Ege Postası
Geri

Telingün Egepostası’na içini döktü

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Sabır Telingün, içini Egepostası’na döktü. Telingün, “Paralelci değilim, AK Partiliyim. Beni İlhan İşbilen’in yanında görevlendirip, ‘cemaatçi misin’ dediler. İl Başkanı, rüzgar nereden eserse onun arkasında duruyor. Birçok kişiye başkanlık, meclis üyesi sözü verdiler. İl başkanlığı bu süreçte farklı ilişkiler içerisine girdi” dedi.
Telingün Egepostası’na içini döktü
Haberler / Yerel Politika
23 Şubat 2014 Pazar 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – AK Parti, Gaziemir İlçe Başkanı Başkanı Sabır Telingün’ün istifasının şokunu yaşıyor. Yaşanan sürecin detaylarını Egepostası’na anlatan Telingün, çarpıcı iddialarda bulundu.

‘CEMAATÇİ’ DEDİLER

Telingün, aday adaylığı sürecinden itibaren Gaziemir üzerinde oyun oynandığını öne sürerek, “Aday adaylığı süreci başladığı andan itibaren Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, ‘Adnan Yüksel’i aday yapacağız’ diye üzerimde baskı kurmaya çalıştı. Adnan Bey de ‘ben bu ilçeyle çalışmam’ diyordu. Görevden alınacağımız söylentisi çıktı. İl Başkanlığı adaylık noktasında teşkilatlara rağmen taraf oldu. Kerem Baykalmış’ın adaylığı açıklandıktan sonra sular durulur diye düşündük. Ama burada belli bir ekip benim aleyhimde, ‘cemaatçi’, ‘parti aleyhinde konuşuyor’ gibi iddiaları ortaya atmaya başladı. En son SKM başkanı atamasında ilçe başkanını yok saydılar. Ben bunu twitter’dan öğrendim. Meclis üyesi listesi hazırlamışlar. Önü koyup,  ‘liste bu ister kabul et istersen etme’ dediler. ‘Sen cemaatçisin’ diye ayrıştırdılar. Cadı avına çıktılar. 6 aydır bir sıkıntı vardı. Ama bazı şeyleri içimize attık. Hakkımda hep uydurdular. Gelinen noktada ne emeğe ne de genel başkanımızı bu ilçede temsil eden birine saygıları oldu. Kağıt üzerinde oturup onurumdan yiyeceğime orada olmam” dedi.

SÖZ VERDİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın birçok kişiye başkanlık ve meclis üyesi sözü verdiğini iddia eden Telingün, “Akay yola çıktığı isimlerin hiçbir zaman arkasında durmadı. Ekibine hiçbir zaman destek olmadı. Rüzgar ne taraftan eserse orada oluyor. Birçok kişiye başkanlık sözü verdi. Gaziemir’de bize görev verip teşkilatımızı toplamamızı istediler. Daha sonra il başkanlığının bazı ilişkiler içiresi içerisine girdiğini gördük. Menderes’de bir partili aylar önce, ‘Ben bağışımı yaptım, meclis üyesi olacağım’ dedi ve oldu. İl aylar öncesinde teşkilatları hiçe sayarak aday pazarlıkları, meclis üyesi pazarlıkları yapmaya başladı. Teşkilata aday dikte etmeye başladı” dedi.    

İŞBİLEN’İN YANINDA GÖREVLENDİRDİLER SONRA, ‘CEMAATÇİ MİSİN’ DİYE SORDULAR

Özel Yamanlar Koleji mezunu olduğunu, milletvekillerinin çocuklarının da bu okulda okuduğunu belirten Telingün, “Bizzat il başkanı beni İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, Rıfat Sait’in yanında görevlendirdi. Bu insanlarla gece gündüz çalıştık. İlhan Bey’in milletvekili yapılmasında benim bir tasarrufum olmadı. Onla olan yakınlığımdan dolayı bunu yaptılar. Ama öyle bir şey olmadı. Bu süreçte partili gibi durduk. Ben paralelci felen değilim. AK Partiliyim” dedi.

Telingün, parti üyeliğinden istifa etmediğini sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası