Ege Postası
Geri

Tunceli'de doğal ve tarihi yerlere ilgi arttı

Kürt sorununun çözümüne ilişkin umutların artmasıyla yurt içi ve yurt dışından Tunceli’ye gelen vatandaşlar doğal ve tarihi yerleri gezmeye başladı.Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde yöre insanları tarafından kutsal kabul edilen Düzgün...
Tunceli'de doğal ve tarihi yerlere ilgi arttı
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kürt sorununun çözümüne ilişkin umutların artmasıyla yurt içi ve yurt dışından Tunceli’ye gelen vatandaşlar doğal ve tarihi yerleri gezmeye başladı.

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde yöre insanları tarafından kutsal kabul edilen Düzgün Baba Dağı’na Tunceli Dağcılık ve Kamp Sporları Kulübü (TUDAK) tarafından düzenlenen barış gezisine 120 kişi katıldı. Minibüslerle Nazımiye ilçesinde bulunan Düzgün Baba Dağı’nın eteğinde bulunan cemevine gelen doğaseverler, burada mumlar yakarak barışın sağlanması için dua etti. Daha sonra Düzgün Baba Dağı’nın zirvesine tırmanan doğaseverler, verdikleri molanın ardından inişe geçti.

Karın henüz erimediği yamaçlarda, kayak keyfi de yapan doğaseverler, inişi tamamladıktan sonra ağaç dikerek barışa olan özlemlerini dile getirdi. Geziye katılanlardan Emrah Sarıkaya, “Barış ve huzur geldiği taktirde memleketimizin en güzel coğrafyalarında gezme özlemi içerisindeyiz. İnşallah o günleri görürüz.” dedi.
Barış için mum diken emekli öğretmen Burhan Gündoğan, “Barışın ne olduğunu köyleri yıkılan, asma köprüleri sökülen insanlar bilir. Barışın ne olduğunu evladını yitiren analar bilir. O nedenle bu mumu onlar adına dikiyorum. Umarım ülkemizde barış gerçekleşir.” diye konuştu.
Önümüzdeki dönemlerde düzenlenecek olan gezilere daha çok insanın katılımını beklediklerini söyleyen Özgür Aydemir, “İnşallah önümüzdeki gezilerde daha çok katılım olacak. Dersim yöresinin bakir doğasını keşfedeceğiz. Bunu iç ve dış turizme açacağız. Bu şekilde memleketimiz tanınmış, kalkınmış olacak. Burası, Türkiye’nin gözbebeklerinden bir tanesi. İnşallah bundan sonraki gezilerde bunları tanıtma şansını yakalayacağız.” şeklinde konuştu.

Barış için ağaç dikmenin anlamlı olduğunu belirten Eda Çetinkaya isimli doğasever de “Barış ve kardeşlik için bu ağacı diktim. Barışın gelmesini isteyenler ağaç dikmeli. Çünkü barışı en güzel ağaç simgeliyor.” dedi. Ağaç dikiminin ardından barışa olan özlemlerini dile getiren doğaseverler daha sonra minibüslerle kent merkezine döndü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası