Ege Postası
Geri

Başkan Sındır: Benim siyasetim hizmetimdir

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, transfer istasyonu hakkındaki görüşlerini A’dan Z’ye ilk defa anlattı. Başkan Sındır AK Parti’nin sürekli olarak gündeme getirip ilçede polemik konusu olan ‘ikinci bölge hizmet alamıyor’ eleştirilerine de nokta koydu. Başkan Sındır önümüzdeki dönem adaylığı için net konuşurken, siyasi polemiklere girmemesini ve bu eksende bazı kesimlerce eleştirilmesine tepki gösterdi.
Başkan Sındır: Benim siyasetim hizmetimdir
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Kasım 2012 Çarşamba 14:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Büyükşehir Belediyesi tarafından Işıkkent’e yapılması planlanan çöp transfer ve ara depolama merkezi kent gündemine oturmuş CHP ile AK Parti’nin kendi içinde bile uzlaşmazlık yaşamasına neden olmuştu. Işıkkent Mahallesi’ne atık transfer istasyonu yapımına olanak veren 1/5000 ölçekli plan değişikliğine askı süresinde itiraz edeceklerini daha önceden açıklayan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, transfer istasyonu hakkındaki görüşlerini A’dan Z’ye ilk defa anlattı. Başkan Sındır AK Parti’nin sürekli olarak gündeme getirip ilçede polemik konusu olan ‘ikinci bölge hizmet alamıyor’ eleştirilerine de nokta koydu. Başkan Sındır önümüzdeki dönem adaylığı için net konuşurken, siyasi polemiklere girmemesini ve bu eksende bazı kesimlerce eleştirilmesine tepki gösterdi.

Işıkkent Mahallesi’ne atık transfer istasyonu yapımına en başından beri karşı duran Başkan Sındır, yapılacak olan transfer tesisinin okul yanında olduğunu bir tarafında da konutların bulunduğunu belirtti ve “Buranın akış şeması vs. gibi şeyler bizim bilgimiz dahilinde değil. Büyükşehir belediyemiz böyle bir karar almış. Bir yerel yöneticiler, halka doğru bilgiler vererek halkının görüşünü almak zorunda. Onların rızası doğrultusunda bir karar vermesi ve bunun arkasında durulması gerekir. Orada bir çok tesis zaten bulunmakta. Oradaki vatandaşlarımız zaten bütün bu tesislerin tozundan, dumanından çekiyor. Buraya yeni bir sorun getirecek bir uygulama halkı tedirgin ediyor ve halk bunu istemiyor. Sadece o bölge değil bütün Bornova’ya çıkıp sorsanız halk bunun doğru olmayacağını söyleyecektir” dedi.



“1 DAKİKADA BİR KAMYON GELECEK”
İzmir’in yıllık toplanan çöp miktarının, 1.685.662 ton olduğunu söyleyen Sındır, “ Ben bunu böldüm çarptım, bu yaklaşık olarak dakikada bir kamyona denk geliyor.Denebilir ki bu Bornova. Ben bunun Bornova’nın çöpü ile olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Öyle olsa zaten bana denir ki Bornova’da belediye olarak öngördüğünüz bir yer var ise orası olsun. Ben de hemen derim ki benim temizlik işleri şantiyem var. Çöp kamyonlarımız oraya park ediyor. Zaten benim çöp kamyonlarım oradan çıkıyor. Trafiğe oradan giriyor. Orayı transfer merkezi olarak tahsis eder, asıl gideceği yer neresi ise orası olur derim. Bu sorun olmaz. Ama benim görevim değil. Bunun mekansal seçimi Büyükşehir’in görevi... Bu alanda böyle bir tesis yapımı buraya her dakika bir kamyonun gelişi gidişi demektir. Hadi diyelim ki İzmir’in yarısının çöpü buraya gelecek ki böyle bir şey de yok. Sadece burası olacak. Hadi diyelim yarısını aldın, bir dakika değil 2 dakikada bir gelecek” dedi.

“BÖLGE TRAFİK YÜKÜNÜ KALDIRMAZ”
Işıkkent’in trafik açısında çilekeş bir bölge olduğunu belirten Sındır, “Otogar, ayakkabıcılar sitesi vs. hepsi burada. Buraya bir de 2 dakikada bir kamyon trafiğini düşünürseniz zaten bunu kaldırmaz. Ulaştırma konusunda uzman değilim. Ama iyi kötü biliyorum. Üniversitede transport yani taşımacılık simülasyonları yapmış biriyim. Yani taşımacılığın gelgitlerinin planlarının projelerinin üzerinde çalışmış birisiyim aynı zamanda. Birincisi bu bölge böyle bir trafik yükünü kaldıramaz. İkincisi ise bu bölgeye getireceği kamyon trafiği gürültüsü. Kamyon trafiğinin yoğun olduğu esnada kamyonların dökeceği bir de çöp var” dedi.

“KARARIN MASAYA YATIRILACAĞINDAN EMİNİM”

Tüm olumsuzlukların dikkate alınacağında doğru adresin Bornova Işıklar Mahallesi olmayacağını belirten Sındır, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve büyükşehir meclis üyelerine çağrı yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Halk da böyle düşünüyor. Büyükşehir’in aldığı bir karar var ama biz burada neler nasıl yapılacak bilmiyoruz. Bunları öğrenelim. Büyükşehir Belediyemiz eminim bu konularda bizi bilgilendirecektir. Ben şundan eminim. Sayın Kocaoğlu dahil, Büyükşehir Belediyemiz ile oturup bir araya gelip bu konuları konuştuğumuzda en sağlıklı noktaya getiririz.Ben hem Büyükşehir Belediye Başkanımızın hem büyükşehir belediye meclis üyelerimizin Bornova belediye meclisimizin tamamının bu konuda düşüneceğinden ve bu konuda sağ duyulu noktaya geleceğine inanıyorum. Ona buna veryansın değil doğru kararın masaya yatırılacağına eminim. Karar tartışılmadı. Tartışıldığında daha doğru bir noktaya taşınacağından eminim. Belediyeler belediye başkanının kişisel tercihleri ile yürümüyor. Komisyonlar var. Komisyon üyeleri karara varır. Daha doğrusu görüş oluşturur. Esas olan meclisin kararıdır. Ben Aziz Başkanın kesinlikle Bornova’da halkın itiraz ettiği ve Bornova’ya zarar getirecek noktada olacağına inanmıyorum. Bu konuda kesinlikle oturup kararın doğru olmadığını kendisi de deklare edecektir. Ama akıl ve bilimdir esas olan. Şehircilik ve planlama ilkeleridir esas olan. En doğru şey ne ise o olmalı. Benim şu anda gördüğüm doğru burada bunun olmamasıdır. Yeniden değerlendirilmeli bu konu” dedi.

“BORNOVA’NIN BELEDİYE BAŞKANIYIM BÖLGELERİN DEĞİL”
AK Parti grubunun ikinci bölge diye adlandırılan Çamdibi, Pınarbaşı ve Altındağ gibi mahallelerin bulunduğu yerlerde yaşayanların belediye tarafından ihmal edildiği yönünde sürekli eleştiriler yapmasına da değinen Sındır, “ 2013 yılı yatırımlarımızın %70’i hizmet alamıyor denilen bölgeleredir” dedi. Birinci ve ikinci bölge tartışmalarına katılmadığını ve anlam veremediğini belirten Sındır, “ Ben Bornova belediye başkanıyım. Ne birinci bölgenin ne ikinci bölgenin ne kırsalın ne merkezin değil Bornova’nın belediye başkanıyım. Benim derdim Bornova’da yaşam standardını herkes için asgari düzeye getirmek. Yatırımlarım her zaman mahalle halkının hizmetleri doğrultusunda oldu. Sadece yatırım olarak bakılmamalı. Esas olan hizmettir. Hedefte hizmet var. Yatırımlar sadece araçtır amaç değil. Amaç halka ve vatandaşa hizmettir. Nerenin hizmete ihtiyacı varsa oraya hizmet ediyoruz. Kültürel sanatsal anlamda eksik kalan bölgelerimize ağırlık veriyoruz. Her ne kadar sürekli gündeme bu konuyu getirmeye çalışsalar da Bornova’da yok ikinci bölge yok birinci bölge, böyle bir ayrımcılık kesinlikle yok. Pozitif ayrımcılık yaptım. Daha yoksul, daha ezildiğini hisseden ve daha çok hizmete ihtiyaç duyan bölgelere de elimden geldiğince daha çok çözüm ulaştırmaya çalıştım” dedi.



“PARTİMİN BANA VERDİĞİ GÖREV HALKA HİZMET ETMEKTİR”
Siyasi polemiklere girmemesini ve bu eksende bazı kesimlerce eleştirilmesine tepki gösteren Sındır, “ Ben bu kentin belediye başkanıyım. Ben kenti yönetirken en ufak bir kişiyi bile rencide edecek bir üsluptan kaçınırım. Siyasi ayrışmaya sokup kimisini rencide etmek kimisini üstün kılmak gibi bir anlayış içerisinde olamam. CHP’li belediye başkanıyım. Partimin beni aday göstermesi üzerine halkımın verdiği destekle buradayım. Partimin bana verdiği görev CHP’ye hizmet etmek değildir. Halka hizmet etmektir. Ben bu görev bilinci ile çalışıyorum. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özkan eğer siyasi bir tavır içerisine giriyorsa onun karşısında CHP İlçe Başkanı durur. Ben siyasetimi hizmetle ortaya koyarım. Verdiğim hizmetin niceliği ve niteliği siyasi görüşümün yansımasıdır. Siyasi polemikler içerisinde olmam söz konusu değil. Her sözümü siyasetin dışında tutmak için özen gösterdim. Örneğin çöp konusu bir kent sorunudur. Bunu siyasi mesela yapmak doğru değildir. Birisi bana neden sahip çıkıyor neden sahip çıkmıyor tartışmasını yapmam. Ben bir örgüt anlayışı ile, bir örgüt disiplini içerisinde, partimin ilçe başkanına da il başkanına da saygı duyarım. Kimse bir başkasını sevmek zorunda değildir. Ama bir örgütlülük disiplininde ve bilincinde saymak ve gereği olarak davranmak zorundadır. Başkalarının ne dediği ya da ne düşündüğünden çok benim nasıl hizmet verdiğim daha önemli diye düşünüyorum” dedi.

“HAKSIZLIĞA UĞRADIĞIMDA YANITINI VERİYORUM”

Haksızlığa uğradığında yanıt vermekten çekinmeyeceğini belirten Sındır, “AKP İlçe başkanı karşı siyaset yapıyor olabilir, muhalefet yapıyor olabilir. Yerelde iktidar biziz. Onlar mutlaka bir neden arayıp bularak kendi çabalarını ortaya koyacaklardır. Haksızlığa uğradığımda yanıtı veriyorum. Bundan öte polemikler içerisine girmedim. Benim ilçemin de bu polemikler içerisinde olmasını istemem. Siyaseten bizim tartışmamız gereken genel konular tarım sorunları, sağlık sorunları, istihdam sorunları, eğitim tartışmaları olmalı. Belediye hizmetleri halkın tercihine göre yapılan hizmetlerdir. Ben bu noktada siyasetin bu noktaya taşınması gerektiğini düşünüyorum. Olmadık tartışmaları önemsemiyorum. Ben hizmetimi yapıyorum” dedi.

“BİR DÖNEM YETERLİ DEĞİL”
Kamuoyunda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını hatırlattığımızda ise Başkan Sındır, “ Bugüne kadar Aziz Başkan ile hiçbir ortamda bir tartışmaya girmedim. Ne kendisi ne de ben…” derken önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için ise, “ Bir dönem yeterli değil. Stratejik amaç için yeterli değil" diyerek adaylığa yeşil ışık yaktı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası