Ege Postası
Geri

Tepecik Hastanesi'ne süper depo

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni yenileme çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan 'Tıbbi sarf deposu' açıldı. AK Partili Sürekli'den övgü
Tepecik Hastanesi'ne süper depo
Haberler / Genel
22 Mart 2016 Salı 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kalite standartlarına uygun olarak yenilenen ve günümüz koşullarına uygun hale getirilen tıbbi sarf deposunun alan kapasitesi iki kat arttırılarak 600 metrekareye çıkarıldı. Elektrik ve gider tesisatı yenilenerek, ısı ve nem kontrolü için profesyonel iklimlendirme sistemi, duman algılayıcı sistem ve su baskını tehlikesine karşı gerekli tesisat yapıldı. Led ışıklı aydınlatma sistemi sayesinde yüzde 70 tasarruflu tüketim sağlandı.

Kurulan raflı sistemde, raf araları forklift hareketine imkân sağlayacak şekilde ayarlanarak taşıma ve yükleme işlemlerinde kolaylık sağlandı. Soğuk zincir malzemelerini muhafaza etmek amacıyla son teknoloji aşı dolapları alındı. Girişe şifreli kapı, arka bölüme ise panik barlı çıkış kapısı açıldı. Kamera ve ses sistemi kurularak güvenlik arttırıldı. Çalışanların tek merkezde toplanmasıyla da çalışanlar ve hizmet alanlar arasındaki iletişim arttırılırken, aynı zamanda işgücü ve zaman kaybının da önüne geçildi. Yapılan yenilikler ile daha etkin stok ve miad kontrolü yapılabilen tıbbi malzeme deposunda malzeme tüketim oranında da tasarruf sağlanması hedefleniyor.

STANDARDI EN YÜKSEK
Deponun açılışı nedeniyle düzenlenen törene AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Tepecik Eğitim ve Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, birliğe bağlı hastanelerin yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Açılış töreninde konuşan Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 44 yıl önce açıldığını, 6 ile 8 yıllık bir sürede binaların tamamen yıkılarak yeniden yapılma sürecinin tamamlanacağını belirtti. Genel Sekreterlik ve Bakanlığın da destekleriyle hastanede bir değişim süreci başlattıklarını dile getiren Prof. Dr. Akbulut, "Yenilenen depo sanıyorum bundan sonra Türkiye'de standartları en yüksek depolardan birisi olacak. Ayrıca günde yaklaşık 7 bin kişi için yemek yapılan mutfağı yeniliyoruz, dış cephe kaplaması, pencere tadilatı ve 16 servisin yenilenmesi ile ilgili çalışmamız ve poliklinik projemiz var. Bu faaliyetler ile asıl amacımız hastaların daha iyi hizmet alması. Günümüz koşullarında 6 kişilik klimasız odalarda hasta tedavi etmeyi kabul edemeyiz. Bu koşulları bir nebze olsun iyileştirebiliriz. Örnek servislerle bunu gerçekleştirebileceğimizi gösterdik. Bakanlığın ve vekilimizin desteği ile bu çalışmaları bir ileri aşamaya götüreceğiz, desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu da “Depoda yapılan yenileme çalışması bir eğitim ve araştırma hastanesi için çok büyük anlam ifade ediyor. Biz İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği olarak geçen yıl yaklaşık 8.5 milyon hasta muayenesi yaptık. Bu tıbbi hizmetin çok önemli bir kısmını da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi üretiyor. Tepecik Hastanesi hem İzmir hem de çevre illerin hastaları için çok önemli bir yere sahip, kendi içinde gerçekten özellikli işler yapılıyor ve Türkiye çapında bir yeri var" diye konuştu.

SÜREKLİ'DEN ÖVGÜ
Milletvekili Kerem Ali Sürekli de İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çok başarılı işler yapıldığını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası