Ege Postası
Geri

Telingün’den CHP Gaziemir’e bombardıman

“Aday olamama korkusu tetikçi tutturdu” AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, CHP’li Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’in kendisi, partisi ve Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ hakkındaki söylemlerine sert sözlerle yanıt verdi. Tekin’i, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un tetikçisi olmakla değerlendiren Telingün, “Tekin’e tavsiyem 23 Nisan’da elinden tutup kendisini ilçe başkanı yapanların ayaklarını öpmekten vazgeçmesi ve ilçe başkanlığı görevini bırakıp Sayın Şenol’un çaycılığını yapmasıdır. Eminim bu şekilde daha düzeyli daha onurlu bir görev yürütür” dedi.
Telingün’den CHP Gaziemir’e bombardıman
Haberler / Yerel Politika
6 Aralık 2013 Cuma 17:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SİYASETİ MOSKOVA’DA YAPSINLAR
CHP’li İlçe Başkanı Tekin’in, kendisi ve Kaymakam Tuğ hakkında haddini ve maksadını aşan talihsiz ifadelerde bulunduğunu belirten Telingün, Tekin’e sert sözlerle yüklendi. Tekin’in koltuğunu daha onurlu bir ilçe başkanına bırakması gerektiğini söyleyen Telingün, “El etek öperek koltuklara oturanlar, Gaziemir’de komünist söylemlerle solculuğa soyunup meydanlarda halkı bölmektedirler. Gaziemir’de Marksist-Leninist bir siyasete asla müsaade etmeyeceğiz. Dünyada karşılığı olmayan komünist söylemlerle illa siyaset yapacağız diyorlarsa adres Moskova’dır. Bu memlekette imam ve müftü olmayı aşağı, bir aşağılama vesilesi olarak gören ilçe başkanı ve onun beceriksiz belediye başkanını millete havale ediyoruz. Biz imam ve müftü olmaktan şeref duyarız. Ancak kendileri Dersim’i sümen altı ederler. Genç arkadaşımız o kadar yürekliyse Dersim’de katledilen dedelerini bir kez olsun anma cesareti gösterir. Gaziemir’i adeta oyuncağı haline getiren CHP’li belediye başkanı ve avenelerine en iyi cevabı halk sandıkta verecektir” dedi.

ADAY OLAMAMA KORKUSU TETİKÇİ TUTTURDU
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a yönelik de sert eleştirilerde bulunan Telingün, “Sayın Şenol, önümüzdeki yerel seçimde aday gösterilmeme korkusundan olacak ki şu anda tecrübesiz, genç ilçe başkanını bir tetikçi gibi kullanıp, kamu kurumlarının ve bürokrasinin üzerine salmıştır. Bu arkadaşların gelecekte siyaset kurumuna hizmet ihtimallerini bile şimdiden ortadan kaldıran Şenol, tüm bunların sorumlusudur. Madem Sayın Şenol bu kadar civan mert, savcılık soruşturmalarıyla zahmet edip ilgili savcılığa ifade vermeye gitsin. Yasadışı işlerini Atatürk ve bayrak üzerinden örtmeye kalkmasınlar. Milletin değerlerini menfaatleri uğruna harcamaktadırlar. Sayın İlçe Başkanı ve örgütlerinin tamamı Gaziemir Belediyesi’nden geçinmektedir. Bu milletin haksız yere yenilmiş lokmaları var ise bu lokmalar burunlarından gelir. Nerede bir yanlışlık, yolsuzluk varsa bunun için de elimizden geleni yapacağız” dedi.

NE KAFASI NE VÜCUDU SAĞLAM
Şenol’a yönelik eleştirilerine devam eden AK Partili Telingün, “Şenol’un birçok ifadesini dikkate almamız mümkün değil. Zira sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Ne vücudu ne kafası sağlam olmayanların hizmet üretmeyi bir tarafa bırakın, kendi beceriksizlerini kendi işbilmezliklerini, kendi zafiyetlerini hükümete, kaymakamlığa, milletvekillerine ve bize mal etmelerine müsaade etmemiz mümkün değildir. Sayın Şenol 29 Ekim’de Belediye Hizmet Binasını açacağının sözünü kendi Genel Başkanının önünde ve kamuoyunda paylaştı, ancak başaramadı. Maalesef Sayın Şenol söz vermenin de ne demek olduğunu kavrayabilmiş değil. Bu olayın üzerini başka hizmetlerle kapatmak yerine bir de 29 Ekim töreni sırasında çelenk krizi yaratarak Gaziemirlileri daha çok gerdi. Tüm bunların hesabını Gaziemirliler soracaktır” diye konuştu.

BEYAZ ÇELENK GÖNDERMESİ
CHP İlçe Başkanı Tekin’in, 10 Kasım töreninde AK Parti’nin tören alanına beyaz çiçekli çelenk gönderdiği iddiasını da yalanlayan Telingün, “Yalan söylemeyi siyasetine ilke edinmiş CHP’li ilçe başkanı, eğer AK Parti’nin 10 Kasım törenine beyaz çiçekli çelenk gönderdiğini ispat etmezse kendisini müfteri ve şeref yoksunu olmakla itham edeceğim. Biz onlar gibi Atatürk ve bayrağı suiistimal ederek değil, milletin gönlüne girerek bir yerlere gelmiş bir siyasi hareketiz” dedi.

ÜYE SAYIMIZI BELİRLEMEK HADLERİNE DEĞİL
Tekin’in yerel seçimlerde AK Parti’nin durumuyla ilgili saptamalarını da eleştiren Telingün, “Bizim belediye meclis üyesi sayısını belirlemek ne ilçe başkanının ne Sayın Şenol’un ne de onların ağababalarının haddine değildir. Kendileri 2014’ün 31 Mart sabahında yaşayacakları hayal kırıklığıyla Gaziemirlilerin yüzüne bile bakamayacaklardır. Çünkü yalan söyleyerek, halkı kandırarak tamamen ideolojiye dayanan siyaset yapmaktalar. Sayın Şenol ve Tekin, ne denli yanlış yaptıklarını o sabah anlayacak, ancak iş işten geçmiş olacak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası