Ege Postası
Geri

Tatı’dan Cemevi’ne anlamlı ziyaret

Muharrem ayı münasebetiyle Buca Cem Evi’ni ziyaret eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, alevi yurttaşlarla buluştu.
Tatı’dan Cemevi’ne anlamlı ziyaret
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Kasım 2012 Çarşamba 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Engin Gündük ile bir araya gelen Başkan Ercan Tatı, Cemevi’nde vatandaşlarla birlikte aşure yiyerek Muharrem ayının bütün Aleviler için yas ayı olduğunu söyledi. Tatı, kurmayları ile birlikte gerçekleştiği Cemevi ziyaretinde mezheplerarası birlik ve kardeşliğin altını çizdi. Tatı, “Bu topraklar üstünde binlerce yıl kardeş olarak bir arada yaşadık. Bu ayda tüm Alevi canlarımız yas tuttuğu zamanlardır. Her zaman yanlarındayız. Cem evlerinde açtıkları ocaklarla vatandaşlarımıza aşure ikram ediyorlar. Aynı kazanda pişen aşureyi, hepimiz bir kaşık olarak yiyoruz. Onların sadece bu acılı günlerinde değil har zaman yanlarındayız. Başka güçlerin bizleri kışkırtmalarına kulak asmadan, onların tuzak oyunlarına kapılmadan bu kardeşlik bağlarımız koruyacağız” dedi.


Başkan Ercan Tatı, aşurenin ardından Alevilerle birlikte avuç açarak ölmüşlerin ruhlarına ve hayrına dağıtan aşure için dua etti. Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Engin Gündük, Başkan Ercan Tatı’yı aralarında görmekten son derece mutlu olduklarını dile getirerek, “Başkanımız buranın yabancısı değildir. Kendisi her zaman yanımızda olmuştur. Aşure günümüze gelip bizim yas günümüze anlam kattı. Bizlerle birlikte oldu” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası