Ege Postası
Geri

Tıp Fakültesi öğrencisi: Dershane olmasaydı tıp fakültesini kazanamazdım

Bingöllü 11 çocuklu Duran ailesinin 10. çocuğu Emra Duran (18), dershanelerin kapatılmaması gerektiğini belirterek, "Dershane olmasaydı Gaziantep Tıp Fakültesi'ni kazanamazdım." dedi.Lise eğitimini sürdürmek için memleketi Bingöl'den...
Tıp Fakültesi öğrencisi: Dershane olmasaydı tıp fakültesini kazanamazdım
Haberler / Güncel
20 Kasım 2013 Çarşamba 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bingöllü 11 çocuklu Duran ailesinin 10. çocuğu Emra Duran (18), dershanelerin kapatılmaması gerektiğini belirterek, "Dershane olmasaydı Gaziantep Tıp Fakültesi'ni kazanamazdım." dedi.

Lise eğitimini sürdürmek için memleketi Bingöl'den Samsun'a giden Emra Duran, Çarşamba Sakarya FEM Dershanesi'ne giderek Gaziantep Tıp Fakültesi'ni kazandı. Ailesinin maddi sıkıntılar çekerek kendisini okuttuğunu dile getiren Duran, ücretsiz gittiği dershane sayesinde üniversiteyi kazandığına dikkat çekti.

Dershanelerin, öğrencilere yardımcı olma noktasında çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Duran, "Liseyi Samsun'da okudum. Bingöllüyüm. Bu günlere gelmemi sağlayan en önemli etmenler ailem, okulum ve dershanem. Dershaneler büyük bir öneme sahiptir. Ailem ve okulumun da önemini esirgememek lazım. YGS ve LYS olmak üzere iki sınava giriyoruz. Bu sınavlarda zaman çok önemli bir yere sahip. Türkiye şartlarına baktığımız zaman sınava giren öğrenci sayısı çok fazla. Genele baktığımız zaman bu öğrencilerin çoğu zamanı yetiştirememektedir. Bu işi pratiğe döktürmek, konuları daha anlaşılır hale getirmek ve öğrencilere yardımcı olma noktasında dershaneler çok önemli bir yere sahip. Dershaneler kaldırıldığı durumda fakir öğrencilere, maddi durumu yetersiz öğrencilere çok zarar verecektir." dedi.

"DERSHANE ÖĞRETMENLERİM BURS İMKANI SAĞLADI"

Ücretsiz olarak 3 yıl boyunca dershaneye gittiğini vurgulayan tıp öğrencisi Duran, dershanelerin kapatılma çalışmalarının kendilerini çok üzdüğünü ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan, dershanelerin kapatılmaması yönünde ricada bulunan Duran, şunları kaydetti:

"Dershaneleri kapattığımız zaman zengin öğrenciler, ücretli öğretmenler olsun, özel ders olsun alırlar. Ancak fakirler bu noktada ne yapabilirle? İşte bu imkanı sunacak bir kurum olmayacaktır fakir öğrencilere. Ben 3 sene boyunca dershaneye ücretsiz gittim. Öğretmenlerim, hocalarım, dershane öğretmenlerim burs imkanı sağladılar, bu günlere gelmemizi sağladılar. Bu durumdan sonra vatana, millete hizmet edeceğiz. Maddi durumum iyi değildi. O yüzden dershaneye gitmem gerekiyordu. Bu imkanı bana sağladılar. Bunun altını çizmek istiyorum, dershaneleri kaldırdığımız zaman maddi durumu iyi olmayan öğrenciler dershanesiz kalacaktır. Ancak zengin öğrenciler tekrar özel öğretmenlerle bu imkanı bulabilecek. Sevdiğimiz insanların bunu bize yapmaları, dershaneleri kaldırmak istemeleri oldukça bizi üzmektedir. Başbakanımızdan ve Milli Eğitim Bakanımızdan ricam, duruma el koysunlar. Dershaneleri kaldırmasınlar. Fakir fukara insanları kötü duruma düşürmesinler. Eğer dershane olmasaydı tıp fakültesini kazanamazdım."



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası