Ege Postası
Geri

Bornova Belediyesi’nden Çamdibi ve Altındağ’a müjde!

Vatandaşın istediği yeni konut alanları oluşturuldu. Bornova Belediyesi Çamdibi ve Altındağ bölgesinde 22 hektarlık alanın planında değişiklik yaparak konut yapımına uygun hale getirdi
Bornova Belediyesi’nden Çamdibi ve Altındağ’a müjde!
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Kasım 2012 Cumartesi 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Yıllırdar planlarda ‘Kentsel Bölgesel İş Merkezi’ yapımı için ayrılan alanların vatandaşlardan gelen talepler üzerine ticaret ve konut yapımına açılması için Bornova Belediye Meclisi’nde karar alındı. Büyükşehir Belediyesi’nde onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek plan tadilatı sayesinde bölgenin ihtiacı olan yeni konutlar yapılabilecek

Bornova Belediyesi,yurttaşlardan gelen talepleri değerlendirerek yasalar ve şehircilik ilkeleri  doğrultusunda gereğini yapıyor. Son olarak, Altındağ ve Çamdibi’nde yıllardır vatandaşların şikayet ettiği imar planı sorunu da çözüldü. 1997 yılında yapılan Kentsel Yenileme Projesi kapsamında ‘Kentsel ve Bölgesel Merkezi İş Alanları’ için ayrılan yaklaşık 22 hektarlık alan, ticaret ve konut alanına dönüştürüldü. Böylece hem ticaret için hem de konut yerleşimi için alan oluşturulmuş oldu. Yeni planların Büyükşehir Belediyesi’nde onaylanmasının ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 Çamdibi ve Altındağ bölgesinde 1997 yılında Kentsel Yenileme Projesi kapsamında 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hazırlanmıştı. Bu plan kapsamında Çamdibi ve Altındağ bölgesinde üç temel kullanım şekli belirlenmişti. Buna göre ‘I’ Koşullu alanlar (Kentsel Bölgesel Merkezi İş Alanları), “T” koşullu alanlar (Ticaret + Konut Alanları), K koşullu alanlar (Konut Alanları) belirlendi. Planların onaylanıp yürürlüğe girmesinin ardından geçen 15 yıllık süreçte bölgedeki sosyal yapı, mevcut yapılaşma ve önemli ulaşım aksları etrafında ‘I’ koşullu alanlar öngörülmesi, konut kullanımına yer verilmemesi gibi nedenlerle, boş ve büyük parseller hariç, küçük ve eski dokuyu (yapılaşma) barındıran parsellerde bu planlar hayata geçmedi.

 

Kentsel bölgesel iş merkezleri çeşitli nedenlerle hayata geçmezken, konut ihtiyacı da arttı. Bu nedenle özellikle Kamil Tunca Bulvarı ve Kemalpaşa Caddesi ve benzeri ulaşım akslarının etrafındaki iş merkezi alanlarına konut yapılabilmesi için Bornova Belediyesi’ne zaman içinde çok sayıda başvuru yapıldı, dilekçeler verildi. Bornova Belediyesi planlarda gerekli düzenlemenin yapılması için konuyu Büyükşehir Belediyesi’ne iletti. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’ndaki gerekli değişikliklerin Büyükşehir Belediyesi’nde yapılmasının ardından, Bornova Belediyesi yaklaşık 22 hektarlık alanda konutların yapılmasının yolunu açan 1/1000’lik uygulama imar planını yaptı.

 

Yapılan düzenlemeyle ‘I ‘ koşullu olarak belirlenmiş alanlarda konut yapılmak istenmesi durumunda, ‘T’ koşuluna uyulacak. Ancak inşaat uygulaması, yapı yoğunluğu 3 emsalden 2.5 emsale düşürülerek yapılacak. Bu emsal uygulaması sayesinde bölgede yoğunluk artışı da yaratılmamış olacak.

 

Yasalar, yönetmelikler ve şehircilik ilkeleri doğrultusunda her zaman vatandaşın işini kolaylaştıran uygulamalara gittiklerini ifade eden  Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Yaptığımız bütün hizmetler ve aldığımız bütün kararlar vatandaşların yararınadır. Her işimizde öncelikle bu ilkeye uymak bizim görevimiz. Çamdibi ve Altındağ bölgesindeki bu plan notu değişikliğini de bu ilkeye uyarak yaptık. Kentsel ve Bölgesel Merkezi İş Alanları yapılması için ayrılan alanlar aradan geçen 15 yıla rağmen bu şekilde değerlendirilmemiş. Aynı alanlar için vatandaşların da konut yapma talebi vardı. Biz de bu talebi değerlendirerek ticaret+konut yapımına olanak veren plan notu değişikliğini yaptık” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası