Ege Postası
Geri

Toprak: Kanun ne derse o

Kapatılan Özel İdare mallarının paylaşımına yönelik Başkan Kocaoğlu'nun eleştirilerine cevap veren Toprak, "Mallar, ilgili kanunun gösterdiği şekilde paylaşılacak" dediİzmir'de kapatılan İl Özel İdaresi'nin malları yüzünden çıkan kriz tırmanıyor. İzmir Valisi Mustafa Toprak, mal paylaşım komisyonunu terk eden ve tüm taşınmazlara talip olduğunu açıklayan Aziz Kocaoğlu'na, "Kanun ne diyorsa o olacak" mesajı verdi.
Toprak: Kanun ne derse o
Haberler / Yerel Politika
19 Mayıs 2014 Pazartesi 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yeni Asır'a konuşan Vali Toprak, "Ortada bir kavga varmış ve ben de bu kavganın bir tarafıymışım gibi gösterilmekten rahatsızım" dedi. İzmir'in huzur istediğini söyleyen Toprak, özel idarenin mallarının, ilgili kanunun gösterdiği şekilde paylaşılacağını açıkladı. Büyükşehir'den gelen eleştirileri de cevaplandıran Toprak, "Belediye hizmetleriyle ilgili olmayan bir yerin Maliye Hazinesi'ne verilmesinden neden rahatsız oluyorla? Böyle bir tavır devleti, Maliye Hazinesi'ni suçlamak olur, bunu kabul etmek mümkün değil" dedi.
Mal paylaşım komisyonunun çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Toprak, izlenecek yol haritasını şöyle anlattı: "İl Özel İdaresi'nin mal ve taşınmazları hangi kurumla ilgiliyse ona verilecek. Örneğin, Balçova Termal Maliye Hazinesi'ne, Sümerbank arazisi Milli Eğitim Bakanlığı'na, Selçuk Havaalanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne, Bozdağ Kayak Tesisleri arazisinin sahibi Orman Müdürlüğü'ne verilecek. Özel İdare'ye ait okul yerleri Milli Eğitim'e, sağlık ocağı yerleri Sağlık Bakanlığı'na, spor alanları ise Spor Müdürlüğü'ne bırakılacak. Kimse endişe etmesin." 

"Hepsi İzmir'de kalacak"
İzmir'in mallarının kent dışına gideceği söyleminin yanlışlığına işaret eden Toprak, "Bunların altına lastik koyup da götürecek bir araç imal edilmedi. Hepsi İzmir'de kalacak" diye konuştu. İzmir'in sembollerinden Balçova Termal Otel'in Maliye aracılığıyla ilgili kurumlara tahsis edileceğini anlatan Toprak, "Maliye Hazinesi Türkiye Cumhuriyeti'nin taşınırlarının, taşınmazlarının haklarını yasalara göre yöneten bir oluşum. Herhangi bir yerel yönetim, herhangi bir kamu idaresi, ihtiyacı varsa bunu sonra Maliye'den talep edebilir. Bunun adı hırsızlık m? Böyle bir şey olamaz" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası