Ege Postası
Geri

Tüm araçlar için zorunlu oldu! Yaptırmayan trafiğe çıkamayacak

Gelir İdaresi Başkanlığı, araçlardan elde edilen vergi gelirlerini daha etkin bir şekilde toplamak için yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bu düzenleme kapsamında aracına bunu yaptırmayanlar trafiğe çıkamayacak.
Tüm araçlar için zorunlu oldu! Yaptırmayan trafiğe çıkamayacak
Haberler / Güncel
19 Temmuz 2024 Cuma 14:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu düzenleme kapsamında Taşıt Tanıma Birimi (TTB) zorunlu hale getiriliyor. TTB, araçların yakıt depolarına monte edilen elektronik etiketlerden oluşan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi tarafından kullanılıyor. Bu sistem, akaryakıt istasyonlarında bulunan okuyucular aracılığıyla araç plakalarını otomatik olarak tanımlıyor.

1 OCAK İTİBARIYLE TRAFİĞE ÇIKAMAYACAKLAR

İş yerlerine ait veya kiralanmış ticari araçlar için TTB takılması zorunlu hale gelecek ve bu işlem için son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlenmiş durumda. TTB takılmayan araçlar, 1 Ocak 2025'ten itibaren trafiğe çıkamayacak ve trafik cezalarıyla karşılaşacaklar.

OTOMATİK OLARAK AKTARILACAK

Bu düzenleme ile birlikte, Taşıt Tanıma Birimi sayesinde yakıt alımı sırasında plaka kaydı otomatik hale gelerek akaryakıt giderlerinin beyanında kullanılan belgelere plaka bilgileri otomatik olarak aktarılacak. Böylece, manuel işlemlerden kaynaklanan hatalı fatura uygulamalarının önüne geçilmiş olacak.

TAŞIT TANIMA BİRİMİ TAKTIRMANIN MALİYETİ NE KADAR?

TBB takma işlemi genellikle 15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmakta ve maliyeti yetkili firmalara göre değişiklik göstermektedir. Detaylı bilgi ve güncellemeler için Gelir İdaresi Başkanlığı ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün resmi web siteleri ziyaret edilebilir.(HALK)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası