Ege Postası
Geri

Tugay’dan ‘kredi’ çıkışı: Bahaneleri samimi ve gerçek değil!

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın “SGK borçları nedeniyle krediler onaylanmıyor” sözlerine yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kredi başvurularının iki yıl öncesine dayandığını belirterek hükümetin SGK ve vergi borcu gerekçesini “bahane” olarak nitelendirdi. Tugay, kredilerin altyapı ve ulaşım projeleri için olduğunu vurgulayarak, “Bu gerekçeler samimi ve gerçek değil” dedi.
Tugay’dan ‘kredi’ çıkışı: Bahaneleri samimi ve gerçek değil!
Haberler / Yerel Politika
24 Şubat 2026 Salı 12:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ŞİLAN KOCADAĞ/EGEPOSTASI- AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, NEO TV’de yaptığı açıklamalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın dış kredilerin onaylanmadığı konusunda yalan söylediğini iddia etmiş ve "SGK borçları yüzünden krediler onaylanmıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Tugay ise AK Partili İnan’ın açıklamalarına yanıt vererek hükümetin SGK borçlarını bahane ettiğini ifade etti.

“BAHANELERİ SAMİMİ VE GERÇEK DEĞİL!”

Tugay’ın Ege Postası'na yaptığı açıklama şu şekilde:

“Kredilerle ilgili bizim bankalarla anlaşmalarımız çok önceydi. ‘SGK borcu ve vergi borcu olanlara kredi verilmeyecek’ kararı geçen yıl mayıs ayında alınan bir karardır ama bizim kredi başvurularımızın hepsi 2 sene öncesine dayanan başvurular. Dolayısıyla doğru değil. O zamanlar böyle bir şart yoktu. Yine de onaylamadılar. Bugün de onu bahane ediyorlar. Şunu hatırlamak lazım: Kredilerin hepsi İzmir’in önemli projeleri olan, altyapı projeleri, ulaşım projeleriyle ilgili krediler. Dolayısıyla bunun bahane edilmesi samimi ve gerçek değil.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası