Ege Postası
Geri

Tüketici Hak Arama Derneği Başkanı ’“Altay: Mesafeli satışa mesafeli olalım’”

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, ’“mesafeli satış konusunda vatandaşları uyararak, "Mesafeli satışa mesafeli olalım."' dedi. TBF üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel...
Tüketici Hak Arama Derneği Başkanı ’“Altay: Mesafeli satışa mesafeli olalım’”
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, ’“mesafeli satış konusunda vatandaşları uyararak, "Mesafeli satışa mesafeli olalım."' dedi.

TBF üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Altay, son zamanlarda mesafeli satışlar nedeniyle tüketici hak ihlallerinde büyük artış yaşandığını söyledi. Altay, tüketici hakem heyetlerine gelen şikayetlerin önemli bir kısmının, mesafeli satış kaynaklı şikayetlerden oluştuğunu ifade etti.

Altay, tüketicilerin, internet, telefon ve diğer iletişim araçlarıyla aldığı ürünün sağlamlığını incelemeden, televizyon ve internette beğendiği ile aynısı olduğunu görmeden ücret ödememesi çağrısında bulunarak, "Tüketici aldığı ürünü görmeden, incelemeden, bozuk veya sağlam olduğunu bilmeden ücret ödeyerek hataya düşüyor. Tüketiciye önerimiz, kargo geldiğinde kutunun içini açarak ürünü mutlaka görüp, sağlamlığını test edip öyle ücret ödemeleri yönündedir. Eğer kargo çalışanı paketi açtırmamak için ısrar ederse, ya ikna etme yoluna gidilmeli ya da ürün alınmamalıdır. Çünkü internette ve televizyonda gördüğünüz ürünle alakalı olmayan başka bir ürün veya beğendiğinizle kıyaslanamayacak kadar kalitesiz bir ürün karşınıza çıkabilir. Mesafeli veya kapıdan satışta tüketici, aldığı ürünü beğenmez ise hiçbir gerekçe göstermeden ürünün eline geçtiği tarihten itibaren 7 gün içerisinde cayma hakkı bulunmaktadır. Buna rağmen, hiçbir zaman tavsiye etmediğimiz mesafeli satış yöntemine tüketicinin mesafeli ve dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası