Ege Postası
Geri

Trabzonspor’da trafik kazası kupa hüznünü unutturdu

Bu sezon ligde umduğunu bulamayan, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise finalde kaybeden Trabzonspor’da, bordo-mavili taraftarların maç dönüşü yaptığı kaza üzüntüyü katladı. Ligde tarihinin en başarısız sezonlarından birisini geçiren Trabzonspor,...
Trabzonspor’da trafik kazası kupa hüznünü unutturdu
Haberler / Spor
23 Mayıs 2013 Perşembe 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu sezon ligde umduğunu bulamayan, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise finalde kaybeden Trabzonspor’da, bordo-mavili taraftarların maç dönüşü yaptığı kaza üzüntüyü katladı.

Ligde tarihinin en başarısız sezonlarından birisini geçiren Trabzonspor, 34 maçtaki 13 galibiyet, 7 beraberlik ve 14 mağlubiyetlik performansı ile 46 puanla sezonu 9. sırada tamamladı. Özellikle forvet hattında büyük sıkıntı yaşayan bordo-mavililer, başarılı kalecilerine rağmen bu sezon attığı 39 gole karşılık kalesinde 40 gol gördü.

Trabzonspor, Şenol Güneş yönetimin başladığı 2012-13 futbol sezonunda ligde istikrarsız bir görüntü çizdi. 19. haftadaki 3-1’lik Sanica Boru Elazığspor mağlubiyetinin ardından da deneyimli teknik adam Güneş, görevinden istifa etti. Bordo-mavili takım, Güneş’in ayrılmasının ardından göreve getirilen genç teknik adam Tolunay Kafkas’la da aradığı çareyi bulamadı.

Üst üste alınan mağlubiyetlerin ardından düşme potasının hemen üstüne kadar gerileyen Karadeniz ekibi, son haftalarda önemli bir çıkış yakaladı. Ligin son 6 maçında aldığı 4 galibiyetle tehlike bölgesinden uzaklaşan bordo-mavililer, sezonu 9. sırada tamamlayabildi.

Trabzonspor, bu sezon bir başka hüsranı da Avrupa’da yaşadı. UEFA Avrupa Ligi play–off turunda Macaristan’ın Videoton takımıyla eşleşen bordo-mavililer, 0-0’ın rövanşında rakibine deplasmanda penaltı atışlarıyla 4-2 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti.

KUPADA FIRTINALAR ESTİRDİ

Trabzonspor, ligdeki performansının aksine Ziraat Türkiye Kupası'nda ise bu sezon fırtına gibi esti. Kupa yolculuğuna PTT 1. Lig takımlarından Şanlıurfaspor'u 4-0 yenerek başlayan Trabzonspor, ardından da normal süresi 1-1 biten maçta Kasımpaşa'yı 5-3'le geçerek gruplara kalmayı başardı.

Bordo-mavililer, A Grubu'nda Eskişehirspor, Medical Park Antalyaspor ve Mersin İdmanyurdu ile oynadığı 6 maçta sadece deplasmanda Ekişehirspor'a 1-0 mağlup oldu. Sahasındaki maçta ise rakibini 2-1 yenen Karadeniz ekibi, Medical Park Antalyaspor maçlarını 3-2 ve 1-0, Mersin İdmanyurda müsabakalarını ise 2-0 ve 3-0'lık skorlarla kazandı.

Grupta birinci olarak çıkan bordo-mavililer, yarı finalde karşılaştığı Sivasspor'a ilk maçta deplasmanda 2-1 mağlup oldu. Karadeniz temsilcisi, rövanşta ise rakibi 6-0 yenerek tarihinde 14'üncü kez finale yükseldi. Bordo-mavili takım, 6-0’lık skorla bu sezon lig ve kupadaki en farklı galibiyetini de elde etmiş oldu. Karadeniz temsilcisi, finalde Ankara’da karşılaştığı ezeli rakibi Fenerbahçe’ye 1-0 boyun eğince de 3 kulvarda başladığı bu sezonki yarışını kupasız kapatmış oldu.

Kayıp hanesine yazılan ligi Ziraat Türkiye Kupası’yla telafi itmeyi planlayan bordo-mavililer, kupaya uzanamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Bordo - mavili camianın kupa üzüntüsüne katlayan bir diğer acı haber ise bugün sabah saatlerinde gelen trafik kazası haberi oldu.

Ankara’dan kupa finalinden dönen bordo-mavili taraftarların Giresun’un Görele ilçesinde geçirdiği kazada, 2 genç taraftar hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kupa kaybının ardından gelen bu ikinci ve daha elim olan hadise de camianın üzüntüsünü ikiye katladı. Yaşanan acı, kaybedilen kupa üzüntüsünü unutturdu.

TEK TESELLİ AVRUPA

Sezonu 3 kulvarda da eli boş kapatan Trabzonspor’un, tek tesellisi ise önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde etmesi oldu. Ziraat Türkiye Kupası’nda final mücadelesi veren bordo-mavililer, kupayı alamasa da rakibi Fenerbahçe’nin ligi 2. sırada tamamlamasından dolayı önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Avrupa Ligi’ni 2 ön eleme turundan başlayacak olan Karadeniz ekibi, ilk maçını 18-25 Temmuz tarihlerinde oynayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası