Ege Postası
Geri

Tophane'den Adeviyye'ye kardeşlik iftarı

Tophane’de toplanan çok sayıda İstanbullu, Adevviyye Meydanı’ndaki Mısırlılarla canlı yayında aynı anda iftar yaptı. Katılımcılar telekonferans yöntemiyle konuşmalar yaptı.    Tophane Meydanı’nda toplanan çok sayıda...
Tophane'den Adeviyye'ye kardeşlik iftarı
Haberler / Güncel
1 Ağustos 2013 Perşembe 00:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tophane’de toplanan çok sayıda İstanbullu, Adevviyye Meydanı’ndaki Mısırlılarla canlı yayında aynı anda iftar yaptı. Katılımcılar telekonferans yöntemiyle konuşmalar yaptı.

    Tophane Meydanı’nda toplanan çok sayıda vatandaş, Kahire’deki Adeviyye Meydanı’na bağlanarak Mursi yanlılarıyla telekonferans yöntemiyle aynı anda iftar yaptı.

    Tophane Kılıç Ali Paşa Derneği’nin "Tophane’den Adeviyye’ye Kardeşlik İftarı" adıyla düzenlediği programa; Türkiye’den Zaman Gazetesi köşe yazarı Ali Bulaç, İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım ile çok sayıda İstanbullu katıldı.

    Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan programda Türkiye'den Ali Bulaç ve Bülent Yıldırım; Mısır’dan ise İhvan Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Al-Ber telekonferans yöntemiyle konuşmalar yaptı. Katılımcıların konuşmaları, canlı yayında Arapça’ya ve Türkçe’ye tercüme edildi.

    Programda telekonferans yöntemiyle Adeviyye Meydanı’nda bulunan Mursi yanlılarına seslenen Ali Bulaç, bölgesel ve küresel bir saldırıyla karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Türkiye, Mısır ve Tunus’ta oynanan oyunların aynı olduğunu belirten Bulaç, "Kardeşlerim 3 Temmuz’dan beri ayaktasınız. Kahire’dekiler, İsmailiye’dekiler ve Mısır’ın diğer bölgelerindekiler, hakkı ve hakkaniyeti, sabrı kuşanmışsınız. Zulme uğradınız, haksızlığa uğradınız. Hakkınız olan bir şey elinizden alındı. Onu geri istiyorsunuz. Üstünsünüz, çünkü ahlaki meşrutiyet sizdedir. Size gıptayla bakıyoruz. Size hayranlık duyuyoruz. Çünkü sabırla, vakarla sivil ve barışçıl bir tepki veriyorsunuz. Şiddetten, terörden, silahlı mücadeleden uzak duruyorsunuz. Şiddet ve silahtan uzak durduğunuz sürece bilinki düşmanlarınız zayıflayacak. Kardeşlerim halkını köleleştiren Firavun’un değil Musa Aleyhisselam’ın yolundasınız. Sizin bu barışçıl protestolarınızı militarize etmek isteyenler var. Bilin ki bölgesel ve küresel bir saldırıyla karşı karşıya bulunuyoruz. Hepimiz Mısır’da, Tunus’ta, Türkiye’de ve sırayla her yerde aynı durumdayız. Bütün İslam dünyasında kan akıyor. Mezhep çatışmaları, etnik çatışmalar bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Ama biz bu tuzağa düşmeyeceğiz." diye konuştu.

    İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise, "85 yıldır ihvan hareketi, istişarelerini hep hapishanelerde, mezarlıklarda, gecelerde yaptılar ve bugüne kadar geldiler. Öyle toplantılar yaptılar ki kundaktaki evladı vefat ediyor evindeki sohbet bitmesin diye çocuğunu buzdolabına koyuyor sohbet bittikten sonra çocuğunu alıp mezara götürüyor. Bugünlerden gelen bir hareket hepimize örnek oldular." şeklinde konuştu.

    Avediyye Meydanı’ndan Tophane’de bulunanlara seslenen Abdurrahman Al-Ber ise, "Hürriyet basit bir şey değildir. Biz 1923 yılından beri özgürlük istiyoruz. Hak ettiğimiz şey elimizden alındı." ifadelerini kullandı.

    Program, okunan duaların ardından son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası