Ege Postası
Geri

Kocaoğlu gündeme dair konuştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu EGE TV’de katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.Kocaoğlu büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı sürecinde gönlünden ön seçim geçtiğini söyledi. Büyükşehir için ismi geçenlerin kendisini rahatsız etmediğini belirten Kocaoğlu, çöp konusunda karşı çıkan belediye başkanlarına çattı. AK Parti’nin İzmir’e yönelik politikası ekseninde açıklamalar yapan Kocaoğlu, İzmir’i kazanmanın yolunun 'gerçek sevgi ve hizmetten' geçtiğini söyledi.
Kocaoğlu gündeme dair konuştu
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Kasım 2012 Çarşamba 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu EGE TV’de katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Adaylık süreci ve adaylık için çalışanlara dair önemli mesajlar veren Kocaoğlu’nun özellikle AK Parti’nin İzmir’e yönelik politikası ekseninde söyledikleri ve İzmir’i kazanmanın yolu hakkında tüyolar vermesi öne çıkan konulardı.

“ADAYLAR BENİ RAHATSIZ ETMİYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son İzmir ziyaretinde ilçelerde büyük övgüsünü almasının ‘Kılıçdaroğlu’nun adayı’ şeklinde yorumlanmasını değerlendiren Kocaoğlu, “ Bence şu aşamada böyle yorumlanmamalı. Bugünden aday açıklanmasını doğru bulmuyorum. Süreç içinde karar verilmesi ve zamanında karar verilmesi daha doğru. Belediye başkanlığı görevimi şuanda sürdürüyorum” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bazı belediye başkanları ile kaldığı otelde birebir görüşmeler yapması ve kamuoyuna ‘Büyükşehir'i isteyen isimler ile görüştü’ olarak yansımasını yorumlayan Kocaoğlu, durumun kendisini rahatsız etmediğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanlığını bütün siyasilerin isteyebileceğini belirten Kocaoğlu, “ bu kurumun başkanı olmak bütün siyasilerin isteyeceği bir hedef.İzmir için en tepe nokta. Bütün siyasilerin talep etmesi genel başkan ile görüşmesi son derece doğal. Benimde desteklediğim bir durum.Biz belediye başkanlığı yapıyoruz. İzmirliler bize bu yetkiyi verdi 2014’e kadar. Bu görevi yaparken ne kavga etmek için ne de aday olacak kişiyi kıskanmak için seçildik ne de rakip partilinin adayına çelme çakmak için seçildik. Bizim işimiz hizmet üretmek. Bizde yerelde kalkınma modeli var. Rutin işlerin dışında. Zor bir hedefi 2004’ten beri vizyon olarak seçtik yürüyoruz. Bunları yaparken aday olacaklar ile ‘vah’ ‘tüh’ diyaloğuna girmemiz doğru değil. Benden başkası yok sadece ben varım gibi bir mantığa girmek doğru değil. Aşırı hırs insanı yer bitirir. Görev yapamazsınız. Hizmet üretmezsiniz. Ailenizden partinize kadar zarar verirsiniz. Benim dışımda bir aday olursa en az onun kadar çalışırım” dedi.

“GÜLÜMSEYEREK KARŞILIYORUM”
İlçe Belediye başkanlıklarına adaylık ekseninde etkisinin olup olmayacağı konusunda da açıklama yapan Kocaoğlu, “ Hiçbir belediye başkanımız ayırmadan destek oluyoruz İmar gibi konularda mutlaka yapamadığımız işler oluyordur. Başkanlar ile hiçbir zaman kendi adıma bir problemim olmadı. Hiçbir arkadaş ile de tartışmadım. Medyada tartışmamaya aşırı özen gösterdim. Bıçak kemiğe dayanmazsa her gün polemiğe giren bir kişi değilim. Genel merkezlerin yapısını bilmeyenlerin adaylık konusunda nasıl değerlendirme yaptığını bilmeyenlerin ‘Aziz şunu yapar bunu yapar’ söylemleri geliştirmesini gülümseyerek karşılıyorum. Genel merkezler hem milletvekilleri hem de yerel yönetimlerde aday belirlerken kendi usul ve yönetimleri ile değerlendiriyor. Onların bakış açısı farklı. Taviz vermediği konular vardır. Genel merkezler aday belirlemede her zaman etkili ve yetkili olurlar. Bu güçlerinden kolay kolay vazgeçmezler “dedi.

ÖNSEÇİM VURGUSU
Büyükşehir Belediyesi adaylığı için ön seçim yapılmasını istediğinin altını çizen Kocaoğlu, “ 30 ilçeyi göz önüne alırsak 35 bin delege yapar. Burada bir manipülasyon söz konusu olmaz.Bu şekilde belirlenmek baştan örgütün gücünü arkanızda toplamanızı sağlar. 2014 seçimlerine giderken önemli ayrıntı. Bu kadar büyük bir önseçimde manipüle azalır. Özgür irade sandığa yansır. CHP’de önseçimin mutlaka yapılması gerektiğini ifade ediyorum. Ama benim sözüm Büyükşehir için diğer ilçelere karışmam” dedi.

"PARTİLER HESAP İÇİNDE"
AK Parti’nin İzmir’de bir aday arayışı içinde olduğu ve son olarak Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’in isminin konuşulduğunun hatırlatılması üzerine Kocaoğlu, “Sevdiğimiz saydığımız bir arkadaşımız. Antalya’da 5 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yaptı. Şuan AK Parti’de Genel Başkan yardımcısı. Tabi ki belli yerlere aday olmak isteyebilir. Aradığı adayı niye bulamasın. Onlarda değerlendirme sürecine girecektir. CHP’de, MHP’de bu süreci yaşayacak. Hangi aday ile daha fazla oy alırızın hesabına gireceklerdir” dedi.

“BEN SADECE ADALET İSTİYORUM”
AK Parti cephesinin kendisi için ‘mağdur edebiyatı yapıyor’ eleştirilerini yapmasının hatırlatılması üzerine Kocaoğlu, “her gün kalkarsınız öyle yaptılar bunu vermediler, hakkımız yendi gibi söylemler geliştirirsiniz bu tür söylemler ile vatandaştan destek beklersiniz.Mağdur edebiyatı böyle yapılır. Herkes elini vicdanına koyacak. Bir defa para yok dedim m? Kaynak yok dedim m? Bu kadar başımızdan iş geçti şikayet ettim m? Ben sadece adalet istedim. O da arkadaşlarım ve mağdur olanlar için. Ben mağdur edebiyatı yapmadım. Mağdur edilip edilmediğimize İzmirli karar verecek. Biz bunların reklamını yapmadık. Mağduriyete sığınmadık. Karakterime de uygun değil. İktidar özellikle 2007’den sonra İzmir’de siyasi bir yöntem belirlemeye gitti. Bugüne iktidar partisi İzmir’de bir süreç yaşıyor. Sürekli politika değiştiriyor.Arayış içinde. AK Parti'nin  temel bir propaganda yöntemi var. Bu yöntemde Türkiye’nin en az 60 vilayetinde başarılı bir şekilde tutuyor. Ancak başta İzmir olmak üzere Ege ve Trakya’da tutmuyor. Öncelikle bunu araştırsınlar” dedi.

“İZMİR’İ KAZANMANIN YOLU SEVGİ VE HİZMETTEN GEÇER”

İzmir’in kazanmanın tüyosunu da açıklayan Kocaoğlu, “Toplumu fazla gererseniz, sıkıştırırsanız ben yaptım oldu derseniz bazı toplumlar itibar eder bazıları etmez. Bunun panzehiri de burada. Gerçek anlamda sevgiyle ve hizmetle vatandaşı kazanırsınız. Siz kente plan sunmazsanız. Yatırım yapılacak arazi sunmazsanız olmaz. Tek başıma fuar alanı yapıyorum. Bir Bakanımız TOBB’a gidip ‘fuar alanı için ortak olun katkınız olsun’ diyemez mi. Kongre merkezi yapılamaz m? Bunlara destek verirseniz. Barışırsanız olur" dedi.

"BENİM SIRTIMDA YUMURTA KÜFESİ VAR"
Son zamanlarda kent gündemine bomba gibi düşen ve uzun süre gündemde kalan İZBETON, İZENERJİ ve İZELMAN’da yaşanan ihale kaoslarında sessiz kalmasının sorulması üzerine Kocaoğlu, “ ben komisyon üyesi değilim. Hiçbir ihaleye karışmadım bugüne kadar. Orada komisyonun vereceği beklemek lazım. Benim sırtımda yumurta küfesi var Herkes konuşabilir ama Büyükşehir Belediye Başkanı konuşamaz. Konuşursak suç işlemiş oluruz. Komisyon üyelerine de saygısızlık yapmış oluruz. Mağdur edebiyatı yapan bir kişi eline bu ihaleleri alsa ilginç söylemler geliştirecek malzeme yaratabilir” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN BENİM NERDE DURDUĞUM DEĞİL”
CHP Genel Başkan yardımcısı Şafak Pavey’in İzmir’in sunumunu yaptığı Paris’teki EXPO toplantısında kendisinin arka sıralarda kalmasının sorulması üzerine Kocaoğlu, “ EXPO’nun bu kente olmasını önemli görüyorum. Her türlü desteği vermeye hazırım. İzmir’in iyiliği için nerde durmam gerekiyorsa önde veya arkada hiç gocunmadan hazır olduğumu defalarca belirttim. Önemli olan benim nerde olduğum değil. EXPO’nun İzmir’e gelmesi” dedi.

“TARİH VERMEK ZOR SEÇİME YETİŞECEK”
Yılan hikayesine dönen Üçyol-Üçkuyular metrosu hakkında da bilgilendirme yapan Kocaoğlu, “ Üçkuyular istasyonunda her şey bitti. Poligon’da daralan bir yerimiz var. Poligonda uğraşıyoruz. Geri kalan yerlerde rayların döşenmesi devam ediyor. Tünelin kavuşmasına 15-20 metrelik bir yer kaldı. Milim milim ilerliyoruz. Herhangi bir sıkıntı yaşanmasın istiyoruz.Bu konu öyle bir şey ki her gün değişen koşullar oluyor. Tarih vermek o yüzden zor oluyor. Zor bir yerde çalışıyoruz. Seçime yetişecek” dedi. Kocaoğlu tramvay projesini de hayata geçireceğini sözlerine ekledi. Kocaoğlu, Körfez’in merakla beklediği vapurlarında 2013 yılında geleceğini açıkladı.

"ÇÖP İŞİNİN SUYU ÇIKTI"

Bornova’da Işıklar Mahallesi'nde katı atık transfer istasyonu kurmak için Büyükşehir’de yapılan imar değişikliği sonrası yaşanan polemiğe değinen Kocaoğlu, “ Çöp işinin İzmir’de suyu çıktı. İlçe belediye başkanlarından tutun çevrecilere kadar... Biz yer bulduk. Vali Bey’in de görüşünü alacağız. Çalışmalar sürüyor. Belirli aşamaya gelince açıklayacağız. Harmandalı’da bizim çöp arabalarımızdan su sızmıyor. İlçe belediyelerinkinden sızıyor. Bunu engellemek için transfer istasyonu kuruyoruz. Her şeye karşı çıkıyorlar. Nasıl karşısın. Her ülkede bu dünyanın gerçeği. Araştırıyoruz. Kötü örnekler vatandaşın kafasını karıştırıyor. İsmail Uygur, Torbalı gündeme geldiğinde ‘gelsin yapsın’ dedi. O da belediye başkanı. Ancak bir karış suda fırtına koparan belediye başkanları da var. İtiraz edenler çöp yeri bulmak zorunda” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası