Ege Postası
Geri

Torbalı'da köylülerin mera sorununu belediye çözecek

İZMİR'in Torbalı İlçesi Göllüce Mahallesi'nde geçimini hayvancılıkla sağlayan köylülerin yıllardır mera olarak kullandığı arazilerin özel mülkiyete ait olduğunun ortaya çıkması üzerine Torbalı Belediye Başkan Adnan Yaşar Görmez, bütün meraların Belediye'ye tahsisini istediklerini ve farklı çözüm yolları üretmeye çalıştıklarını açıkladı.
Torbalı'da köylülerin mera sorununu belediye çözecek
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Kasım 2015 Cumartesi 10:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, köylülerinin mera sorununu çözmek amacıyla hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilere bilgilendirme toplantısı düzenledi. Torbalı Kaymakamı Aydın Memük'ün de katıldığı toplantıda Göllüce köylülerinin karşılaştıkları sorunları dinleyen Belediye Başkan Adnan Yaşar Görmez, yıllardır mera olarak kullanılan arazinin bir kısmının özel mülkiyet, bir şirketin tapulu malı olarak ortaya çıktığını belirterek "Torbalı ve ilçelerindeki bütün meraların amaç dışı kullanımını önlemek amacıyla projelendirilmek üzere Belediye'ye tahsisini istedik. Bu sorunu bir yıl öncesinden öngördük ve tedbirimizi aldık. Ancak Göllüce köylülerinin yıllardır mera olarak kullandığı arazilerin bir kısmının özel mülkiyete ait mera alanı olduğunu öğrendik. Yakın zamanda da satışı gerçekleşmiş. Köylümüzün mağdur olmaması için çözüm üretmeye çalışıyoruz" dedi. Başkan Görmez, köydeki meralardan 5 bin dolayında küçükbaş hayvanın beslendiğini, doğal dokusu, zengin bitki örtüsü ve üretim kalitesiyle bu bölgeyi her türlü yapılaşmaya karşı korumayı amaçladıklarını belirtti.


Bazı köylülerin meranın mevzuata aykırı biçimde, amaç dışı devrinin yapıldığını iddia etmesi üzerine Torbalı Kaymakamı Aydın Memük "Muhtarımız hemen başvuru yapsın. Konuya ilişkin birim yöneticilerini gönderip araştırma yaptıracağım. Kimse köylümüzü mağdur edemez" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası