tutalım. Onları koruyalım ve yine onları kullanarak büyüyelim ve iktidara taşıyalım. Başka bir yöntemi yok bu işin” dedi.


İKTİDAR O ZAMAN BİZE GÜLÜYOR
Başkan Karabağ, konuşmasında parti içi sıkıntılara da değindi. Her fırsatta bu konuyu dile getirdiğini belirten Karabağ, Belediye Başkanlığı ya da Belediye Meclis üyeliği için birbirlerini kırıp döken insanları anlamadığını ve hallerini güldüğünü söyledi. Karabağ, “Belediye Başkanlığı ya da Belediye meclis üyeliği için birbirlerini kırıp döken insanların hallerine gülüyorum. Çünkü bu iktidar da o zaman bize gülüyor. Bu kadar birbirlerini yiyip bitiren bir yapının iktidar olma şansı yok. Bir insanın kahve köşelerinde Belediye Başkanını ve ya birlikte çalıştığı arkadaşını hakarete varan sözlerle eleştiriyor olması, o eleştiren kişinin bu partinin iyi bir neferi olmadığını gösterir” dedi.



CHP’NİN LEVHASI YOK!
Zaman zaman Anadolu’ya gittiğini dile getiren Hasan Karabağ, Erzurum’da bir ilçede yaşadığı olayı gençlerle paylaştı. Erzurum’da bir ilçeye gittiğini ve gittiği o ilçede CHP’nin levhasının bile bulunmadığını söyleyen Karabağ, milletvekillerine ve genel merkez yöneticilerine seslendi. “Erzurum’da benim ne işim va? Siz ne güne duruyorsunuz'” Karabağ’ın konuşmasının o bölümü ise şöyle, “Bazı zamanlar Anadolu’ya gidiyorum. Mardin’e gidiyorum, Erzurum’a gidiyorum. Mesela Erzurum’da gittiğim bir İlçe’de CHP’nin levhası bile yoktu. Ben şimdi bizim milletvekillerimize, genel merkez yöneticilerimize sormak istiyorum. Erzurum’da benim ne işim va? Siz ne güne duruyorsunu? Gençlik dinamizmi, bizim genel merkez yöneticilerimizi milletvekillerimizi tabelası olmayan illere ilçelere zorlayarak götürmek olmalıdır.”



KÖŞELİ İNSAN OLUNMALIDIR
Yuvarlak siyaset yaptığını sananlar yuvarlanır giderler diyen Karabağ, gençlere parti içi ahlak kuralları ile ilgili öğütler verdi ve ekip ruhunun önemine değindi. Karabağ, “Yuvarlak siyaset yaptığını sananlar yuvarlanır giderler. Biraz köşeli insan olmalılar. Ekip ruhu ile iyi bir ilçe yönetiminden çıkan gruplar fazla dışarıdaki muhalif unsurlar ile dans etmesinler onların size faydası olmaz. Siz seçimi aldıktan sonra muhalif değilmiş gibi yamanan tipler, ilk kongrede tepenize biner. Bunu biz yaşadık. Parti içerisindeki muhalefeti kırmak zayıflatmak lazım. Ama bunu yaparken de ilkesiz sorumsuz ve de düşüncesiz olmamak lazım. Seçildiğiniz, geldiğiniz ekip hareketine ihanet etmek terbiyesizliktir. Ben çok romantik iyi bir insan görüntüsünde biri olayım. Herkese mavi boncuk dağıtayım. Sen gir sandığa bakalım. O senin mavi boncuk verdiklerin sana yarın oy verecekler m? Seni bir yere getirecekler mi'” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası