Ege Postası
Geri

Töre vahşetine Mardinliler Federasyonu'ndan kınama

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, Mardin'den İstanbul’a kaçan iki gencin bıçaklandığı olayla ilgili bir açıklama yaptı. Irmak, 21. yüzyılda yaşanan bu tür cinayetleri kabul etmek mümkün değildir” dedi. NEDENİ NE OLURSA OLSUN...
Töre vahşetine Mardinliler Federasyonu'ndan kınama
Haberler / İzmir
2 Şubat 2015 Pazartesi 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İMAF Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, Mardin’den İstanbul’a giden iki gencin Otogar’da saldırıya uğramalarının “töre” kavramı ile meşrulaştırılamayacağını anlatarak, “İstanbul’da iki gencimizin öldürülmesi ile sonuçlanan olay, nedeni ne olursa olsun kabul edilir bir şey değildir. Biz bu olayı ne ülkemize ne Mardinli hemşerilerimize yakıştırıyoruz. Toplumlar çağın gerisinde kalmış ‘töre’ ya da benzeri kavramlarla değil; hukuk ile sorunlarını çözer. İki gencimize Allah’tan rahmet dilerken bir daha böylesi acıların yaşanmamasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Irmak, törelerin veya başka toplumsal kaidelerin insan hayatından daha üstün olamayacağını vurgulayarak, “Toplumsal yaşam var olduğu sürece insanlar arasında sorunlar da olacaktır. Ancak sorunların çözümü can almak, insan öldürmekle olmaz. Toplumumuza ve geleceğimize zarar verecek her türlü ölüm ve öldürmeden uzak, hukuki temellere dayanan bir hak arayışına girilmelidir. İstanbul’da yaşanan cinayeti başta Mardinliler olmak üzere bu ülkenin hiçbir ferdinin kabul etmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Töre adı altında hayatımızı karanlığa mahkum eden bu anlayıştan herkesi uzak durmaya davet ediyorum” açıklamasını yaptı.
Irmak, özellikle kadına yönelik yaşanan şiddeti de kınayarak, “Töre ve namus cinayeti adı altında işlenen ve aslında kadına karşı ölümü revan gören anlayışı da kınıyorum” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası