Ege Postası
Geri

Torbalı’da İstiklal ruhu canlandı

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Torbalı’da anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Torbalı Belediyesi ile Ayrancılar Çok Programlı Lisesi tarafından organize edilen ve Belediye Kültür Merkezi (BKM)’de düzenlenen etkinliği izleyenler adeta bir tarih yolculuğuna çıktı. Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliği’ne Torbalı Kaymakam Aydın Memük, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, kurum ve daire amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Torbalı’da İstiklal ruhu canlandı
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Mart 2016 Cuma 16:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Okul öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Türkülerle Anadolu’ isimli şarkılar seslendirirken, ardından yapılan tiyatro gösterisi ile etkinlik tamamlandı. Tiyatro gösterisini hazırlayan öğrenciler İstiklal Marşı’nın yazıldığı ortamı ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un o dönemdeki ruh halini canlandırdılar. Hazırlanan anma etkinliği sonunda ilçede düzenlenen İstiklal Marşı’nı okuma, kompozisyon, resim, şiir dallarında düzenlenen yarışmada birinci olan öğrencilere ödülleri Kaymakam Memük ve Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından verildi.



Başkan Görmez, “O acı günleri tekrar hatırladık”
Program sonunda yapılan ödül töreninde konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Öğrencilerimizin düzenlemiş olduğu etkinlik bizi adeta bir tarih yolculuğuna çıkardı. İstiklal Marşı’nın yazıldığı olağanüstü ortamı yeni baştan hatırladık. Allah bizi bir daha İstiklal Marşı yazmak zorunda bırakmasın. Devletimizin ve milletimizin bütünlüğünü ebedi kılsın” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası