Ege Postası
Geri

Toplu sözleşmede flaş gelişme: Büyükşehir işçisine ilk müjde

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 11 aylık rötarla start alan toplu sözleşme görüşmeleri adım adım sona doğru ilerliyor. Bugün sendika temsilcileri ile belediye arasında gerçekleşen son görüşmede flaş gelişmeler yaşanırken, yaklaşık 7 bin işçiye de ilk müjdeli haber geldi. Toplu sözleşmede flaş gelişme
Toplu sözleşmede flaş gelişme: Büyükşehir işçisine ilk müjde
Haberler / İzmir
8 Ocak 2016 Cuma 18:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN şirketinde başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde önemli bir gelişme yaşandı. Belediyenin 17 ayrı biriminde toplam 7 bine yakın sözleşmeli personeli kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşmeleriyle ilgili kritik toplantıda flaş kararlar alındı.
 
YÜZDE 40'LARA İYİ HABER
DİSK Genel-İş Sendikası ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile şirket temsilcilerinin katıldığı son pazarlık görüşmesinde toplam zam rakamı yüzde 8'de kalırken, yüzde 40 ve yüzde 20 eksik ücretle çalışan personele ise müjdeli haber geldi. Buna göre, taraflar arasında sağlanan anlaşma gereği yüzde 40 eksik ücretle çalışan işçilerin ücret kayıplarının kaldırılması için önemli adımlar atıldı. Son asgari ücret zammının da etkisiyle alt ücret grubundaki işçilerin maaşlarında önemli oranda iyileştirme sağlanırken, belediye yevmiye ücretleri için sendikaya sunduğu teklifi 61, 72 ve 82 lira seviyesine çıkardı.



ASGARİ ÜCRETLE BİRLİKTE YÜZDE 30'U BULDU
Sendikanın "kırmızı çizgisi" olarak açıkladığı yüzde 40 ve yüzde 20'lik ücret farklarının ortadan kaldırılmasına yönelik talebi konusunda taraflar arasında henüz uzlaşma sağlanamazken, alt ücret gruplarına yönelik zam oranı ise asgari ücret zammıyla birlikte yüzde 30'ları buldu. Diğer yandan, ikramiyeler 56 günden 60 güne çıkartılırken, taraflar arasındaki ücret pazarlığı 19 Ocak tarihinde gerçekleşecek sonraki toplantı ile devam edecek.
 
SENDİKADAN FLAŞ AÇIKLAMA: TEKLİFLER YETERLİ DEĞİL
Son görüşme hakkında bilgi veren ve durum değerlendirmesi yapan Genel-İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal, belediyenin sunduğu teklifin isteklerine yanıt vermekten uzak olduğunu dile getirdi ve "Yeterli iyileştirmeler yapmadığı, ücret farklarının ortadan kaldırılmadığı takdirde haklarımızı sonuna kadar kullanacağız ve sözleşmenin altına asla imza atmayacağız" dedi. Genel-İş Sendikası 3 No'lu Şube Başkanı Güral Doğan ise, "Biz daha önceden de kırmızı çizgilerimizi açıklamıştık. Belediyenin halen yüzde 40 ve yüzde 20 eksik ücretle çalışan arkadaşlarımıza yönelik ücretlerde düzeltme yapmasını bekliyoruz. Mücadelemiz sürüyor" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası