Ege Postası
Geri

Tugay Şen taşeron işçileri ziyaret etti

İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Hüseyin Tugay Şen, Aliağa Belediyesi’nden çıkarılan 104 taşeron işçisinin direniş çadırını ziyaret etti.
Tugay Şen taşeron işçileri ziyaret etti
Haberler / Yerel Politika
25 Mayıs 2014 Pazar 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Aliağa Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan ve 20 gün önce işlerine son verilen 104 taşeron işçisine İşçi Partisi destek verdi. İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen ve il yöneticilerinden oluşan heyet işçilerin belediyenin karşısına kurduğu direniş çadırını ziyaret etti. Şen burada yaptığı konuşma da “Bu yapılan işçi düşmanlığıdır” dedi. Bu işçilerin aslında belediyenin işçisi olduğunu ifade eden Şen,” Soma, Aliağa ve benzerleri taşeron cehenneminin bir sonucudur. Bu kölelik sistemine karşı hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Aliağa Belediye Başkanı’na seslenen Şen, 104 işçinin derhal işe geri alınması gerektiğini belirtti.Şen direnişteki işçilere “Biz sizlerin yürüttüğü mücadelede üzerimize düşen  görevleri yerine getirmeye hazırız” dedi.

Şen Eğitim-İş Şube Kongresine Katıldı
Tugay Şen, ayrıca Eğitim-İş İzmir 1 No’lu Şube genel kuruluna katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Emek hareketi ile Cumhuriyet hareketinin birleşmesinde, Türk milletinin etnik ve mezhepsel temelde bölünmesine karşı mücadelede Eğitim-İş sendikamıza çok büyük bir sorumluluk düşmektedir” diyen Şen, şöyle devam etti:

“Artık Cumhuriyet eğitiminden, bilimsel ve laik eğitimden elde kalan kırıntıları savunmakla yetinemeyiz. Çünkü savunulacak bir eğitim sistemi kalmamıştır. Önümüzdeki görev Atatürk devrimini tamamlayıp, Türkiye'yi bilimsel, laik ve parasız eğitime kavuşturmaktır”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası